Hrajeme.cz

Tantrix

Originální název:
Tantrix
Rok vydání:
1995
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 11328 Kategorie:

Popis

Hra se skládá z 56 kamenů šestiúhelníkového tvaru. Na každém kamenu jsou tři linie v různých barvách (celkově jsou barevy 4)
Hráči se vhodným přikládáním kamenů snaží vytvořit co nejdelšího hada svojí barvy, a zároveň co nejvíce zkomplikovat stavění svým soupeřům.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– Svět deskových her

Recenze

  1. Slado42

    S přítelkyní je to naše oblíbená hra. Je geniálně skladná, ale v malém balení se najde perfektní abstraktka až pro 4 hráče. Navíc dílky jsou nádherně zpracované a je radost mít je jen v ruce, natož pak když je vidíte rozložené po konci hry a vytvářejí zajímavý propletenec barevných cestiček. Oceňuji i sólo varianty, které ale dají dost zabrat.

  2. cinan

    číňan

  3. Vašek

  4. rokoko73

  5. palcice

  6. Piestany

  7. potapnik

  8. esther.f

  9. Lada

  10. filipes

  11. P.

  12. martye

  13. jakub

  14. eklp fistronek

  15. Shako

  16. dilli

  17. XioN

  18. jan

  19. Rubic(k)

  20. darebák

  21. Aja_Drakopes

  22. Pavla


    Tantrix jsem objevila v obchodě na dovolené náhodou a můžu jej všem jen doporučit. Je to hra zábavná a plná napětí, ve které si může najít to svoje každý. Pokud máte skvělou paměť a hodláte ji využít na naučení se všech kostek, pak je to hra čistě strategická, protože přesně víte, které kostky ještě nebyly taženy. Pokud se raději necháte překvapit, je do hry zapojena i porce štěstí a náhody. Pravidla jsou naprosto jednoduchá a je jich málo, takže jsou skoro vyloučeny hádky o pravidla. Hra je sice strategická, ale ne tak plánovitá jako třeba šachy, takže v ní má šanci uspět i naprostý nováček proti někomu zkušenému.
    Zkušebně zahrát si můžete na http://www.tantrix.com. Hra je vhodná jak pro dospělé, tak i pro děti a to již od nejmenších, které si mohou na barevných šestiúhelnících procvičovat barvy a tvary a později skládat kolečka či vlnovky (nebo srdíčka). My starší můžeme hrát až se třemi dalšími hráči (počet je omezen počtem barev) a snažit se o co nejdelší kolečko (dvojnásobné body) či čáru nebo vzít hozenou rukavici a pokusit se vyřešit některé z hlavolamů nabízených v pravidlech. Nebo si jen tak skládat pro radost. Hru je možné hrát i s více sety najednou a další skvělá věc je, že nevadí, pokud se některá kostka ztratí, jde hrát i bez ní. :-)))

  23. Morgue


    Hra má velmi chytrá pravidla, navíc je celkem estetická. Podíl náhody je zde velmi malý. Vzhledem k tomu, že se Tantrix dá hrát i sám se sebou (celkem se dá Tantrix hrát na 3, nebo 4 způsoby, navíc si hráč může vytvářet obrazce jen tak pro radost), vydrží dost dlouho. Tantrix je dost nová hra (myslím stylem), neboť hru byť trochu podobnou jsem nezahlédl. Pravidla jsou jasná a jednoduchá, bohužel zatím (rok 2003) v angličtině, ale to zas tak moc nevadí, protože dost pochybuji, že by si tuto hru kupoval někdo, kdo není velmi hravý (pro hráče, kteří mají v oblibě Člověče napij se a jiné „“pivní““ hry Tantrix prostě není), ochotný přemýšlet dopředu, a většina takovýchto lidí umí anglicky. Herní princip je tak jednoduchý, až by se to dálo podivné, ale, jak říká prof. Hrbolek, tak tomu nenííí. Pokud hráč není ochoten přemýšlet dopředu a promyšleně „“chybovat““ zřejmě prohraje, protože té náhody v Tantrixu fakt moc není. Materiál, ze kterého hra je : Obal – pevná, solidní látka, zřejmě umělé vlákno, navíc na zip, herní hexy – velmi pěkně provedené, je to nějaký plast, ale velmi pevný, žádný PET.

  24. Čajovna 82 vůní

  25. Lau


    Souhlasím s Morguem, že se jadná o velmi chytrou hru. V podstatě souhlasím se vším, co napsal. Snad jen doplním, že herní žetony jsou vyrobeny z bakelitu a jsou velmi příjemné pro uchopení a držení v ruce.
    Pro ty, kteří neumějí moc dobře anglicky nebo si nejsou úplně jisti svým překladem, existují dobře provedené stránky Klubu Tantrixu na Slovensku http://www.tantrix.sk. Slovenština je nám stále velmi blízký jazyk, přesto nedávno narození by mohli mít problémy. Pro ty doporučuji téměř doslovný překlad na http://www.hlavolam.com/hlavolamy/tantrix.htm.

Přidat recenzi