Hrajeme.cz

Údolí mamutů

Originální název:
Valley of the Mammoths
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
3 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. Petr Holub

  2. Marsha

  3. Robert

  4. kuba

  5. Hrubiduk


    Tuto hru mi doporučili v mé oblíbené prodejně deskových her a zatím (po sehrání jedné partie) musím říct, že i přes její cenu nelituji.
    Myšlenka hry je velmi originální: musíte přežít v údolí, kterým se prohánějí zdivočelé vlčí smečky, mamuti, bizoni a také samozřejmě i další s vámi bojující kmeny. Úkol je to nelehký, zvláště, je-li dlouhá zima a vy nemáte co k jídlu…
    Pravidla jsou sice na první přečtení složitější, než je obvyklé a myslím, že by hodně lidí mohla i zprvu odrazovat, ale zahrejte si jednu partii a poznáte, že složitost spočívá spíše v počtu úkonů, na které si musíte dávat pozor, než v jejich složitosti. Zvláště, když vše na sebe logicky navazuje – jako občas i v životě. Co mi chybí, jsou pomocné kartičky obvyklé v jiných hrách, které by odstranily hledání v pravidlech. No ale pro nadšence není problém si tyto kartičky udělat, případně je stáhnout z webu, kde jsem je již našel (v AJ).
    Design se povedl, je opravdu originální, ostatně stejně jako celá hra.
    A co říci závěrem? Zatím se mi nechce napsat, že její koupi doporučuji, jsem teprve na začátku hraní této hry, ale myslím, že její koupí chybu rozhodně neuděláte, neboť se Vám do ruky dostane hodně komplexní hra, odrážející život v pravěku se všemi svými nástrahami. Hru ve které náhoda sice svoji roli hraje, ale tou už je prostě život… Musíte počítat s tím, že pokud necháte ženu doma v jeskyni bez dozoru, už se nebudete mít kam vrátit….

Přidat recenzi