Hrajeme.cz

Dračí delta

Originální název:
Dragon Delta (Drachen Delta)
Rok vydání:
2000
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. palcice

  2. howska


    V principu jde o to, dostat se z domovské vesnice přes řeku do cílové vesnice. Slouží k tomu prkna o různé délce, které se pokládají na kameny, které umístňujete na malinkaté ostrůvky v řece. Před každým kolem vybíráte z akčních karet pět kroků dopředu (položit kámen, udělat krok na další prkno, odebrat prkno či karta, která zruší kartu soupeře – karet je celkem 13, ale jejich počet se liší podle počtu hráčů).

    Hru jsme zkoušeli ve dvou. Při nákupu nás upozorňovali, že tato francouzská hra má úplně jinou atmosféru, než hry německé. Moc jsem nechápal, ale po jedné hře můžu říct, že ano – oba dva jsme došli až k jakési „“hranici šílenosti a beznaděje““. Hra se jevila zdlouhavá bez nějakého významného posunu vpřed – což ovšem přičítám hře ve dvou – ve více hráčích bude hra zajisté zajímavější. Pro dva hráče (a i více)bych doporučoval následující drobné změny a úpravy pravidel:

    1) hráč s velkým číňanem (figurka přesouvající se po každém kole k jinému hráči a označující toho, jenž hraje akční kartu jako první) nesmí použít dračí kartu (karta rušící kartu soupeře) – ve dvou hráčích se totiž hra pro samé rušení kroků zbytečně natahuje.

    2) Jasná specifikace toho, jak může být prkno položeno na kámen – doporučuji pravidlo, že prkno nemůže zabírat více, jak 50% plochy kamene. Vyhnete se tak použití nadměrně velkých prken a hlavně tím dostojíte zřejmě i toho, co chtěli autoři do hry zakomponovat – jistou manuální zručnost v pokládání prken, odhad kam přesně kámen položit a jaké prkno vybrat, aby bylo dostatečně dlouhé..

    Hře dám zajisté ještě pár možností ukázat, co v ní je, nicméně dojem po prvním hraní je lehce rozpačitý..

  3. eklp fistronek

  4. karel

  5. tučňák

  6. otakar zatřepálek

  7. Matěj Baťha

Přidat recenzi