Hrajeme.cz

Čínský Měsíc

Originální název:
China Moon
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
3 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Proskákejte celou noc vlastními i cizími žábami z listu na list a sbírejte lekníny. Ale pozor, na některých listech lekníny můžete poztrácet!

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. kent


    Tato hra je opředena starou Čínskou legendou, která vypráví o smutném kačerovi, který pluje na rybníku a přemýšlí jaký dárek by dal své vyvolené. Na pomoc mu přispěchají žabky, které se už nemohou dívat na to, jak je kačer smutný a nabídnou mu pomoc. A tak se žabky pouští do práce a snaží se na hladině jezera nasbírat kytici z krásných leknínů.

    Ve hře China moon se hráči ocitají právě v rolích žabek, které se snaží skákat po hladině a sbírat květy leknínů. Žabky se po herním plánu pohybují po leknínových listech předepsaným způsobem a každá má možnost sebrat leknínový květ, kterých je ve hře několik v různých barvách (ta určuje bodovou hodnotu květu). Avšak ne na každém listě je nějaký květ.

    Každý hráč má k dispozici tři žabičky stejné barvy. Hráči se mezi sebou střídají, kdy každý hráč musí ve svém tahu posunout tři žabičky vpřed, ale jedna z toho musí být soupeřova. Při pohybu se s žádnou žabičkou nesmí vracet zpět. Někdy se díky tomu může stát, že některý květ zůstane ležet na hladině tak, že na něj žádná z žabiček již nemůže dosáhnout.

    Po cestě mohou žabičky narazit na různé překážky. Pokud skončí žabička na poli s motýlem, ztrácí jeden květ. Když skočí na políčko s pružinou, poskočí ještě dále. Nebo když skončí na poli s bláznivou žabkou, musí si hráč vyměnit jeden leknínový květ se spoluhráčem (vyměňované květy musí mít jinou barvu). Navíc se ve hře nachází i květy černého leknínu, které přeci jen do krásné kytice nepatří. Hráč, jenž tento květ získá, přichází o body. Během hry se ho však může ještě chytře zbavit.

    V závěru hry se žabky dostanou na travnatý ostrůvek, kde jsou nejvzácnější a nejkrásnější leknínové květy a podle stanoveného pořadí si je žabičky rozdělují mezi sebe, přičemž mezi těmito květy je i nejhodnotnější květ modrého leknínu. Jakmile se některému hráči podaří sebrat tento květ na ostrůvku, hra ihned končí.

    Po skončení hry se z nasbíraných leknínových květů vytvoří kytice a určí se zisk bodů dle barevná kombinace. Ten kdo má nejhonosnější kytici vyhrává.

  2. Lada

  3. Markéta

  4. Shako

  5. murphy

  6. tučňák

  7. pogo

Přidat recenzi