Hrajeme.cz

Gobblet!

Originální název:
Gobblet!
Rok vydání:
2000
Počet hráčů:
2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut

Katalogové číslo: 11477 Kategorie:

Popis

Gobblet je abstraktní hra založená na principu piškvorek. K dispozici ale máte dílky tří různých velikostí, takže většími můžete zakrývat menší. Vaším úkolem je vytvořit řadu čtyř dílků. Hraje se na ploše 4 x 4. Ve svém tahu můžete přidat nový dílek nebo přemístit jeden z plochy, a to buď na volné místo, nebo na menší (bez ohledu na barvu).

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Autoři

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. GADICEK

    Pěkně vypadající hra, která je na mě až moc těžká, proto vždy prohraju. Nicméně při troše snahy a přemýšlení se může stát velmi zábavnou pro každého.

  2. JakSeRodi

    Gobblet je originální a vskutku zábavná strategická hra pro dva hráče. Navíc krásné dřevěné zpracování lahodí oku. Mám ji spolu s ostatními hrami od Gigamicu pěkně vystavenou a tak zároveň i neustále připravenou ke hře.

    Pozor je třeba dobrá paměť, bez ní to nepůjde 😉

  3. rokoko73

  4. filipes

  5. Tom a Maca

  6. Haňulka

  7. kpatek


    Tahle malá abstraktní hra patří mezi naše nejoblíbenější, vedle Othello a několika dalších. Hrajeme ji už po roky, a je mi líto, že tu není žádné hodnocení.
    1. Naprosto jednoduchá pravidla
    2. Unikátní spojení strategie (například pomocí přečíslení kamenů zakrýváním), taktiky (například vytváření křížových útoků) a paměti (pamatovat si přikryté kameny)
    Hra je otevřena jak menším hráčům (dětem), tak ostříleným borcům, a je výborně hratelná. Množství kombinací se nerozvíjí tak rychle jako třeba u Quarto, kde je pro mne těžké vymyslet víc než jeden tah dopředu. Trvání hry je kolem deseti minut, takže se na ni najde lehko čas.
    Takže ji doporučuji i ve srovnání s hrami jako je Pylos atd.

  8. P.

  9. jakub

  10. eklp fistronek

  11. dilli

  12. Bidlo

  13. Stanley

  14. Čajovna 82 vůní

  15. Matěj Baťha

Přidat recenzi