Hrajeme.cz

Prapolévka

Originální název:
Ursuppe
Rok vydání:
1997
Počet hráčů:
3 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

,

– BoardGameGeek
– Funagain Gameweb
– Svět deskových her

Recenze

  1. ESE

    Má oblíbená strategie ze staré školy. Hráči představují kmeny améb žijící v praoceánech bojující o přežití na těch nejnižších příčkách evoluce.

    Herní plán je rozdělen na sektory zaplněné na začátku hry živinami potřebnými pro přežití. Jednotlivé améby se po plánu pohybují (unášeny proudem či nekoordinovaným máváním chapadel) a živiny baští. Améby žerou živiny v barvách ostatních hráčů a vylučují živiny své barvy ovšem v menším množství, což vede k postupnému ochuzování zdrojů potravy. Hladové améby strádají a následně umírají, čímž do prostředí uvolní novou dávku kostiček k jídlu.

    K výše uvedeným základům jsou přidané biologické body, které umožňují nakupovat všelijaké vylepšující geny (pohybové, útočné, obranné, měnící složení diety) a množení nových améb. Podle počtu genů a améb dostávají hráči v každém kole body, kdo první dosáhne stanoveného limitu, vyhrává.

    Na hře se mi líbí zábavné zpracování tématu, bonusem jsou půvabné ilustrace. Ve větším počtu hráčů (s rozšířením až šest) se hra dost vleče, takže doporučím jen původní 3-4.

  2. karel

  3. Láďa Smejkal

Přidat recenzi