Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne – Kataři

Carcassonne – Kataři

Originální název:
Carcassonne – Die Katharer
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 11670 Kategorie: Štítky: , ,

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Pravidla hry (www.deskovehry.cz)

Recenze

  1. Cermakov1

    Mám doma všechny rozšíření, když bych chtěla hrát všechny, byla by hra tak na půl dne a hodně velký stůl. 🙂 Toto rozšíření přináší zajímavé obměny, střídavě zapojujeme do hry s dalšími. Nehrajeme s ním však pravidelně.

  2. Agricolař

  3. Lukas

  4. acedrac

  5. Lhoty

  6. PesBobes

  7. Carcassonnemaniak

  8. Kalibulus

  9. Pete

  10. Mari

  11. slonik

  12. sehes

  13. Zuzaa

  14. JSat

  15. hurak

  16. Ajfel


    Toto malé rozšíření je součástí německého časopisu ,,Der Carcassonne Almanach““, kde kromě popisu vydaných Carcassonne je i toto ofic. rozšíření se 4. kartičkama. Přidáním kartiček k ostatním se hra ostatně jako s každým rozšířením zpestřuje. Všechny 4 kartičky mají stejný význam. Pravidla byla již popsána v předchozí recenzi, tak bych se nechtěl do nich příliš pouštět. Na toto rozšíření mám jednu výtku, a to, že odstín kartiček je o poznání tmavší než u ostatních kartiček Carcassonne. Jinak fanouškům této hry vřele toto mini-rozšíření doporučuju.

  17. Marty

  18. Tommy

  19. elle

  20. u4a2

  21. Matej

  22. karolína

  23. zuznana

  24. karolína

  25. Zu

  26. karolina

  27. karol

  28. Darth Vader

  29. Martin Zeman

  30. GK_voyger

  31. edasx


    Hru jsem ještě nehrál, dneska mi dorazila – koupil jsem ji přes ebay (v současnosti již paypal akceptuje platby z Česka, takže je to jednoduchý – jen mít embossovanou mezinarodní kartu s aktivovanejma platbama přes net (u KB šalamounsky označeno jako nulové zabezpečení.)

    Proč sem píšu… je upozornit na chybu v anglickem prekladu pravidel kde se za supply uctuje 8 bodu (s prasatkem 10) – spravne ma byt 2×3=6b a 2×4=8b. Kompletni cesky preklad hazim sem:

    Carcassonne – Kataři se mohou hrát ve spojení se základní hrou a je-li to žádoucí, s oběma rozšířeními. Čtyři nové karty jsou s obrázky pobořených hradeb města a poničené krajiny. Pro hru je nutné upravit pravidla dle následujících odstavců.

    Obléhání: Město, kde je umístěna tato karta je obléháno a bude následovat odpočet bodů. Každé obsazené město které je zkompletováno během následujících tahů získává pouze jeden bod za každou umístěnou kartičku města. Obléhané město se vloženou katedrálou získává dva body za každou kartičku. Obléhaná města, která nejsou zkompletována po skončení hry nejsou započítána.

    Posily: Farmáři posilující obléhání jako obléhači. Pro farmáře znamená každé zkompletované obléhané město násobení dvěma, tzn. 6 bodů, s prasátky z rozšíření “Kupci a stavitelé” potom 8 bodů.

    Útěk: Sousedící kláštery umožňují únik z obléhaného města. Jestliže existuje klášter na hranici s kartičkou Katarů (taktéž diagonálně) hráč může ve svém kole odebrat jednoho ze svých rytířů zpět do své hromádky k dalšímu použití.

  32. Veronika

  33. Pecky

  34. Ferdinand

  35. gaunt

  36. Asindor

  37. GeniuZ

  38. murphy

  39. Kvačka

  40. REM

  41. WillBlack

  42. Odoren

Přidat recenzi