Hrajeme.cz

Piraňa Pedro

Originální název:
Piranha Pedro
Rok vydání:
2006
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. tondakolik


    Chudák Pedro!

    Stojí na ostrůvku uprostřed moře plného rybiček, ale ne jen tak ledajakých, jsou to piraně! Co teď?!
    Pedro se rozhodne, že na tomto ostrůvku nezůstane a vydá se na cestu. Před sebe háže kameny, aby nespadl do vody a nestal se baštou pro oranžové mršky.

    Každý hráč má k dispozici sadu dvanácti karet a pár kamenů na úvod. Na hrací desce označíme strany jako vodopád, les, vesnici a pláž. Na ostrůvek připravíme postavičku Pedra a na hrací desku rozmístíme figurky piraní. Určíme začínajícího hráče a jde se na to.
    Všichni hráči vyberou jednu ze svých karet. Na každé kartě je označen směr a jeden až tři kroky, které má Pedro tímto směrem udělat (například vesnice 3 kroky). Až všichni hráči vyberou kartu, otočí začínající hráč svoji kartu a pohne s Pedrem. Další hráč provede totéž podle své karty. Takto odehrají všichni hráči dle svých vyložených karet. Pokud má hráč Pedra posunout na místo, kde je voda, musí pod něj vložit jeden ze svých kamenů. Pokud již hráč nemá kameny, nebo by měl s Pedrem skočit mimo hrací plán, skočí s Pedrem do vody, čímž končí jedno kolo. Tento hráč si vezme jednu z piraní a rozdají se nové kameny podle toho, jaké hráči zahráli v uplynulém kole karty, vezmou si zpět celou sadu svých karet a hraje se dál dokud některý z hráčů nezíská druhou piraňku.

    U hry je skvělá sranda a přitom je velmi napínavá. Hra je velmi rozdílná při dvou a při větším počtu hráčů, ale každá má něco do sebe. Hra je založena na čtení myšlenek toho druhého a blafování.

    Tak hurá do vody!

  2. tučňák

Přidat recenzi