Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéArkham Horror rozšíření: Dunwich Horror

Arkham Horror rozšíření: Dunwich Horror

Originální název:
Arkham Horror Expansion: Dunwich Horror
Rok vydání:
2006
Počet hráčů:
1 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny
Doporučení rodiny:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Kategorie:

Popis

Dunwich Horror je první velké rozšíření kooperativní hry Arkham Horror, která vás zavede to světa temných příběhů H. P. Lovecrafta. Hru obohacuje o nové vyšetřovatele, prastaré, nové karty předmětů a kouzel, ale i karty arkhamských lokací. Kromě toho přináší nové herní prvky. Především herní plán Dunwich s devíti lokacemi a dva cizí světy. Nové jsou ve hře karty zranění a šílenství, které si rádi vezmete, přestože vám způsobí nějaké trvalé postižení, než abyste přišli o drahocenné předměty.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

,

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Orel91

    Tak jako jsem byl mile překvapen u Bran Arkhamu pro Temné znamení, tak jsem byl příjemně potěšen obsahem Dunwich Horroru.
    Velice pěkné rozšíření, které přidává spoustu herního materiálu do základní hry. Nový kus herního plánu, nový kopec karet – ať už vybavení, postavy či Prastaré, nové herní mechanismy v podobě karet zranění a šílenství a další..
    Náročnost hry se ještě poněkud zvětšila a atmosféra je stejně (ne-li více) tíživá, jako u základní verze.
    Stejně jak u základu i zde však zůstalo, že nezkušený hráč si mezi zkušenými hráči moc nezahraje a spíše se veze, což je dáno celkovou náročností hry, zejména z hlediska pravidel.
    Osobně ale patří Arkham Horror po tomto rozšíření k mým nejoblíbenějším kooperativkám.

  2. Domado

    Dunwich Horror je mé nejoblíbenější rozšíření pro hru Arkham Horror. Přidává do hry nové město, plné nástrach, velké množství nových karet, postavy a nové mechaniky. Pozor, v menším počtu hráčů, resp. postav ve hře, není uplně jednoduché hru „uhrát“. Myslím si, že s tímto rozšířením se dost zvýšila obtížnost hry pro méně hráčů. Pro jednoho hráče je podle mého názoru hra nevyhratelná, ale i tak velmi zábavná. Toto rozšíření si drží standard původního Arkham Horroru. Vše je krásně zpracované, jazykově náročnější a dobře funkční.

  3. matrosh

    Dunwich Horror je opravdu výborné rozšíření k Arkhamu.Krom toho že přidává novou hrací plochu s novými lokacemi a novými hrdiny, přidává i několik nových prvků, které opravdu umí hru spestřit. Jsou to hlavně mise a úkoly, které vam umožní jit proti tradičné kooperační hře a hrát proti ostatním na straně zla. Skvělé jsou i karty šílenství a zranění, které je potřeba využívat chytře. A nový mechanizmus vortexu, dokaže hru pořadně zrychlit. Hlavní je ale vědět, jak namíchat balíček karet mýtů, aby byla hra vyvážená.

  4. zdenekstefan@gmail.com

    První velké rozšíření k arkhamu nepřináší příliš změn do pravidel. V krabici je herní plán s novými lokacemi, spousty karet předmětů, setkání, nějací prastaří a detektivové. Je zde pár rozšiřujících prvků do hry, ale nic zásadního. Nejzajímavější mi přijdou karty zranění, kdy hráč má možnost místo ztráty zranění přijmout tuto kartu. Ta ho potom postihuje nějakým trvalým efektem. Pokud takových efektů nasbírá několik, může ho poslat do penze, a začít hrát s novým. Hra byla skvělá už v základu, tak proč ji nějak zásadně měnit :). Rozšířením plochy se trochu stížila možnost hru vyhrát ( je nyní větší počet nestabilních lokací, snižuje se tedy pravděpodobnost přívalu nestvůr)

    + velké množství nových komponent a příběhů na kartách setkání
    + karty zranění
    + ztížení vítězství

  5. Kentril

    Prvni velke rozsireni teto bezvadne hry a plne v cestine od BF. Ohra obsahuje krome novych detektivu a mraky karet, take rozsireni herniho planu a s tim i nova pravidla. Hra neni spatna, nicmene chce to jednoho detektiva v teto nove lokalite. Opet se hra stava malinko jinou a diky novym postavam dostavaji hraci vetsi silu, ale pozor, nektere herni mechanizmy se zmenily a hra se tim stava take obtiznejsi. Kdo se nudi se starou hrou chce vyzkouset vyzvu, doporucuju toto rozsireni.

  6. kanei

  7. murdochay

  8. Kadaver

  9. HomeBoy

  10. Shako

  11. Macho

  12. jerry1989

  13. murphy

  14. Tygr

  15. otakar zatřepálek

Přidat recenzi