Hrajeme.cz

Drakon

Originální název:
Drakon
Rok vydání:
2006
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči se snaží uniknout z dračí sluje, kde je uvěznil starý drak Drakon. V prokletých kobkách se skrývá zlato, ale i mnoho nebezpečí. Komu se jako prvnímu podaří najít 10 kusů zlata, bude volný – ostatní poslouží jako oběd. Je to boj o holý život a nelze hledět na přátelství (ukrást zlato protihráčům může být také cesta ven…)

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. 108


    Drakon je zajímavá hra, její princip spočívá v sestavování herního plánu(dračího brlohu) z kartiček místností. Po takto zhotoveném plánu chodí postavy hrdinů a snaží se získat potřebný počet zlatých mincí.
    Hra je poměrně pěkně zpracovaná, největším plusem jsou plastové figurky hrdinů – amazonka, barbar, trpaslík, rytíř, zlodějka, mág a strašlivý drak. Kartičky, zlaťáky a body dovedností hrdinů jsou z tvrdého kartonu, jenž se poměrně špatně vylamoval z vylisovaných rámečků.
    K pravidlům, všechny figurky začínají ve startovní místnosti a každý hráč má v ruce čtyři karty místností, když je na tahu může se rozhodnout, zda se pohne s figurkou do další místnosti, nebo vyloží novou místnost z ruky a přiloží jí k hernímu plánu. Na kartách bývá většinou nakreslen symbol akce místnosti a pokud hrdina vstoupí, spustí tuto akci. Může se jednat například o získání mince, ukradení mince soupeři, vyvolání draka, jeho pohyb, nebo třeba levitace místnosti, akcí je mnoho. Přikládáním místností lze soupeřům zajímavě škodit. Drak představuje jakéhosi dalšího mocného hráče, který je ovládán právě tím, kdo vstoupil na místnost s akcí pohyb draka. Tento hráč získává draka na jedno kolo pod kontrolu a důsledky mohou být pro ostatní hrdiny v okolí hladové bestie opravdu strašlivé… Ale zpět k cíli hry, jak již bylo řečeno, vítěz musí získat obnos deseti mincí, ty jsou po hodnotách 1, 2 a 3 a jsou pro ostatní hráče skryté, čili soupeři neví, jakou hodnotu si jejich protivník vylosoval. Vidí jen počet mincí před soupeřem a nemá jistotu, jakou hodnotou opravdu disponuje.
    Hra obsahuje i nepovinná pravidly a varianty. Například při variantě hrdinové má každá postava zvláštní mocnou schopnost, kterou může použít jednou za hru, například okradení hráče, nebo posun o dvě místnosti, místo jedné, atd…
    Pravidla hry jsou velmi jednoduchá, na pochopení stačí pět minut. Bohužel jsou v angličtině, ale po překladu se vejdou na dvě A4. Jinak hra nemá žádný herní prvek s anglickým textem, vše je řešeno obrázky.

  2. Dafe

  3. murphy

Přidat recenzi