Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéBattlestar Galactica

Battlestar Galactica

Originální název:
Battlestar Galactica
Rok vydání:
2008
Počet hráčů:
3 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hra o nedůvěře, intrikách a snaze přežít. Hráči jsou jedni z posledních žijících lidí, kteří putují vesmírem a snaží se najít nový domov. Během letu čelí útokům Cylonů (robotů), chrání snižující se zásoby surovin a další lodě s lidmi, kteří přežili. Při překonávání překážek je třeba spolupracovat. Nepřátelé však neútočí jen zvenku a ne každý z posádky má zájem, aby loď opravdu dosáhla místa určení.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. Svob

    Hra z univerza Battlestar Galactica musí být dobrá. Ale pravdou je že hra je dobrá jak jsou hráči dobří intrikáři. Aneb hra plna podezírání, vyhrůžek, slibů a těžkého přežívání.

    Hra jako samotná není nikterak složitá, přesto je těžká vyhrát za lidi. Ti musí přežít nástrahy ve svém středu i od samotné hry. Hra je hezky graficky zpracovaná

    +
    Ve správné sortě velice atmosferická hra
    lehké na naučení
    vyrovnané postavy odpovídající seriálové předloze
    nejlepší hra se skrytou rolí


    nejvíce si zahraje ten kdo ovládá post prezidenta
    vždy je potřeba aby se jeden cylon (zrádce) odhalil co nejdřív a hrál tak přímo proti lidem
    dlouhá herní doba
    hra občas bývá opravdu krutá

  2. spartik

    Hrál jsem jí jednou, dlouho jsem se na ní těšil a rád si jí kdykoli zahraji znova. Systém skrytého zrádce je super zpracovaný a vůbec předělávka ze seriálu je na 1+

  3. Shaman

    Battlestar Galactica je kooperativní hra s možným zdrádcem (zrádci) pro 3-6 hráčů. Na začátek je třeba podotknout, že neznám seriálovou předlohu a hru jsem hrál vždy jen v základu a nikdy s rozšířením. Hra vychází ze starší (a dle mě i lepší) hry Shadows over Camelot. Spolu s dalšími členy posádky cestujete vesmírem na obrovské lodi, prcháte před nepřátelskou flotilou, která Vás pronásleduje a snažíte se dorazit ke vzdálené planetě, na které by jste rádi založili novou kolonii, když ty ostatní, (včetně Země) padly za oběť povstání toustov…pardon, Cylonů. Každý hráč se zhostí role jednoho člena posádky, získá tak dvě zvláštní schopnosti a jedno omezení. Zároveň dostane kartu, která mu (a jenom jemu) sdělí, jestli je člověk, nebo infiltrovaný cylonský agent, který se bude snažit posádce škodit nejdříve tajně a pokud na něj přijdou tak zcela otevřeně. Hra vypadá velice hezky (u FFG je to standart, na který jsme zvyklí a máme ho rádi) a komponenty jsou kvalitně vyrobené. I když takový modely lodí typu Raptor aspirují na cenu za nejzbytečnější plastovou figurku ever (tam, kde by stačil žeton FFG udělá model). Pokud se sejde dobrá skupina hráčů, hra rozhodně získá na atmosféře. Hru je ideální hrát v maximálním počtu, jelikož s klesajícím počtem hráčů úměrně klesá obtížnost a hratelnost. Bohužel krvavou daní zábavu je neuvěřitelně dlouhá herní doba. V kombinaci s dost omezeným polem působnosti (kombinuje klasický worker placement s kartami) vašich postav dokáže působit dost unaveně a mezi svými tahy jsem se osobně docela slušně nudil. A hlavně…nevím čím to, ale hra mě prostě nedokázala pořádně vtáhnout. Všechno na první pohled vypadá správně, všechno dobře vypadá, funguje…ale mě bylo tak nějak jedno, jestli nakonec doletíme, nebo ne. Role Cylona je zvláštně nevyvážená, v první části přispívá spíš k všeobecné paranoie, ale nejvíc zaškodit dle mého názoru dokáže teprve po odhalení, kdy už se nepohybuje na lodi, ale získá sadu docela silných schopností, kterými pravidelně posádce zatápí. Díky tomu všemu se pro mě osobně hra dostala do kategorie her, které si zahraju, když není zbytí, ale při rozmýšlení „co si dneska dáme“ jí rozhodně nebudu navrhovat. Spíš tiše doufat, že půjdeme do něčeho smysluplnějšího. A to je rozhodně škoda, protože potenciál hra má.

    Klady
    -kvalita komponentů, vizuální stránka
    -důraz na „vyjednávací“ stránku
    -postavy mají krom bonusů i nevýhody
    -jednoduchá pravidla

    Zápory
    -hra se občas hrozně táhne
    -zvláštně nevyvážená role Cylona
    -občas dlouhé čekání na vlastní tah
    -v malém počtu hráčů nemá smysl

  4. Riwi

    Hra staví na silné licenci stejnojmenného seriálu, který považuji za jeden z nejpovedenějších v posledních letech. Dle mého názoru velice povedená semi-kooperativní hra, kdy na začátku hráči představují členy posádky vesmírné válečné lodi a pravděpodobně se mezi nimi skrývá zrádce. Cílem je projít serií skoků a dostat se až do bezpečí. Postupně přibyla ke hře řada rozšíření, vždy inspirovaná novou řadou seriálu. Pokud se do hry rozhodnete jít, doporučuji následně pořídit i všechna rozšíření. Nejen že vylepšují stávající mechanismy, ale zároveň přidávají nové. Z toho co jsme za roky hraní vypozorovali máme dojem, že s přibývajícími rozšířeními se hra stává pro lidskou posádku obtížnější, což považuji za významné plus. Hra je tak výzvou pro kooperující hráče, aby dokázali co nejlépe vytěžit dostupné zdroje a zároveň poskytuje prostor pro herecké schopnosti hráčů, když se snaží zatajit/odhalit identitu ostatních.
    Ideální počet hráčů vidím na 5 případně 6. Hraniční jsou 4 a ve 3 mi již hra nepřijde zábavná.

  5. cSf.Loser

    Fantasticky zapracovaná atmosféra seriálu. Paranoia 100%. Celou hru řešíte neustále nedostatek všeho a k tomu vám to někdo sabotuje. Bavil jsem se vždy skvěle. Originální princip použití karet do hlasování a jako akce. Krásný herní plán. Jediná nevýhoda je hraní v nižším počtu hráčů, kde ve třech bych to opravdu nehrál (ideálně v pěti). Pokud se jak cylon odhalíte tak hra už dle mého názoru není tak zábavná jako tajné škodění.

  6. Domado

    Kdo má rád výborný, u nás ne zase tak moc oblíbený, seriál Battlestar Galactica, je pro něj povinnost pořídit tuhle hru. Hra je více méně kopií seriálu. V průběhu hry se mi často stává, že poznávám situace z jednotlivých dílů seriálu. Většinou ji hrajeme ve 4 hráčích a skvěle se u ní bavíme. Hra má super atmosféru. Už jen prvek skrytého zrádce je výborně zpracovaný a funguje perfektně. Ke hře vyšlo i několik rozšíření, které dále kopírují příběh seriálu. S rozšířeními a ve větším počtu hráčů je hra docela výzva, ale od začátku do konce máte plné ruce práce, stále se něco děje a i když „dobří“ prohrají, budou mít z prohry radost, protože to prostě stálo za to!

  7. matrosh

    Battlestar Galactica je jedinečnou hrou už jen proto, že je pokaždé jiná, podle toho s kým hrajete. Kouzlo této hry je že se mění s hráči. Jasně, je celkem jednoduché se vtělit do pilota obrance, který neustále riskuje svuj život a likviduje všechny nepřátele v okolí loďi nesoucí poslední zbytky lidstva. Nebo být kapitánem a celou loď řídit. Nebo presidentem…. ale hlavně vás bude bavit být Cylonem. Robotem, který se pohybuje skrytě mezi lidmi a pomalu je u všech rozhodnutí posouvá ke skáze. Tato semikooperativní hra ma neskutečný náboj paranoie a skvělou atmosféru původního seriálu. Pokud jste ho neviděli, nebojte. Hra vás bude skvěle bavit i tak, pokud ano je to milý bonus. Jedna z nejlepších her s tajným zrádcem.

  8. Kentril

    Paradani hra, ktera me jeden unikatni prvek – zradce. Po vetsiny hry netusite, kdo hraje proti vam a to dava teto hre tajemny charakter a obavy, kdo je vlastne ten nepritel. Timto si hra ziskala svou jedinecnost. Hra ma velice pekne graficke zpracovani a dobre se podoba znamemu serialu. Pravidla nejsou slozita, takze po chvili hrani je zvladne kazdy. Ke hre vyslo spoustu rozsireni, takze kdo si tuhle hru zamiluje, muze si svou sbirku rozsirit o nove dodatky.

  9. Blackhex

  10. Tereza

  11. Biges

  12. bacil

  13. Wolfling

  14. Bumla

  15. Deth

  16. Azalin

  17. Deathmers

  18. Pepr

  19. filipes

  20. HomeBoy

  21. Yuri

  22. jakub

  23. Shako

  24. Adam

  25. REM

Přidat recenzi