Hrajeme.cz
DomůKatalog herDětská hraDěti z Carcassonne

Děti z Carcassonne

Originální název:
Die Kinder von Carcassonne
Rok vydání:
2009
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Katalogové číslo: 12544 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Skvělá zábava na hradě Carcassonne! Jedenkrát za rok se pořádá slavnost, při které ze všech ohrad vypustí krávy, ovce a slepice. Děti z Carcassonne se pak celý den baví tím, že zvířata zahánějí zpátky do ohrad. Běhají po cestách a loukách v okolí hradu proto, aby všechna zvířata byla zpátky doma před setměním.
Celosvětově proslavenou hru Carcassonne si nyní mohou zahrát děti již od čtyř let. Zábavu u této hry si mohou společně užít děti i dospělí. Ve hře není žádné bodování, zvítězí ten hráč, kterému se jako prvnímu podaří umístit všechny své děti do krásné krajiny v okolí hradu.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Pravidla:

Recenze

  1. Jiří Aberle

    Varianta hry Carcassonne pro děti. Je dost jednoduchá a rychlá, takže doporučuji hrát dětem, které se při ní výborně baví. Pokud ale hrajete dítě x dospělý, tak se budete nudit. Když děti odrostou je hra tak akorát vhodná na darování nebo prodej.

  2. vendulala

    Skvělá, jednoduchá, svižná a vizuálně moc hezká hra pro děti. Pro mne základní kámen herní sbírky pro dětský pokojíček. Už předškoláci se ji dokážou rychle naučit, neobsahuje frustrující momenty dospělého Carcassonne, kdy „to město nejde uzavřít“. V dětské verzi do sebe všechny kartičky bez problémů zapadají a vždycky se dá něco uspokojivého vytvořit. Naše děti to dokonce hrají jako kooperativu a pomáhají si navzájem (nebo proti tatínkovi). Body navíc dávám za více než malé množství koček na kartičkách, které působí jako spolehlivé ňuňu na většinu holčiček. Pravda je, že děti si občas pravidla upravují stylem „nechci vyhrát, ale vytvořit nejdelší cestu s mými figurkami“ a spol. Každopádně je to samoobslužné už od těch šesti, sedmi let.

  3. cinan

    jedna z nejlepších her pro předškoláky. hrál jsem s dcerkou od 3,5 a zvládala.
    Skvěle předělána velká hra, autorovi se povedlo zachovat mechaniku a zárověň naprosto zjednodušit.

  4. mulgrew

    Hra Děti z Carcassonne určitě patří mezi nejzdařilejší hry pro děti vubec.Pěkné ilustrace,velké karty z tvrdého kartonu, dřevění panáčci a velmi jednoduhá pravidla z ní dělaji jednu z nejlepšíh her pro nejmenší.Velké plus vidím v tom,že se nenudí ani starší sourozenci nebo rodiče.Jedna hra trva približne 5-10 minut a každá je uplně jiná.Ač náhoda hraje velkou roli,uplatní se i strategie.Dávám pět hvězdiček,není co vytknout.

  5. cSf.Loser

    Hodnoceno z pohledu dětí. Krásně graficky zpracované dílky. Jednoduchá hra a myslím, že pěkná příprava na „velký“ Carcassonne.

  6. bejka

    Děti z Carcassonne jsme bráchovi (6) koupili protože se mu zalíbilo normání Carcassonne, ale bylo náročné pro něj hru ulehčovat. Dětstká verze má opravdu jednoduchá pravidla- až je cesta dostavená, tak se teprve pokládají na cestu panáčci, kteří jsou na daných kartách vyobrazení. Vyhrává ten, kdo se jako první zbaví figurek- má je na uzavřených cestách. Hra je pro 2-4 hráče. Když jsme hru hráli ve dvou hráčích, tak z 95% zvítězil ten, kdo hru začínal- což je pro hru mínus, ale my jsme ji kupovali s tím, že si ji zahrajeme minimálně ve třech- a tam už opravdu záleží na taktizování a štěstí při výběru karty, hra dostává šmrnc. Navíc není hra úmorně dlouhá, stihnete ji odehrát i za 5 minut, navíc vás nutí hrát ji pořád dokola. U mě 5 hvězdiček, protože splnila má očekávání na 100% 🙂

  7. matewr

    Vynikající pro děti. Pravidla jsou jednoduchá, ale stále dávají možnost strategizovat a také trošičku taktizovat. Není toho však příliš, takže nedochází k frustraci a děti se výborně baví. Tato hra je geniální právě v tom, že si jí mohou zahrát už ty nejmenší děti a přesto to baví rodiče a navíc má hra trochu více možností a nutí děti i přemýšlet, narozdíl od jiných her typu hoď kostkou a běž. Děti z Carcassonne rozvíjí základní plánování, prostorovou představivost a primitivní taktizování. Doporučuji všem rodičům.

  8. jája

  9. Smrták

  10. RadimB

  11. rokl

  12. skyfire

  13. Lada

  14. mzprx

  15. Křepelka

  16. jakub

    Do rodiny her Carcassonne přibyl nový přírůstek. Dobrých her pro děti není nikdy dost. A obzvláště je třeba ocenit ty, které jsou určeny pro ty předškolní, ale zároveň jsou vhodné pro společné hraní se staršími dětmi a dospělými. Za další pozitivní znaky považuji jednoduchá pravidla, kvalitní provedení s výraznou a dětem přizpůsobenou grafikou. Děti z Carcassonne takovou hrou jsou.

    Hra má stručnou legendu, která je rovněž výtvarně zachycena na kartičkách. Ve městě Carcassonne se koná slavnost, při níž jsou  vypuštěna domácí zvířata z ohrad a kurníků. Děti se celý den baví tím, že běhají po cestách v okolí města, aby rozprchlé ovečky, slepičky, kravičky zahnaly zpět. 

    Základní princip Carcassonne je zachován. Z kartiček skládáte mapu krajiny a umisťujete na ni své figurky. Tím však podobnost končí. Kartičky můžete přiložit ke kterékoliv již dříve umístěné kartičce, protože do všech stran se rozbíhají cesty (nejde tedy o puzzle). Panáčky hráči mohou umístit až v momentě, kdy je některá cesta uzavřena. Pak položí figurky na obrázky dětí své barvy na této cestě. Učiní tak všichni hráči, jejichž postavičky na uzavřené cestě jsou. Vyhraje ten, kdo má všechny své figurky v krajině jako první. Děti z Carcassonne jsou tedy samostatnou variantu hry.

    Hru tvoří sada 36 kartiček, které jsou výrazně větší než v klasickém Carcassonne, a po osmi figurkách dětí ve čtyřech barvách. Figurky jsou také pěkné a velké. Hra je vyrobena poctivě, tak, aby se dětem s kartičkami i figurkami dobře manipulovalo. Tomu je uzpůsobena i grafika, která je výrazná, barevná a velmi pěkná. A dětem se líbí 🙂 Počet kartiček je uzpůsoben předškolním dětem. Děti z prvního stupně by ocenily i dvojnásobný počet.

    Pravidla jsou shrnuta do sedmi bodů na dvou stranách i s obrázky. Z toho první dva hru představují a poslední říká, kdy a jak hra končí. Seznámíte se s nimi velmi rychle, takže hned můžete začít hrát. Hra je rychlá a plyne bez zbytečného zdržování a protahování. A nic brání zahrání několika partií za sebou. Pokud bude pohromadě dětí více, zvládnou další hry v pohodě samy.

    Děti z Carcassonne jsou ušity dětem na míru, a nutno říci, že promyšleně a zdařile. Hru doporučuji všem, kdo mají malé děti. Už s čtyřletým dítětem si zahrajete a bude vás bavit jeho nadšení z každého panáčka a ovečky, pětileté zvládne hru rychle a starší budou vymýšlet způsoby, jak vás dospělé nekompromisně porazit. Hra je jednoduchá, a otázkou je, jak často ji hrát, aby se vám neohrála. Pokud ji prostřídáte i s jinými hrami, bude výbornou součástí herní kolekce vašich dětí.

    Zkušenější hráče ale musím varovat, hra je to opravdu jednoduchá. Přesto v ní můžete objevovat různé taktické možnosti. Například v tom, jak nejlépe přikládat kartičky s postavičkami vaší barvy, abyste je uzavírali, a naopak soupeři ne. Co říci na závěr: Děti z Carcassonne vaše ratolesti pěkně a přirozeně uvedou do světa deskových her, přitom se leccos naučí a společně se budete dobře bavit.

    Celou původní recenzi si můžete přečíst na herním webu Frodovy deskové hry.

  17. ifca

  18. Radek P

  19. pogo

  20. Jaromír Kovařík

    Dětské Carcassonne – čím ještě může překvapit? A není to vlastně trochu zbytečná hra, když zjednodušené varianty základní světoznámé hry mohou hrát i čtyřleté děti? Pojďme se na ní podívat.

    Krabice působí zajímavě – hned na první pohled je zřejmé, že se jedná o dětskou hru, grafika se výrazně odlišuje od základní verze. Po rozbalení na nás vykoukne 36 karet téměř obřích rozměrů z velmi kvalitního kartonu a 4 sady dřevěných figurek také výrazně větších postaviček než jsme zvyklí z her pro dospělé. Pravidla jsou stručná a přehledná.

    Základní princip hry je velmi jednoduchý – vždyť se také jedná o hru pro čtyřleté děti. Hráč na tahu si vezme kartičku a přiloží ji k těm na stole tak, aby na ně aspoň jednou hranou navazovala. Podaří se to vždy, protože kartičky mají ze všech čtyř stran cestu. Na cestách jsou zobrazeny děti ve stejných barvách, jako figurky hráčů. V okamžiku, kdy je některá cesta ukončena z obou stran, hráči si mohou na své zobrazené postavy na této cestě umístit svoje figurky. Cílem hry je vyslat všechny svoje děti na cesty kolem Carcassonne, aby zde mohly nahánět rozuteklá zvířátka :-). Komu se to podaří jako prvnímu, což většinou trvá 10 až 15 minut, vyhrává.

    Výhody hry:
    – Krásná grafika, špičkový a velmi odolný herní materiál.
    – Velmi jednoduchá pravidla.
    – Krátka doba hraní, takže vás hra neumoří jako třeba Člověče nezlob se.
    – Velmi jednoduchá příprava.
    – Děti učí prostorové orientaci a základní taktice.
    – Obsahuje jednoduchý, ale přitom i pro dospělé zábavný, herní taktický prvek. Snažit se umísťovat kartičky se svými panáčky co nejšikovněji a soupeře co nejvíce roztahovat do stran.
    – Po dohrání vypadá krajina impozantně – malý estetický zážitek.
    – Chuť dětí hrát hru znovu je velmi vysoká – vypadá to, že tato hra se dětem hned tak neomrzí.
    – Hra má natolik srozumitelná a uspořádaná pravidla, že i čtyřleté děti jí mohou hrát sami, bez dohledu dospělých.

    Nevýhody hry:
    – Hra neuspojí náročnější hráče – neobsahuje příliš mnoho pravidel a ani možností taktizování. Náhoda v posloupnosti kartiček je vysoká – je to koneckonců hra určená hlavně pro malé děti.
    – Zelení panáčci nejsou na kartičkách tak dobře vidět jako ostatní panáčci. Je potřeba pozorněji sledovat, zda jste při uzavření cesty nějakého nepřehlédli.

    Celkový můj dojem ze hry je vynikající. Hra velmi příjemně plyne, je pokaždé jiná a netrvá dlouho. Myslím, že se autorovi a výtvarníkovi podařilo stvořit dílo opravdu špičkové kvality, které dětskou variantu základní hry ve většině ohledů absolutně předčí. Pokud máte kolem sebe děti, vřele doporučuji.

Přidat recenzi