Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne: Katapult (7. rozšíření)

Carcassonne: Katapult (7. rozšíření)

Originální název:
Carcassonne: das Katapult
Rok vydání:
2008
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12545 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Probíhá každoroční velký trh ve městě Carcassonne! Dorazili také potulní kejklíři a přivezli s sebou svoji nejnovější atrakci – gigantický katapult. S tím předvádějí různé kousky a vystřelují z něj všemožné věci. Ne vždy ale všechno vyjde tak, jak bylo naplánováno…
Hra Carcassonne už není zdaleka jen o taktice, ale také o šikovnosti.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Recenze

  1. Cermakov1

    Mám doma všechny rozšíření, když bych chtěla hrát všechny, byla by hra tak na půl dne a hodně velký stůl. 🙂 Toto rozšíření přináší zajímavé obměny, hrajeme jej pravidelně. Oživí hru.

  2. Effka

    toto rozšíření patří mezi ty horší, to že je náš katapult křivý je jen takové malé mínus, často hrajeme carcassonne v hospůdce, tam je toto rozšíření uplně navíc 🙁

  3. vasek

    Trochu jiné rozšíření pro Carcassone (také co by autoři pořád měli do Carcassonne vymýšlet, když to nejlepší už dávno vymysleli). Nejzajímavější rozšíření pro děti, pro které je oživením hry.

  4. Luti

    Katapult mi prijde jako supr oziveni. Hodne jsme se u hry nasmali 🙂

  5. Xaws

    Tak toto rozšíření mě vůbec nenadchlo. Celkově to hry spíše kazí. Katapult střílí kam chce. Chytání papírových žetonů nemá se smyslem hry nic společného. Použili jsme pouze kartičky jako rozšíření základní sady.

  6. tonyhofr

    Žádná sláva, spiš si myslím, že toto rozšíření je abnormální kýč, který pokazí celou hru carcassonne. A to už vůbec nemluvím o ceně!!!
    Nedoporučuji

  7. michellle1

  8. Mrkew

  9. čáu

  10. AMW

  11. Davides

  12. dubis

  13. Tancosak

  14. PesBobes

  15. harry

  16. Phoenix

  17. Lakin


    Poté co jsem otevřel krabici k rozšíření hry Carcassonne tak mě hned do očí padl dřevěný katapult. Který střílí hlavně do výšky a ne do dálky jak jsem vzápětí zjistil. Kromě katapultu jsou ještě v krabici 24 žetonů katapultu s 4 druhy potisků, 12 kartiček krajiny s trhem a 1 měřítko.

    Hraje se normálním způsobem až do chvíle když některý z hráčů nebude mít kratičku s trhem. Umístí ji a pak vybere s jakými žetony se bude hrát jsou to- Svádění
    Dortová bitva
    Střelecká soutěž
    Chytaní

    Poté až vybere jeden žeton střílí s ním a potom všichni ostatní hráči.

    Svádění-žeton musí dopadnou na některou z kartiček na herním plánu pokud se tak nestane pokračuje se střílením ihned další hráč. Poté co dopadne na kartičku (kartičky) se změří pravítkem která figurka je tomuto žetonu nejblíž a potom může hráč co ji vystřelil nahradit svou vlastní.

    Dortová bitva-žeton se musí dotknout některé z figurek na herním plánu. Figurky které byly zasaženy se vrátí zpět majiteli.

    Střelecká soutěž-Hráči se snaží vystřelit žeton co nejblíž kartičce s trhem která zahrála v tomto kole katapult. Nejbližší žeton vynese hráči 5 bodů.

    Chytaní-Ten kdo střílí, si vezme katapult a umístí měřítko mezi sebe a spoluhráče po levé ruce. Pak zkusí vystřelit žeton alespoň na úroveň měřítka nebo dále. Jeho spoluhráč po levé ruce zkusí tento žeton chytit. Jeden z hráčů (střelec nebo chytající) vždy získá 5 bodů.

    Toto rozšíření mohu hodnotit jako vynikající.

  18. jas

  19. smoly

  20. Joe

  21. tomas

  22. Carcassonnemaniak

  23. Duhamuz

  24. David

  25. Bibík

  26. zeppelin

  27. Tom a Maca

  28. pogo

  29. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi