Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraCarcassonne: Mosty a hrady (8. rozšíření)

Carcassonne: Mosty a hrady (8. rozšíření)

Originální název:
Carcassonne: Brucken, Burgen und Basare
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 12655 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Mosty přinášejí nové možnosti při stavbě cest. I cesta, která do této chvíle nemohla být dostavěna, se může pomocí vysokého mostu překlenout přes město nebo louku a pokračovat dále. Malá města, která do této chvíle nepřinášela příliš velké výhody mohou být přestavěna na hrady. Hrad má v krajině silnou pozici a může svému majiteli přinést silný vliv na okolí. Kromě toho po obchodních cestách přicházejí cestující obchodníci a na loukách rozkládají své bazary. Ten, kdo od nich dokáže výhodně nakoupit jejich cenné zboží, může ve hře získat nezanedbatelnou výhodu.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Recenze

  1. Orel91

    Další, v pořadí již osmé, větší rozšíření na Carcassonne. Opět si myslím, že obsah krabice neodpovídá ceně, ale jako fanda Carcassonne si čas od času nějakou tu stovku na rozšíření najdu.
    Mosty a hrady přinášejí do hry tři stěžejní elementy.
    Mosty – dřevěné kostky ve tvaru mostů, které lze umístit do krajiny a „přemostit“ tak cestu přes políčka, kudy by za normálních okolností vést nemohla. Skvělá věc, která krásně zvýší variabilitu stavby a vznikají i zajímavé scenérie.
    Hrady – žetony, které hráči umisťují na města ze dvou dílků, doufaje, že z okolní krajiny pak vytěží mnohem více bodů. Díky hradům se dá poměrně dobře obohatit na úkor soupeře, ale i zduplikovat své body za velká města či cesty.
    Bazary – poté co je kartička s bazarem umístěna do krajiny dochází k dražbě dalších kartiček (dle počtu hráčů), přičemž jako platidlo používáte vlastní body.
    Za mně osobně pěkné rozšíření, hlavně kvůli mostům.

  2. Cermakov1

    Mám doma všechny rozšíření, když bych chtěla hrát všechny, byla by hra tak na půl dne a hodně velký stůl. 🙂 Toto rozšíření přináší zajímavé obměny, střídavě zapojujeme do hry s dalšími. Nehrajeme s ním však pravidelně.

  3. Jiří Aberle

    Osmé rozšíření základní hry Carcassonne, které je opět povedené. Přináší 12 dřevěných mostů, se kterými lze propojit cesty, které by jinak spojeny být nemohly. Dále přináší 12 kartiček krajiny, 12 žetonů hradů a 8 kartiček bazarů. Hrady se pokládají na malá města, uzavřená jen ze dvou kartiček a můžou přinést body navíc a bazary vyvolávají dražbu o kartičky krajiny.

  4. Effka

    další rozšíření co hru oživí, mám-li ale mluvit za sebe když už mám těch rozšíření hodně, hra je hodně zdlouhavá, toto rozšíření je jedno z prvních které bych vynechala…… (ale když už ho máme, hrajeme s ním a přináší do hry také nové způsoby posouvání se blíž k výhře) 🙂

  5. vasek

    Vhodný doplněk k patovým situacím.

  6. Durdas

    Sice to může být trochu zvláštní, ale tohle je moje první vlastní rozšíření. 😉

    Moc se mi líbí mosty. Pomáhají tak uzavřít dřív těžko uzavřitelné situace a vzniká tak v herním plánu méně děr.
    Princip hradů je také velmi zajímavý. Je dobré mít možnost risku a tím i zisk velkého množství bodů. Díky tomu Vám soupeř nemůže bodově utéct a přiživíte se na jeho snaze. 😀 Nebo za svůj stavitelský úspěch dostanete dvojnásobek! 😉
    Velmi zajímavou kartičkou je kostel uvnitř města.

    Za mě doporučuji. 🙂

  7. nelus

  8. michellle1

  9. MK2

  10. Lachvos

  11. majlo

  12. hrazda

  13. čáu

  14. carcassonne

  15. Thom-ík

  16. Davides9

  17. Davides


    Na toto rozšírenie hry Carcassonne som už dlho netrpezlivo čakal. A kúpiť si ho sa naozaj vyplatilo. Kartičiek je síce len dvanásť, mostov takisto a hradov tiež dvanásť. Na 8 z 12 kartičkách je nakreslený trh – koľko hráčov hrá, toľko kartičiek zo zásoby vyloží a po smere hodinových ručičiek prebehne dražba o kartičky za body.
    Mosty slúžia na predĺženie cesty cez inú kartičku s rovnou cestou alebo kláštorom či mestom. Avšak oba piliere mostu musia stáť na lúke, nesmú na ceste ani na meste.
    Hrad sa pokladá na malé mesto zložené z dvoch kartičiek a za jeho okolie sa považuje 6 kartičiek – dve vĺavo, dve vpravo a dve, na ktorých stojí. Hráč si na hrad musí postaviť figurku, a dostane body za prvú uzavretú oblasť v jeho okolí. Figurka na hrade a mosty ostávajú až do konca hry. Výnimkou je drak a veža, ktorá môže figurku vrátiť.

  18. PesBobes

  19. Michal

  20. jas

  21. Carcassonnemaniak

  22. Duhamuz

  23. Makabi

  24. Betty

  25. zeppelin

  26. Hanuš

  27. tonda007

Přidat recenzi