Hrajeme.cz

Barvínek

Originální název:
Colori Duo
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
2 až 8
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Popis

Medvídek Barvínek má doma velikou spoustu hraček a rád by se o ně podělil se svými kamarády. Aby se rozdělili spravedlivě, musí vždy najít dvě úplně stejné. Hra obsahuje 15 oboustranných destiček s obrázky. Otočte vždy 2 destičky. Bez ohledu na to, které 2 destičky otočíte, je vždy na obou destičkách právě jedna dvojice úplně stejných předmětů. Nikdy více než jedna, ale vždy právě jedna. Cílem hry je vždy najít co nejrychleji právě tuto dvojici. Výborná postřehová hra pro rodiny s dětmi od čtyř let. Na barevně odlišené, druhé straně destiček, jsou vždy dvě dvojice úplně stejných předmětů a je třeba najít obě.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. Betty

    Je to taková jiná varinta hry dobble, podle mne těžší, děti to baví

  2. Dušan Takáč

  3. pogo


    Je podle našich zkušeností milována předškolními dětmi (3,5 – 7 let; obstála na výbornou nejen doma, ale také ve smíšeném kolektivu v mateřské škole).

    Hru mohou děti hrát i solitérně. Kunterbunt Duo nabízí rovné šance na výhru jak dětem, tak jejich dospělým spoluhráčům. Varianta Kunterbunt je skvělá; varianta Duo, kde hledáte rovnou dvojice identických obrázků, je dle slov dětských hráčů „“přímo mazec““ 🙂 . Vejde se do každého výletnického batůžku a lze ji hrát doslova „“na koleně““, např. i v autě nebo ve vlaku.

    Hledáte-li časově nenáročnou – avšak chytlavou – hru pro předškoláka, která „“nenápadně““ procvičí kdeco (od barev přes slovní zásobu, komunikaci, postřeh, vysvětlování pravidel novým hráčům, počítání až po smysl pro zdravou soutěživost), sáhněte sem.

    Převzato z http://www.svet-deskovych-her.cz

Přidat recenzi