Hrajeme.cz

Lady Alice

Originální název:
Lady Alice
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
3 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12947 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Sherlock Holmes si pro vás připravil případ zmizení badatele Henry Mortona v Londýně. Jednu stopu ze čtyř se na začátku případu dozvíte. Podaří se vám odhalit i ty zbývající dříve než ostatní detektivové? Vaším úkolem je odhalit pachatele, místo a dobu únosu a odcizený předmět. Ostatní můžete mást falešnými stopami, ale pozor, i oni mohou klamat vás. Lady Alice je deduktivní hra s prvky blufování.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Délka videa: 2:52 min. (Deskové a stolní hry)

Recenze

  1. SFINGO

    hodně originální blafovací, napínavá a dedukční hra, kterou si výborně užijete především při hře 4-5 hráčů. Základem je pochopit správně pravidla, která jsou sice dost dobře popsaná, ale je třeba správně rozlišit co znamená co a nezaměnovat podobná slova, jinak se v nich budete plácat dost dlouho. Graficky je hra krásně zpracovaná a vytváří hezkou detektivní atmosféru. Ideální varianta pro rodinné večery nebo posezení s přáteli, protože si u této hry užijete spousty zábavy. Navíc hra netrvá moc dlouho cca 40-50min, což je ideální. Zkoušeli jsme hrát i ve třech lidech, ale to už není ono. Každopádně se jedná o originální hru, která jistě patří na poličku každého správného hráče.

  2. matewr

    Vím, že by se to asi dělat nemělo, ale dovolím si stručně odpovědět na příspěvek DEJFtm. Když si nejsi jistý, zdali to byla vaše chyba, nebo chyba hry, tak prosím hru nehodnoť, silně to sráží její průměr a přitom Lady Alice hra špatná není. Co jsem četl tvůj příspěvek (navíc po jednom zahrání), tak jsem se dozvěděl akorát to, že neumíte ani pořádně přečíst pravidla (aspoň to tak vypadá, jestli že se pletu, tak se omlouvám). Za mě se jedná o pěknou blafovací a dedukční hru, ve které nejde ani tak o to uhodnout správnou kombinaci, jako spíše odhalit co mají vaši soupeři za lubem. Celý mechanismus hry staví na bodovacích žetonech, které pokládá každý hráč na jednotlivé indicie o kterých si myslí, že jsou právě těmi hledanými. Samozřejmě že ale může blafovat, protože některé z jeho žetonů mají hodnotu nula. Díky tomu je vlastně celá hra o tom, zda dokážete prokouknout vaše soupeře a také o postupném vyřazování důkazů. Zpočátku nikdo neví co má vlastně dělat, ale později a hlavně ke konci, kdy už vícero hráčů tuší jaká je hledaná skladba, hra rychle graduje a je velmi napínavá. Hra baví v každém počtu hráčů stejně. Jedná se o velmi rychlou hru, což trochu kazí výsledný zážitek, protože se do ní nedokážete dostatečně ponořit. Velkou roli také hraje štěstí (v jakém pořadí sedíte), ale díky nenáročnosti a chytlavému tématu to tak nějak nevadí. Zajímavě řešený je také prvek riskování. Hráč se totiž může pokusit ukončit hru tím, že uhodne všechny indicie, jenže když uhodne špatně, tak již nemá možnost vyhrát. Z toho vyplývá, že hádání výsledné kombinace není tak časté, za to je však o to napínavější. Jak jsem ale napsal výše, o tom ta hra není, což je trošku zavádějící.

  3. DEJFFtm

    Buď jsme tu hru dostatečně nepochopili, nebo je prostě slabá. Hráli jsme ji ve třech lidech a těšili se na detektivní bádání, ale spíše jsme se trápili s herním postupem. Stále totožným a nudným způsobem se odkrývají další indicie a vy se snažíte poskládat příběh: kdo, kdy, kde, jak, proč. Není na tom moc co hrát, z velké části rozhoduje náhoda a nakonec u nás nevyhrál v podstatě nikdo, protože jsme příběh odhalili zároveň. Možná to byla naše chyba, nicméně druhou šanci Alici nedáme.

  4. jakub

Přidat recenzi