Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraMalý princ: Udělej mi planetu

Malý princ: Udělej mi planetu

Originální název:
The Little Prince: Make Me a Planet
Rok vydání:
2013 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12953 Kategorie: Štítek:

Popis

Každý hráč vytváří malou planetu pro Malého prince. Sestavuje ji postupně z jednotlivých dílků tak, aby se Malému princi co nejvíce líbila a aby se mohla stát domovem pro jeho zvířátka, lišku, beránka, hada či slona. Musí se proto vyhýbat baobabům a sopkám.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Představení hry (iHrysko.sk, délka videa: 1:01 min.):

Recenze

  1. Svob

    Krásná rodinná hra s tématem blízkým nám všem, aneb kdo nezná Malého prince?
    Hra není složitá jak pravidlově tak i herně. Ideální odlehčující hra pro rodiny nebo pro hraní kdy se nechcete trápit složitými úvahami.

    +
    krásná grafika
    jednoduché principy
    hráči si určují sami za co dostanou vítězné body
    rychlá
    dobrá cena


    není pro náročnější hráče

  2. Aendil

    Táto hra má krásne kresby. Kartičky sú pekne rozdelené na sektory a tak sa prakticky nedajú umiestniť nesprávne. Bonus je, že si každý buduje svoju planétku. Je to fakt zábavné a návykové. Až mám pocit, že záverečné bodovanie tam autori pridali iba tak naviac, aby sme to nazývali hrou. Hral som s dospelými a bola to zábava. Hral som i s trojročnou dcérkou, čo bola ešte väčšia zábava 🙂 „Júúú, hele had! Proč tam ten had sedí? A co tady dělá tahle kytička?“

  3. pady

    Jednoduchá, ale opravdu silně návyková hra. Já bych ji chtěla hrát pořád. Ani nevím proč, není na ní nic tak extra, ale je prostě kouzelná. S dětmi se hraje příjemně, akorát výběr v předávání tahu někdy působí nerozhodnějším dětem problém a hra pak trochu vázne. Ale jinak zvolím vždy, když si chci prožít nějakou pěknou oddechovou chvilku s dětmi (8 a 5 let) Varianta pro dva hráče je také zajímavá a dobře hratelná.

  4. cuf

    Výborná hra od výborného desingnera (A. Bauza), krásné téma, původní ilustrace, pro malé i velké, prvek určování dalšího hráče na tahu nemá chybu a dokáže pěkně ovlivnit kdo vyhraje a kdo ne. Krátká hrací doba, jednoduchá pravidla, pro malé i velké, velká znovuhratelnost. Doporučuji

  5. Boulderman

    Výborná strategie vhodná pro malé (klidně od pěti roků) i velké

  6. matewr

    Silně pohodová a až kouzelná deskovka ze světa Malého prince. Ačkoli se hra zdá býti malou, uvnitř je ve skutečnosti velmi velká.

  7. Pedestrian

    Malý princ je krásná kniha Antoine de Saint Exuperyho. A nyní se k nám dostává i hra s tématem Malého prince. Velkým plusem této hry jsou nádherné ilustrace, které jsou stejné jako v té krásné knížce, která je předlohou. A autorem hry je Antoine Bauza, velmi známý tvůrce her (7 divů světa, Takenoko, Tokaido, Hanabi, Ghost Stories).

    O pěkných ilustracích jsem věděl a těšil se na ně, ale co mně překvapilo, byla velmi dobrá hratelnost hry. Pravidla jsou velmi jednoduchá.

    Hráči si jednoduchým principem složí každý vlastní planetu a tu si pak ohodnotí. Body dostávají za to, kolik nasbírali beránků, kolik vidí hvězdiček na obloze, zda mají svoji růži. Taky však mohou body ztrácet, pokud mají sopky či mnoho baobabů. Co se přesně na planetě hodnotí, určují postavičky, které váš malý princ na cestě potká (vždy 4).

    Velké plus dávám za skvělou hratelnost i ve dvou hráčích. Zde totiž přichází k úplně jinému hernímu zážitku ze hry – přidává se bluffování.

    Za přiznivou cenu, krásná rodinná hra, která je odehraná do půl hodinky, s nádhernými ilustracemi a velmi příjemná. To je Malý princ: Udělej mi planetu. Můžu jedině doporučit.

Přidat recenzi