Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraBang! Kostková hra

Bang! Kostková hra

Originální název:
Bang! The Dice Game
Rok vydání:
2013
Počet hráčů:
3 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12956 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Jedná se kostkovou variantu známé karetní hry Bang! Součástí hry jsou oblíbené postavy šerifa, banditů a odpadlíka. Základ hry zůstal stejný jako v původní hře. Stejně tak rozdílné cíle. Místo karet ale používáte pět speciálních kostek. K dispozici máte až tři hody. Podle výsledku můžete střílet na sousední hráče, zvýšit dostřel, léčit se. Musíte si dávat pozor na symbol šípu, který vás také připravuje o životy.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

,

– BoardGameGeek
– Pravidla hry ke stažení (Albi)

Recenze

  1. Svob

    Jednodušší, rychlejší, prostčí verze hry Bang! Ideální pro všechny kterým normální Bang! přijde moc složitý, dlouhý nebo nudný. Nese si vše z normalního Bangu! Postavy, role, indiány, kulomet… Vezmete kostky, hodíte jednou, přehodíte něco dvakrát a vyhodnotíte, případně použijete vlastnost postavy. Hraje další. To je celé.

    Ve hře mi chybí interakce obyčejného Bangu! A možnost alespoň nějakého taktizování. Na můj vkus až moc prostá. Ale věřím že si najde svou sortu lidí. Libí se mi mechanismus Nájezdu indiánu, kdy každý z hráčů ztrácí život podle počtu šípů shromážděných z hodů kostek.

  2. vendulala

    Jak už jsem psala, klasický Bang mě nudí, ale kostková rychlá a jednodušší verze je super na výlety s dětmi. Nezabere moc místa, dá se hrát na dece na louce i ve vlaku. Rychle to pochopí, jedna hra netrvá to tak dlouho, aby se začaly nudit a odbíhat. Zároveň je dost epická na to, aby si ji užily a vžily se do ní. Určitě doporučuji jako hru pro rekreační a nenáročné hráče. Čím víc lidí, tím lépe.

  3. Johny.z.Lampy

    Kostkový bang, je to zjednodušená a rychlejší varianta Bangu karetního. Zajímavé je, že to co si tady naházíte to si musíte zahrát i kdyby jste měli střílet do vlastních řad. Hra je chytlavá doporučil bych hrát v 5 lidech a víc. Oproti karetnímu Bangu má jednu výhodu 😀 😀 a to je síla právě v té jednoduchosti 😀 dá se to hrát i ne za zcela střízlivého stavu 😀 Takže na společenské akce ideál 😀 😀

  4. ladyarcher

    hrála jsem sice málokrát, ale v hodně hráčích
    hra se mi určitě nelíbí jako klasický karetní Bang, je odehráto za pár minut a ani se nemáte čas vzpamatovat.
    nehráčům se lehko vysvětlí, ale hráče asi moc nenadchne.
    je dost omezená možnost taktizovat, nebo stačit zjistit, kdo je kdo, protože každou chvilku je někdo vyřazen.
    možná si jí zahraju někdy jako oddechovku, když nebude zbytí, ale když bude možnost dát něco jiného tak toto určitě nezvolím

  5. chajim

    Hrál jsem zatím několik her, ale hra mě chytla. Je pravda, že je to trošku zkrácenější verze karetního Bangu, který patří mezi mé oblíbené hry, přesto si uchovala své kouzlo. Hra je oproti karetní verzi rychlejší. Snadněji je někdo zabit, protože se nemáte de facto čím bránit. Na druhou stranu vás vypadnutí ze hry nemusí tolik trápit jako u karetní verze, protože hra končí brzy pro všechny. Oproti karetnímu Bangu je tu podle mě méně prostoru na taktizování, také útoky bývají přímočařejší. Stejně jako karetní Bang je vhodné hrát kostkovou hru ve více hráčích – min. 5 hráčů. Nespornou výhodou jsou jednoduchá pravidla, snadno tuto hru naučíte i nehráče.

  6. hromadalidi

    Hrál jsem zběžně asi tři-čtyři hry. Výhodou jsou vcelku jednoduchá pravidla a po divokém západě také zaplesá srdce, kdejakého kovboje. Hráli jsme ve čtyřech, takže bylo skoro vždy jasné kdo je kdo. Nevýhodu vidím v poměrně málo možnostech, které kostky nabízejí. Je to v podstatě myslím všeho všudy asi 5-6 akcí, které si hráč během svého tahu nahazuje a pak je rozděluje mezi ostatní protihráče. Pro menší by to, ale i tak mohla být pořádná zábava. Pro trochu zkušenější hráče by to chtělo nějaké rozšíření, které by umožnilo větší taktické šachy. Jako oddechová hra po náročném dni, však proč ne.

Přidat recenzi