Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraOrigin: Počátek lidstva

Origin: Počátek lidstva

Originální název:
Origin
Rok vydání:
2013 (české vydání 2014)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12960 Kategorie: Štítek:

Popis

Hra vás zavede do období, kdy lidé opustili svou pravlast v srdci Afriky a začali zabydlovat celou Zemi. Hráči představují první lidi a jejich úkolem je rozšířit se do celého světa. Za to a za plnění úkolů získávají vítězné body, které rozhodnou o vítězství. Hra obsahuje figurky ve třech barvách, výškách a tloušťkách. Představují různé lidské kmeny. Výška a tloušťka pak určují sílu a pokročilost daného kmene. Všichni hráči začínají s nejmenší figurkou v centru Afriky na herním plánu.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. xaws

    Zajímavá hra s docela jednoduchými pravidly. Díky verzi Junior přístupná i dětem a občasným hráčům. Dřevěné figurky jsou hezké což se ale nedá říct o mapě světa. Ta by zasloužila nápadnější zpracování v živějších barvách. Celkově hra pobaví, ale je spousta jiných které jsou zábavnější.

  2. martan

    Hra je zajímavá. Velmi nás baví juniorská varianta, která je zahrána rychle.
    I druhá varianta je dobrá, ale je složitější a delší. Pěkně zpracované jsou figurky i herní plán.

  3. cSf.Loser

    Poměrně zajímavá hra s dobrými nápady a krásným zpracováním (dřevěné figurky), nicméně po dohrání hry jsem jaksi necítil žádnou chuť si hru zahrát. Jo čas od času si ji asi zahraji, pokud ji někdo přinese, ale já ji navrhovat nebudu. Moc se mi na hře líbí postupná kolonizace planety a plánování, které figurky ještě mohu použít a jaké mají možnosti soupeři.

  4. Tindo

    Deskovka Origin: Počátek lidstva vypadá na fotkách opravdu skvěle, ale je mnoho her, které uvidím na stole mnohem raději. V rámci žánru mi přišlo například Takenoko mnohem herně zábavnější i graficky krásnější. Proto hodnotím jen třemi hvězdami z pěti.

  5. cinan

    vynikající rodinná hra, jednoduchá pravidla, nádherný design, neurazí ani ostřílené hráče

  6. Alnagon

    Hra Origin má rozhodně originální myšlenku – hráč drobně pozměňuje již existující národ a nový národ stěhuje do sousedního „státu“.
    Hru jsem hrál s „hráči“ ve třech i čtyřech hráčích. Nijak mne neotrávila, ale ani nenadchla. Při hře jsme vysledovali, že ač je ve hře možnost kromě vyvinutí nového národa a se stávajícím národem migrovat nebo dokonce se slabším národem bojovat o kus země, zpravidla se vyplácí neustále rozšiřovat. Během hry hráči plní úkoly, jejichž náročnost je trochu nevyvážená, ale není to zásadním problémem. Dále hráči během osidlování získávají nové schopnosti tím, že vynalézají a objevují (třeba oheň). Podoba těchto objevů ale není příliš atmosférická.
    Délka hry se mi zdá rozumná a mám-li ji někomu doporučit, tak spíš lidem, kteří si k moderním hrám zatím hledají cestu.

  7. matewr

    Velmi zábavná, ale někdy až moc rychlá rodinná hra o osidlování země. Téma i jednoduché mechanismy, které jsou ale elegantně funkční, ze hry činí velmi příjemný počin.

Přidat recenzi