Hrajeme.cz

Ježkovy voči

Originální název:
3 sind eine zu viel!
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 30 minut

Katalogové číslo: 13166 Kategorie: , Štítek:

Popis

Karetní hra stejného formátu jako 6 bere!, ve které sbíráte karty stejných barev. Mít dvě karty je perfektní, třetí karta vám ale přinese záporné body. Vítězí hráč s největším počtem bodů. Hra má jednoduchý princip a krátkou herní dobu.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Představení hry (délka videa: 1:34 min.):

Recenze

  1. thielson

    Karetní, matematicky porovnávací skládačka od 10 let, čemuž jsem moc nevěřil dokud jsem si nezahrál. Tři číselné řady (od 0, 30, 60) vám řeknou kam svojí kartu můžete přiložit. V jedné řade nemůže být víc než 4 kusy a 4.tý položeny kus vám vždycky přihraje nějaké karty do vašeho banku a to většinou nechcete, protože za jednu kartu od dané barvy dostanete bod, za 2 karty 5 bodů a ve chvíli kdy získáte 3 karty(od jedné barvy) je otočíte bavičkou dolu a za každou takhle otočenou každou na konci ztrácíte bod. Hrajete 3 kola a v každém máte 8 karet, 6 z nich zahrajete, 2 vám zbudou do dalšího kola, na jehož začátku si dolíznete 6 nových. Plánování dopředu tady nemá smysl, protože přísahám, že hráč před vámi vždycky dokola zhatí všechny vaše iluze o tom jak to na vás hezky vyšlo. To ale hru nijak rapidně neprodlužuje, protože máte vždy maximálně 8 karet a půl vyřadíte hned při prvním pohledu do své ruky. Takže se hra občas zvrhne v to, že se snažíte zahrát kartu, která vám nejméně uškodí. Občas se kartu neúmyslně pokusíte zahrát do špatné číselné řady a přesně v tuto chvíli vás vaši spoluhráči obdarují hláškou: Ježkovi oči, jak to hraješ ? Ale to je si tak jediné co má herní technika společného s názvem hry 🙂
    Hra na začátku vypadá hodně jednoduše, ale až časem zjistíte, jak hodně jste si to pokonili, když jste minule zahráli kartu, kterou zrovna nyní potřebujete. A čím máte méně karet, tím se začínáte víc potit. Velikost krabičky naznačuje, že se bude jednat o nějakou jednoduchou fillerku, ale opak je pravdou, takže by jste ji určitě neměli přehlédnout.

  2. Drahomira Zalubska

    vyborna karetni hra hrajeme o vikendech a moc se nam libi

  3. jarmuk

    lepší verze 6 bere

Přidat recenzi