Hrajeme.cz

Jungle Boogie

Originální název:
Itchy Monkey
Rok vydání:
2018 (česky 2019)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra – 15–45 minut

Katalogové číslo: 13498 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Jungle Boogie  je rodinná hra, která je plná opic. A k opicím patří vši. Ve hře řídíte vši tak, aby se jejich kolonie rozšířila mezi co nejvíce opic. Vši šíříte šikovným množením a šířením po opicích v pralese. Zvítězí ten, kdo jako první splní jednu ze tří vítězných podmínek: kolonii vší na 3 gorilách, 4 opicích stejného druhu nebo 5 pěti různých druzích opic. Ve hře je celkem 6 druhů opic: gorila, orangutan, lemur, chápan, mandril, tamarín.

 

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

 

Recenze

  1. xaws

    Hra má neobvyklé téma. Cílem hry je vytvořit kolonii vší žijících na opicích. Ve hře je 5 různých ras (gorily, chápáni, orangutáni, mandrilové a lemuři) + 1 bonusová (tamaríni) pro rozšíření. Vši se dělí na dělnice a královny. Královna = 2 dělnice.
    Hrací plán je rozdělen na 64 polí, na které se podle předem daného schematu umístí 5 různých ras opic. Začínající hráč umístí své vši (2 dělnice a 1 královny) na jakoukoli opici. Dále všichni hráči umístí svoje. Nesmí do již obsazené řady nebo sloupce.
    Tah hráče se dělí do dvou fází. V první rozmnožujete vši. Na vámi obsazené opici můžete rozmnožit 1 veš za dělnice a 1 veš za každou královnu co jsou na opici.
    Druhá fáze je pohyb. Máte několik možností:
    1) Skok – s libovolnou vší můžete přeskočit na sousední opici. Pokud je už obsazená soupeřem musíte vyrovnat nebo převýšit sílu soupeře. Pokud ne veš se vám vrací do zásoby. Když vyrovnáte vrací se vaše i soupeřovy dělnice do zásoby každého hráče. Pokud převýšíte vyhazujete soupeře a vrací se mu jen jeho vši.
    2) Polechtání – s libovolnou vámi obsazenu opicí můžete pohnout ve vodorovném nebo svislém směru o kolik políček chcete nebo dokud nenarazíte na kraj plánu či jinou opici. Na ní pak může přeskočit kolik chcete vašich vší, pokud je opice již obsazená počítá se síla vší (viz skok).
    3) Vískání – pokud je na jakékoli opici 5 a více dělnic můžete odstranit všechny vši z opice.

    Konec hry je v momentě kdy obsadíte min. 3 dělnicemi – 3 gorily nebo 4 opice stejného druhu nebo 5 opic různých druhů (královny se do kolonie nepočítají)

    Hra je vyvážená, ve dvou do 10 min odehraná, ve 4 nám trvala partie i >30 min. Ve dvou je moc přímočará.
    Můžete si zahrát i pokročilou variantu kdy využíváte speciálních vlastností opic. Možnost přeskakování opic, přeskok více vší, rychlejší rozmnožování apod. To lehce obmněňuje pravidla hry. Nabízí se i hra do poslení vši kdy se odstraněné vši nevrací hráči ale vypadávají ze hry a vyhraje ten komu zůstane ve hře poslední veš. To už je dost nesmylslná verze, která se zvrhne v posunování vší po plánu, jen aby vás nikdo nevyhodil. Něco jako když v šachách dáváte mat králi pouze s dvěma věžemi.
    Hra je jednoduchá, není moc dlouhá a pro děti má zajímavé téma. S využitím pokročilé varianty se rozšiřuje hratelnost takže vás hned neomrzí.

Přidat recenzi