Hrajeme.cz

Dostihy a sázky

Originální název:
Dostihy a sázky
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny
Doporučení rodiny:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Katalogové číslo: 11237 Kategorie:

Popis

Každý hráč je majitelem stáje. Cílem hry je co nejlépe investovat svěřené prostředky do koní a dostihů tak,aby stáj získala co nejvíce výher. Vítězem se stává ten, kdo nejlépe odhadne situaci a zůstane jako poslední ve hře. Hra vychází z originální hry Monopoly. Změněné je téma hry a přidán je mechanismus sázení na koně.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Odkazy:

Recenze

  1. Frankie

    Klaiska

  2. Cermakov1

    Moje zamilovaná hra z dětství, nikdy neomrzí a ještě nyní si ji ráda zahraji.

  3. GADICEK

    Výborná hra, kterou musí milovat každý! Sice si můžete říkat, že to závisí hlavně na prvním kole, komu se podaří koupit ty nejlepší kousky, po kterých jdou všichni, nicméně záleží to i na tom, jak budou stále padat kostky a kam si dáte žetonky. Ty peníze jsem miloval, miloval jsem i mazlení se s nimi a bylo mi smutno, když jsem musel platit. Strašně moc rád bych si tuto hru opět po letech zahrál 🙂

  4. Jiří Aberle

    Nadčasová hra, která byla a je stále výborná a patří mezi srdcovky. Naučí hrát s penězi, kupovat, prodávat atd. Mínusem je, že trvá docela dlouho. Skvělá i ve dvou hráčích, ale čím více, tím lépe 😀

  5. ladysi

    Nedocenitelná hra z pohledu peněž, naučila nás počítat, půjčovat si z banky, rozměňovat. I junior verze dokáže děti zabavit na hodně dlouho 😀

  6. JakSeRodi

    Dostihy a sázky jsem již mnoho let nehrál, ale vždycky to byla moje oblíbená hra, jen toho času co to sežralo. Kdo rád kupuje koníčky, tak směle do toho 🙂

    Pozor na koně, kopou 😉

  7. Effka

    stará dobrá klasika, často se k ní vracíme s rodinou i přáteli, myslím že není potřeba představovat ani blíže popisovat 🙂

  8. Tomy35

    Velká nostalgie a vzpomínky na dětství při pomyšlení na tuto hru. I nyní si rád za´hraji i přez fakt, že z herního zážitku nic moc nemám a mechanika obíhání stále dokola než je konečně prostor pro sázky je zdlouhavý. V porovnání s monopoly mají dostihy své kouzlo.

  9. mymoslav

    Tato hra je zajímavá převážně proto, že se při ní člověk vždy vrátí v čase a vzpomene na hodiny strávené jejím hraním ve školních družinách a u kamarádů a kdo měl to štěstí, tak i doma se sourozenci. I po desítkách let od vydání je tato hra u dětí velmi oblíbená, navzdory množství mnohem propracovanějších deskových her. Tuto hru volím téměř vždy, když potřebuji své děti zabavit na delší dobu, aniž bych u toho nemusel příliš přemýšlet. Hrajeme ji ve 3 nebo ve 4, což je dle mého názoru ideální. Jediné co bych vytknul této klasice je méně kvalitní zpracování peněz v novém vydání oproti starým vydáním.

  10. eMdzeJ

    Dostihy a sázky jsem poznal jako malý klouček a od mala jsem jí zbožňoval. V té době se vyrovnala i legendárním Kamionům po Evropě. Dávám jí proto 5 hvězdiček, protože si to zaslouží. Je pravda, že kdybych jí poznal až teď, tak bych jí dal hvězdiček méně, protože mi již proti dnešním hrám přijde naprosto triviální. Ale tak to nelze brát. Všechno se jednou překoná a i dnešní hry za 30 let budou působit velmi triviálně.

  11. Meeshab

    Když jsem byla dítě, přála jsem si ji několik let k narozeninám i k vánocům, než se naši smilovali a koupili mi ji. Hraním jsem pak chtěla trávit každou volnou chvilku. Dnes nám leží doma a padá na ni prach. Asi je to způsobeno přívalem nových a propracovanějších herních systémů, kdy se dostihy dají přirovnat k hodně dlouhému člobrdu. Sem tam je vytáhneme, ale děti to přestane bavit už po pár kolech (což nechápu, protože hru Hotel, která funguje na úplně stejném herním principu milují). Takže hru bych doporučila pamětníkům, kteří si chtějí zavzpomínat, dětem, co mají rády koně, kterým určitě sedne tematika a herním začátečníkům, kteří chtějí něco jednoduchého nad čím se nemusí moc uvažovat.

  12. mulgrew

    Před pětadvaceti lety hit,dnes nuda,nuda,šeď a navíc nekonečná.Velká míra náhody a stale chodíte dokola.To už je snad lepší člověče nezlob se,tam aspoň víte,že to brzy skončí.Jako děti jsme ji milovali a nikdo ji s námi nechtěl hrát.Dnes už chápu proč.Z nostalgie dávám dvě,ale až děti dorostou a mohla by být aktualní,půjde z domu 🙂

  13. cSf.Loser

    Zcela účelová předělávka monopolů. Hra je neuvěřitelně náhodná a tím se stává téměř nekonečná. Nejste schopni téměř nic ovlivnit. K téhle hře mě nikdy nikdo nedostane.

  14. matrosh

    Klasika z dětství a základní kámen k tomu jak vybudovat u děti touhu po penězích. Naštěstí je už doba trochu jiná a já dětem dám spíš Ztracený ostrov.

  15. Xaws

    V první půli získávání stájí a směňování koní je to zábava. Po té jen opotřebovávací bitva ve, které rozhoduje jen náhoda (kostka).

  16. tds

    Dřív bych jí dal 5, dneska tak 3, takže průměr jsou 4 hvězdičky z 5 v hodnocení.

    Dříve:
    + zcela jiná hra než se dala hrát běžně
    + námět, provedení
    + nebyl problém sehnat spoluhráče, bavilo to téměř každého
    + zábava na celé odpoledne
    + bavila mě víc než monopoly
    + podpora výrobce v té době (zaslání vadných či chybějících věcí, asi u dvou lidí jsme to řešili a do 14 dnů to bylo doma)
    – po častějším hraní už člověk věděl, co má a nemá koupit a pokud neměl alespoň jednu stáj z těch „kvalitnějších“ (např. světle modrou za distancem, kde byla asi nejlepší poměr „cena/výkon“) tak hrozilo riziko, že prohraje dřív než dojde na sázecí a dostihovou bitvu.
    – stáje ke konci herního okruhu už byly příliš drahé na množství peněz ve hře, pokud je člověk chtěl i postavit do dostihů
    – nepoměr některých cen / zisků
    – konec se často zvrhnul jen na to, kdo si víc vsadí a co padne na kostce
    – při hraní v menším počtu hráčů někdy zbytečně zdlouhavé

    Dnes:
    + je to retro a klasika z dětství
    + pořád dokáže pobavit a děti baví „koníci“
    – na dnešní dobu a moderní deskovky zbytečně zdlouhavé
    – dnes člověk vidí, že ta inspirace západní klasikou „monopoly“ tam prostě byla a ne zrovna malá

    Celkově dostihy jsou dnes spíše příjemné retro a pokud nezaujmou nové generace hráčů, tak se tomu moc nedivím. Ale minimálně za pár her to stojí, ale asi není nutné kvůli tomu hru kupovat do sbírky a mít doma. Ovšem kdo nezažil to šílenství, když se tahle hra po revoluci objevila a nedala se jednu dobu prakticky sehnat, ten to dnes asi nepochopí. Dodnes si pamatuju, že na našem malém městě jsem se chodil pravidelně ptát asi do tří hračkáren co týden, jestli došla, jestli došla a ještě ji mají nebo už je (zase) vyprodaná. Nakonec jsem ji sehnal zcela náhodou v jiném městě, kdy jsem na výletě s rodiči viděl, že všichni nosí po městě nějaké podezřelé zelené kufříky, tak jsme zastavili a pátrali „po zdroji“. Byla tam, v zapadlé uličce v hračkářství, za tehdy astronomických 99 Kč… dnes párkrát kliknu myší a dovezou mi domů cokoliv klidně z druhého konce světa do pár dní… prostě retro klasika se vším všudy.

  17. deskovky

    Dostihy a Sázky je nejlepší hra.Hraju ji už od dětství a nikdy mě nepřestala bavit.Myslím si že výrobce neudělal jedinou chybu.Celou rodinu také baví

  18. Lenka83

    Tuto hru hraji už od dětství, hrávali jsme jí s kamarády, rodiči, příbuznými… Jde zde hlavně o kupování koní, pak celých stájí a sázkách na koně. I nyní po 20 letech si jí občas zahrajeme s kamarády či jen sami s přítelem. Uděluji 5 hvězd, protože je to velmi povedená hra.

  19. nessy96

    Tato hra je hra mého dětství, se sestřenicemi a bratranci jsme ji hráli kdykoliv u babičky. Hra mě vždycky bavila, i když to vezmu s odstupem času, má tak jednoduchý princip a je hodně založená na náhodě – kdo dřív příjde, ten dřív mele. Líbí se mi hra s penězi a žetonky, ale je to moc dlouhá hra a prakticky je furt o tom samém – šlápneš na koupeného koně, platíš, šlápneš na volného koně, koupíš nebo necháš být. Prakticky tam o nic jiného nejde. Možná jsou tam ještě nějaké obchody a další, ale primární princip hry je stejný a je to snad nekonečná hra. V dněšní době se najdou určitě víc napínavé hry.

  20. matewr

    Prachsprostá kopie. Dobrá, pominu fakt, že se jedná jen o „předělávku“ monopolů a zkusím ve stručnosti napsat hlavní důvody, proč nás dostihy nikdy tak moc nebavili. V prvé řadě je to nesmyslně dlouhá herní doba na to, co hra nabízí (stačí si zahrát pár jiných moderních her a také pochopíte). Za druhé eliminační prvek u SPOLEČENSKÉ hry, která je navíc ukrutně dlouhá prostě vyloženě vadí. Je snad příjemné být vyřazen během prvních třiceti minut (bez vaší vinny) a pak čekat skoro 8 hodin, než to ostatní dohrají? A za třetí: ve hře nejsou téměř žádné (ehm, žádné) možnosti. Vstoupíš na pole. Máš na výběr: Koupíš koně, nebo nekoupíš a prohraješ hru? Kdyby to nebyla tak dlouhá a nezáživná hra, náhodu a naprosté minimum možností co dělat v tahu, bych i prominul, ale takto… Nutno však říci, že co se týče tématu a celkově i hratelnosti, tak Dostihy jsou lepší, než Monopoly. (Jo a obchodování s hráči je snad jediné pozitivum… je to vůbec zařazeno v pravidlech?)

  21. lenulefazole

    klasika. máme ji. My dospělí po hře nesáhneme. Už je spousta jiných. Děti ji občas chtějí hrát, ale je to dlouhé, nikdy se nedostaneme k dostihům. Dětské monopoly s bankomatem děti baví víc. Je to rychlejší a jsou tam pro ně „nadstandardy“ typu bankomat a v něm překvápka..

  22. Kentril

    Prvni poradna ceska deskovka, kterou jsem hral, kdyz nepocitam karty a clevece nezlob se. Rozhodne suprovy napad s dostihovou tematikou. Jako maly jsem to hraval jeste spatne a moc jsme pravidlo se sazkama jsme nehrali, takze trvalo opravdu dlouho, nez jsme to dohrali. Pred par lety to parta lidi vybalila na silvestra a hrali to 6 hodin 🙂 Hra je vicemne postavena na nahode kostky a kseftovani s konmi. Bohuzel uz je spousta jinych a modernejsich her, takze po teto deskvoce uz nesahnu, ale ve sbirce ji mam 🙂

  23. veronika pemlová

    klasika, která je stále dobrá, jediné mínus pro mě – je to na dlouhý lokte

  24. natalie

  25. Cesarea

  26. placa80

  27. Trauma_Zero

  28. MK2

  29. Agrael

  30. ladcu

  31. gutalin

  32. Gabebara

  33. j

  34. hrazda

  35. anupinka

  36. 4listek

  37. Gothalgo

  38. Martin

  39. Aulus

  40. Raiden

  41. Patrikhm

  42. Jirka

  43. Raptor

  44. MonaLisa Vox

  45. Edwin

  46. fleurette

  47. jitkalambent

  48. Elenai

  49. RTMyšák

  50. MikZap

  51. ekyticka

  52. Kasparov

  53. hanav

  54. Sai

  55. vlčata

  56. palcice

  57. Nefertiti

  58. Veroslavka

  59. Zdenek_

  60. zegoda

  61. 1a2a3a4

  62. colonel

  63. Mirek-Usti

  64. ZdenT27

  65. Archos

  66. Tom

  67. Knihovník

  68. marabod

  69. Bio

  70. Honzik

  71. littlemole

  72. peta.nek

  73. AntonGorodecky

  74. esther.f

  75. karci

  76. ABDCE

  77. Deth

  78. anjuli

  79. Martin

  80. smaza

  81. Zenitos

  82. Smith-g

  83. Bonifác

  84. JardaJaryn

  85. babara

  86. mraky

  87. Carcassonnemaniak

  88. Duhamuz

  89. bumbrlik

  90. skypasmo

  91. Lazyt

  92. Johnik

  93. waf

  94. Zipakna

  95. NicoTine

  96. uglugf

  97. zvyshok

  98. mysula

  99. Brisco

  100. spokosin

  101. samnung

  102. kolda

  103. Kydar

  104. Erumoico

  105. vojtadd

  106. macroangel

  107. Tristaver

  108. Semiš

  109. Bebe

  110. Rybka

  111. JohnO.O

  112. Loxias

  113. zeppelin

  114. gesslish

  115. cahous

  116. Ajeenka007

  117. Mari

  118. sam.uel

  119. Jendulus

  120. Ondra-UH

  121. ver

  122. kath

  123. palo75

  124. Dušan Takáč

  125. Sláva

  126. Haňulka

  127. Myšák

  128. Manas

  129. profesor123

  130. Zik9

  131. Eva M.

  132. Kabalenka

  133. Sagapo

  134. pav

  135. Marrty

  136. Ja_Claudius

  137. aneken

  138. BeryCB

  139. Zedka

  140. eVik

  141. stega

  142. Mat

  143. deril

  144. PJ

  145. SSZGSA

  146. muffen

  147. sehes

  148. zuzka

  149. Ota

  150. aglaonema

  151. Zuzaa

  152. albert

  153. ghoston

  154. Annie

  155. Ratman

  156. kjubik

  157. roneth

  158. zbjesila

  159. Don Aqila

  160. Hapina

  161. jpmce

  162. Kveton.T

  163. wendy

  164. makaking

  165. martinecku

  166. Matthew

  167. bixinel

  168. pyty

  169. Fido

  170. kadla

  171. Kolegista

  172. danielraska

  173. Lord Tom Crusader

  174. poutník


    Před dvaceti lety bych dal 5 hvězdiček, ale už jsem asi vyrostl. Hrál jsem ji jednou letos na Silvestra a mám zas na pár let pokoj. Hra ale špatná nebyla, vtáhla do děje. Jsem zvědav, co za dvacet let budeme psát o dnešních hrách, pokud se ještě budou hrát.

  175. Lukas

  176. Vikovi

  177. MM

  178. Ariadna


    Když jsem hru hrála poprvé (tj. už 17 let), tak jsem byla dost mile překvapená. Bylo to úplně něco jiného než člobrdo nebo dáma. A hlavně to bylo o koních, které jsem jako dítě nadevše milovala. Začínala jsem s kamarádkami jen nákupem koní a žetonů, bez sázek – navzájem jsme se zrujnovali, ale bavilo nás to. Až o pár let později jsme začali riskovat a sázet. Hrát tuto hru jsem vydržela skoro 10 let. Dnes mi v šuplíku leží hned 2 x.
    Jo jo, asi ji budu muset zase oprášit a zahrát. (což nebude lehké v době kdy vzniká plno nových lákavých her – nejen těch deskových)

  179. pipboy47

  180. Temia

  181. dostih

  182. mathew

  183. damor

  184. Pivrn

  185. a.r.p.i

  186. TomasK

  187. mimoo

  188. David

  189. jakub

  190. Krapnik

  191. gaff

  192. Jekor

  193. Vojta

  194. Falco.zuzu

  195. Acer

  196. 2vkjmch

  197. eklp fistronek

  198. Frigo

  199. VAMP!R

  200. sulzik

  201. rix

  202. kajinka

  203. Malicka

  204. Linhard

  205. Ranca

  206. Bajn

  207. Martin Zeman

  208. GK_voyger

  209. danissimus

  210. Bart

  211. Blizzard

  212. Fenrir


    Tuto recenziu pisem ani nie preto, ze by si to tato hra zasluzila alebo ma zaujala, ale preto, aby podla toho predchadzajuceho prispevku nevznikol dojem ze vsetci Slovaci su retardovani.

    Samotnu hru ani nema zmysel velmi komentovat, vsetci ju poznate, vsetci ste ju hrali a viete co od nej mozete ocakavat. Je to klon Monopoly, s tym rozdielom, ze nehrate obchodnika s realitami, ale majitela dostihovych stajni. To je aj jedina zmena, ostatne pravidla su identicke, hoci nevylucujem ze v kartickach nahody a financii nejake zmeny byt mozu. Ide hru zalozenu vylucne na stasti pri hode kockou, priestor na taktiku ci nebodaj strategiu je prakticky nulovy, treba kupovat vsetko, na co hrac stupi, jedine cim moze hrac ovplyvnit priebeh hry v svoj prospech je jeho sikovnost pri obchodovani so spoluhracmi. Tym nechcem povedat, ze to nie je hra zabavna a urcite moze dobre posluzit ako oddychovka pri nejakej party alebo v spolocnosti, ktora o modernych spolocenskych hrach nikdy nepocula.

    Samotnym Monopoly by som dal tak trojku, ale kvoli tomu ze ide o bezduchu kopiu s menej kvalitnymi komponentami je moje hodnotenie dve hviezdicky.

  213. bl

  214. pospa

  215. MG


    Hrávam túto hru skoro každý deň. Najlepšia je vtedy keď jú hrajú najmenej 4 hráči. Inač keď ju hrajú 2 tak to je o ničom. A netrvá to viac ako 2 hodiny!!! Mne to aspoň trvá aj 6 hodín! Samozrejme keď to hrajú 2 ale keď to hrajú 4 až 6 hráči tak 2!!! Mne je jedno akú mám náladu hrajem ju kedy chcem. A dása aby hral len 1!!! Lenže musíte hrať aj za toho druhého! Tu na Slovensku je populárna ako aj v Čechách! No dobrá je vtom že si kupíš kone na ne žetóny a nemajú ostatní hráči žiadnu šancu vyhrať!! Napríklad mám hlavní dostih sezóny ktorý stojí 20 000dk. Hráč naňho stúpi a zaplatími 20 000+prohlídku stáje!!! A som boháč! Včom je zlá? Asi že vela stojí v obchodoch alebo dlho trvá keď ju hrajú málo hráčov. No nič viac ktomu nemám čo dodať. Prajem príjemnú zábavu všetkým kto tu hru majú doma!!

  216. Majak

  217. Mirek

  218. pavlusha

  219. Tukan

  220. Ajvo

  221. anička

  222. Pecky

  223. vizard

  224. Maasa

  225. Markéta

  226. MORT

  227. Brdla

  228. Penguin

  229. Friend

  230. Lanci

  231. Tareene

  232. Ondřej Krišica

  233. rejčl

  234. gree

  235. Mirka

  236. PB

  237. Petra

  238. Pohan

  239. Flamberg

  240. Asindor


    Když máte náladu podnikat a pokusit se o trochu štěstí a vyhrát nějakých těch pár tisíc, určitě to zkuste. Třeba po večerech si sedněte tak ve 2-4 lidech a když u této hry zapanuje i dobrá nálada, je to mazec. Jednu chvíli máte tisíce a najednou nic…..je to super sranda!!!

  241. Emil

  242. Michal 37

  243. Barbora S.

  244. Turbomyšák

  245. Kreator

  246. Draken

  247. nfo

  248. Sepdet

  249. Centime

  250. SXa

  251. rescator

  252. valecek

  253. enia

  254. Miloš

  255. NoirOrioN

  256. teddy

  257. Fanda

  258. Matyas Korvin

  259. AirWolf

  260. Lucinka21CL

  261. Tom.as

  262. Stanley

  263. Charvi

  264. Rybana

  265. Radek P

  266. Bobeš

  267. Mr Krtek

  268. Albrecht von Endrau

  269. Tacud

  270. Majlk

  271. buralien

  272. Lee

  273. newrock

  274. Lucilla

  275. Droll

  276. zajíček

  277. Prófa

  278. IKA

  279. gror

  280. Petr

  281. Jimmy

  282. JaraT

  283. Hanca

  284. Nikolka

  285. david roesel

  286. monika

  287. xdavid

  288. postuli

  289. Dingo

  290. urtin

  291. dolon

  292. yanca

  293. Hroch

  294. janina

  295. Piškuntál

  296. Filip

  297. Dejan

  298. Rubic(k)

  299. MasterII

  300. Thelonius

  301. darebák

  302. Luko

  303. teely

  304. PepaK

  305. Šatra

  306. Pitr

  307. Richmond

  308. Hrubiduk

  309. Odoren

  310. Shogun

  311. Pinguina

  312. Viki

  313. Noodle

  314. Burton

  315. Aja_Drakopes

  316. Andílek

  317. Renella

  318. ALVAP

  319. Amarth

  320. Pavkan

  321. iii

  322. Jaru

  323. Marta

  324. controlled

  325. J.R.

  326. marcel

  327. pogo

  328. Martin Blatný

  329. Kolík Aťsepicnu

  330. Matěj Baťha

  331. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi