Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraPsí život (A Dogs Life)

Psí život (A Dogs Life)

Originální název:
A Dogs Life
Rok vydání:
2001 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Katalogové číslo: 11351 Kategorie: Štítek:

Popis

Každý hráč má svého pejska. Pejsci putují městem a snaží se jako první nalézt 3 až 4 kosti, které poté odnesou na svůj pozemek. Kosti mohou vyžebrat v restauracích, získat za roznášku novin, vyhrabat v popelnicích. Kromě toho pejsci musí také jíst a pít, značkují si svoje teritorium. Musí také dávat pozor na odchytový vůz, který brouzdá městem a chytá psy do útulku…

Hra je k dispozici v novém vydání a je v češtině. Má novou grafickou úpravu.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

,

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. Xaws

    Dětská hra s jednoduchými pravidly. Krásně zpracovaná i když originální krabice se mi líbí mnohem víc. Systém hry je jednoduchý. Jako toulavý pes se musíte starat o jídlo a hlavně sehnat 3 kosti. Taky musíte dávat pozor na odchytovku, jinak skončíte v útulku. Hra má zajímavý nápad. Fatální nedostatek hry je nevyrovnanost jednotlivých postav (ras psů). Tím jakou rasu si vylosujete na začátku je víceméně dané kdo vyhraje. Hru jsem hrál několikrát s dětmi a z 80% procent vyhrál hráč hrající za vipeta. Využít rozdílných schopností jednotlivých ras jde dost těžko. Naúpř. boxer, který je ve hře brán za rváče a když jako silnější napadne slabšího a z 6 soubojů se vám podaří vyhrát 1x tak je v systému hry něco špatně. Díky těmto nedotaženým pravidlům je hra dle mého názoru podprůměrná. Pokud bych se k ní ještě někdy dostal, tak bych si ji zahrál jedině po velkém přemlouvání.

  2. Kentril

    Tuto hru jsem koupil pres inzerat kvuli pekne krabici, hernimu planu a drobnym recenzim. Nicmene hra ve dvou mi prisla takova nudna. Zvolite si jednoho pejska, ktery disponuje unikatni vlasnosti a tu se snazite vyuzivat behem hry. Jedina sranda je, kdyz vas chytne odchytova sluzba a zavre vas do utulku. Hra ma jednoducha pravidla, peknou grafu, hodnotim i napad. Dalsi vyhoda je hra v 6 hracich, coz muze byt srandovni. Myslim, ze je tato hra urcena pro mladsi hrace a ti si ji rozhodne uziji vic nez ja.

  3. ivetacek

  4. Bumla

  5. esther.f

  6. anjuli

  7. Tuax

  8. omas

  9. Ross

  10. Bruno

  11. Jouda

  12. bodyremover


    Sam sem tomu moc nevěřil, ale zábavy si u toho užijete až až. Pořídil sem tuhle hru domů na ty delší rodiný večery a docela sem koukal, jak se to ujalo. První šarvátky nastaly hned po otevření krabice a to sice o to, kdo bude kdo:). Pravidla jsou celkem jednoduchá, stačí si je přečíst jednou dvakrát, ukázat na praktických příkladech a můžete se pustit do hry. Dospělý člověk rázem omládne (viz můj tatík:)), žene se za kostí jak zběsilej, očůrává co se dá, probírá popelnice, somruje. Hra se může i pěkně protáhnout, což ke konci ubírá na zábavnosti. Co se taktiky a náročnosti na přemýšlení týká, taky to není hra úplně o náhodě, jak je psáno. Protože se vám plní močový měchýř, celkem často kručí žaludek a samozřejmě chcete vyhrát, protože to chce přeci každý pes, kolikrát si musíte situaci pořádně rozmyslet (ostatní psíci, anton, vybrané popelnice, vidina několika nocí v útulku a samozřejmě zabraná teritoria vám to pořádně zkomplikují). Pěkné provedení hry je velice příjemný bonus. Je sice pravda, že orientace na herním plánu je ze začátku docela těžká, ale je to jen otázka zvyku. Tím, že je hra až pro 6 hráčů, nabízí pár variací, které můžou být ještě zábavnější…v pravidlech je sice nenajdete, ale kdo by si nezkusil válku psích gangů:) (2 hraci = každý 3 pesany = ideál). Je to zkrátka hodně vyvedena gamesa…

  13. azzinello

  14. dread-head

  15. Ajfel

  16. eklp fistronek

  17. bramborka

  18. GeniuZ

  19. mealy


    Ano, jak už název recenze napovídá, jedná se dle mého názoru o velmi zábavnou hru. Díky nemalému vlivu náhody je tato hra spíše určena pro hráče, kteří dávají přednost lehčím žánrům, než pro takové, kteří se zlédli ve strategiích a taktických hrách.
    Provedení hry je vcelku vydařené – figurky pejsků se vcelku povedly, i když si nejsem jist, zda-li by byli kynologové schopni vždy jednoznačně identifikovat rasu každého pejska podle přiložené figurky. Hrací deska je také pěkně vyvedená, ovšem zpočátku může činit problémy, když je k vám deska natočená bokem či otočená o 180 stupňů. Někteří hráči taktéž tvrdí, že je hrací deska až příliš pestrobarevná; někdy opravdu činí problém najít na desce ve změti barev např. hrací kostku.
    Hru lze hrát již ve dvou hráčích, avšak pravá zábava nastává až v situaci, kdy je na hrací desce více pejsků a tím pádem i více překážek. Hru ve dvou hráčích lze však obohatit tím, že si každý hráč vylosuje namísto jednoho pejska vždy pejsky dva. A pak začíná ta pravá psí mela…

  20. murphy

  21. Brontik

  22. thomas

  23. Irbis

  24. Marsha

  25. Gandalf

  26. kvetinka

  27. káča

  28. tereya

  29. V.S.

  30. Juventus

  31. Amarth

  32. controlled

  33. chloridka

  34. Čajovna 82 vůní

  35. pogo

  36. Alnagon

    Než vyhodíte svého domácího mazlíčka z domu na ulici, zahrajte si tuhle hru, ať víte, jaké to je být toulavým psem. Je to vskutku psí život.

    Jakkoli se myšlenka hry zdá infantilní, rozhodně hra poskytuje dobrou zábavu i dospělému člověku. Myšlenka je to originální a zpracovaná do velmi hratelné podoby.Hráči si vylosují jednoho ze šesti psů, každý pejsek má trošku jiné dispozice, ale celkově je to vyvážené. Psi běhají po městě a shánějí potravu různě po popelnicích, žebrají v restauracích, případně roznášejí noviny. Místo potravy mohou ovšem dostat kost a s tou se musí běžet „“domů““ a onen zahrabat. Cílem hry je zahrabat čtyři kosti. Aby to nebylo tak jednoduché, musíš si dávat pozor, aby ses nedostal do útulku. To se může stát třemi způsoby – sebere tě Anton, který soustavně krouží městem a loví toulavé psy, padneš hlady nebo prohraješ souboj s jiným psem. Z útulku pak musíš utéct a pak hurá za dalším úlovkem. V pozdější fázi hry je ocenitelné využívání další psí vlastnosti – očůrávání kandelábrů. To dokáže ostatní psi slušně zdržet.

    Při pohledu na kvalitně zpracovaný herní plán a figurky, které jsou v podstatě věrnými soškami jednotlivých plemen, mne napadá, že si výrobci her hráče pěkně rozmazlují. Brzy nebude hra, kde by se používaly klasické figurky, snad s výjimkou „“člobrda““.

  37. PetrP

  38. otakar zatřepálek

  39. Matěj Baťha

  40. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi