Hrajeme.cz

Drákula

Originální název:
Dracula
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Není známo (nebo nelze určit)
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. klato

  2. ravenka

  3. Ladik81

  4. Aldomoro

  5. JSat

  6. murphy

  7. Katka Girgensohn

    Skrznaskrz promyšlená a povedená hra! Žádné slátání několika nápadů z jiných her!
    Jeden hráč představuje Drákulu a druhý Dr. van Helsinga, známého „“lovce““ upírů. Drákula se snaží v londýnských domech najít 5 obětí a zároveň ukrýt jejich rakve a Dr. van Helsing se snaží těch 5 rakví najít. Na hracím plánu (mimochodem velmi pěkně graficky zpracovaném) je deset domů, jeden přístav (výchozí bod Drákuly) a jedna stanice kočáru (výchozí bod van Helsinga). Každý hráč má k dispozici 15 „“Begegnungskarten““ (karty střetávání???) – Drákula má 5 rakví, 9 upírů a jeden amulet, van Helsing ma 5 obětí, 9 lovců upírů a jeden krucifix. Na začátku hry každý hráč ze svých karet střetávání vybere 6, zamíchá je s protivníkovými a do každého domu položí namátkou jednu kartu obrázkem dolů. Tak žádný z hráčů neví, kde se jaká karta nachází. Potom jeden hráč začne, jde do některého domu, skrytě se podívá na kartu, která tam leží. Pokud je to jeho karta, může ji nechat ležet a pokračovat v cestě nebo ji může vyměnit. Pokud je to protivníkova karta, musí ji otočit. Když van Helsing otočí upíra, musí proti němu bojovat (k tomu slouží dalších 10 akčních kartiček, s různou bojovou silou, s omezením kroku, které hráč smí jít a také s různými výhodami), pokud otočí amulet, ztrácí jeden život (na začátku hry ma každý 4) a pokud otočí rakev, může si ji vzít a na místo dodat svou kartičku (cílem Helsinga je získat 5 rakví). U Drákuly je to podobně: pokud otočí lovce upírů, bojuje s ním, pokud otočí krucifix, ztrácí život a pokud otočí oběť, nechá si ji. Možná, že se mi nedaří popsat pravidla srozumitelně, ale originalní pravidla nejsou složitá (pro hráče, kteří už něco odehráli), s obsáhlými příklady, a po prvním prokousání už je hráči nepotřebují, protože myšlenka hry je celkem jasná.

    Hra je velmi napínavá, protože 12 kartiček v domech se neustále mění, člověk si nikdy není jistý, kde co leží, co může otočit a co ho může stát život. Možná, že pokud jste v dětství byli přeborníkem v Pexesu, tak pro vás zapamatování si 12 kartčcek nebude problém… ale já si u této hry vždy pěkně zavařím mozkové závity. Díky akčním kartičkám lze protivníkovi ještě pěkně škodit, takže skrznaskrz povedená hra!
    Hru jsme s manželem hráli zatím asi 5x a pokaždé vyhrál ten hráč, který představoval van Helsinga… nevím, jestli je to náhoda, nebo jestli akční kartičky Drákuly jsou opravdu trošku nevýhodné.

    Doplnění:
    Opravuji svou doměnku – Drákulovy karty opravdu nejsou nevýhodne, už mě s nima pár lidí pěkně porazilo :o((( Co by to taky jinak bylo za hru, že?

Přidat recenzi