Hrajeme.cz
DomůKatalog herTematická hraWarcraft: The Board Game

Warcraft: The Board Game

Originální název:
Warcraft: The Board Game
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut

Katalogové číslo: 11496 Kategorie:

Popis

Ve Warcraftu: Deskové hře každý hráč velí jedné ze čtyř ras: Lidské alianci, Nemrtvé Zkáze, Orčí hordě nebo Hlídce nočních elfů. Během hry se hráči pokoušejí vést své rasy k vítězství pomocí vojenské síly, magické moci a silné ekonomiky. Srdcem Warcraftu je scénář. Než začnete hrát hru, musíte si vybrat, který scénář budete hrát. Scénář vám řekne, jak připravit hrací plochu, speciální pravidla pro hraní hry a jak lze hru vyhrát. Můžete si vymyslet vlastní scénáře se součástmi poskytovanými s hrou.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Výrobci

, ,

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. Kantry

    I když trošku nevyvážená, stále dobře hratelná hra, ale to hlavní přijde až po spojení s rozšířením. S expansionem se hratelnost lepší o 100%. Rozhodně doporučuju pořizovat dohromady. (4* s expansionem, 3*bez)

  2. sefler

  3. sully.mich

  4. Rillanon

  5. davidko7

  6. andik007

  7. lamkal

  8. TeCZko

  9. Shadow

  10. uglugf

  11. Larax

  12. Krta

  13. speedy

  14. fasz

  15. Semir

  16. klekytom

  17. kubiceq

  18. Bruno

  19. katka97

  20. The Hammer

  21. Zik9

  22. Fester

  23. Kachni

  24. Marrty

  25. TazDevil

  26. Tharr

  27. stega

  28. Shade

  29. bodyremover

  30. HomeBoy

  31. Annie

  32. Aldomoro


    Výborná fantasy válečná strategická hra. Opravdu komu se líbí PC hra bude se mu pravděpodobně líbit i tato desková verze. Recenze přede mnou je poměrně vyčerpávající, takže o systému hry se nebudu již rozvíjet. Délka hry není tak dramatická, sehráli jsme již dost partií a ve 3 je nejkratší, ve 2 a 4 trvá od 90-150min., zcela výjimečně jsme hráli přes 3 hod. Samozřejmě pokud nechce nikdo útočit, dá se hrát déle, ale to pak už není žádná zábava, jelikož pak už není co vymýšlet. Zatím vždy byl někdo nucen vyvolat bitvu/y a ve 3 toho potom většinou využije 3. neoslabený hráč a oba smete. Proto je hra lepší ve 2 a 4. Co se týče provedení, tak mohly být lépe promakané válečné jednotky, nezřídka jsou třeba střelecké jednotky označovány jako zajíci či motorkáři. Dávám čtyři hvězdičky, jelikož půl si nechávám pro rozšíření a půl pro něco ještě lepšího.

  33. martinecku

  34. nightfall

  35. Darth Vader

  36. elenistar

  37. ice_cr3am

  38. paladin91

  39. Jordan

  40. Delante

  41. Cubase

  42. Elwen

  43. vizard

  44. bramborka

  45. Cantona

  46. jerry1989

  47. Lemon Dog

  48. Honza


    Desková hra Warcraft vychází z úspěšné počítačové hry stejného jména a je určena pro 2-4 hráče. Hra proíihá na plánu, skládajícím se z šestiúhelníkových polí (trochu podobné Osadníkům, ale tvar plánu se liší), přičemž tvar plánu lze uzpůsobit počtu hráčů. Provedení hry považuji za velmi zdařilé, a i přes poměrně velký počet různých jednotek a kartiček kouzel se lze pomerně rychle zorientovat.

    Myšlenka hry věrně odpovídá počítačové předloze. Každý hráč má domovskou základnu, z níž vyráží jeho dělníci těžit na příslušná pole zlato a dřevo. Natěžené suroviny je možné použít na stavbu nových jednotek, zlepšení jejich bojových vlastností nebo investice do nových budov. Vzhledem k omezenému množství zdrojů, kterých navíc v průběhu hry ubývá vytěžením, je zapotřebí před každým utrácením velmi pečlivě přemýšlet. Na základně je možné vytvářet rovněž bojové jednotky, které hráči následně vysílají rozsévat zkázu mezi jednotkami soupeře. Hra obvykle končí zničením domovské základny některého hráče.

    K bitvě se soupeřem dojde vždy, když se na jednom poli setkají nepřátelské jednotky, pričemž bitvy se účastní nejen jednotky na daném poli, ale i na všech polích sousedních. Při přesunech je tedy nezbytné naustále dbát na to, aby se jednotky držely pohromadě a navzájem se „“kryly““. Samostatnou kapitolou jsou kouzla, jejich použití zvyšuje šanci v boji s protivnikem (nebo naopak umožnují z bitvy utéci). Kouzla hráči obdrží na začátku a doplňují se po každé bitvě, přičemž vítěz dostane o kouzlo navíc. Každá z ras, za kterou můžete hrát (lidé, orci, elfove a nemrtví), má navíc k dispozici jiná kouzla, takže o překvapení nikdy není nouze.

    Ačkoli určitou roli při boji hraje náhoda (na zásah se hází kostkami, přičemž silnější jednotky mají větší šanci na úspěch), správné rozložení jednotek a používání vhodných kouzel má na celkový výsledek zásadní vliv. Klíčové bitvy jsou obvykle strhující a napínavé do samotného konce, a slabší povahy u nich možná budou vstávat ze židlí.

    Hře jsem nepřidělil plný počet bodů kvůli některým drobným muškám, konkrétně: česká verze pravidel, které jsem stáhl z web. stránek distributora, je nepřesně přeložena a dává příčinu k mnoha zbytečným sporům (např. kdy se hrají která kouzla a v jakém pořadí). Anglicka pravidla jsou mnohem lepší, ale i ta nejsou bezchybná. Určitou nevýhodou je i to, že hra ve třech hráčích je extrémně zdlouhavá (nikdo nechce útočit jako první). Ovšem i hra ve dvou či týmová hra ve čtyřech nezřídka trvají 3-4 hodiny, tedy mnohem déle, než je avizováno na obalu.

    To vše ale jsou jenom drobnosti ve srovnaní s obrovskou zábavností a vzrušením, které hra zejména strategičtěji založeným hráčům může nabídnout. Až se Vám poprvé podaří kouzlem znehybnit jádro soupeřovi armády, rychle se přeskupit se svými vojsky, pomocí speciální vlastnosti odrazit poslední zoufalé útoky a zasadit nepřátelské základně poslední ránu, budete chtít jenom jedno – hned si zahrát znovu.

  49. murphy

  50. Kanibal

  51. Michal

  52. Lumirius

  53. Surt

  54. otakar zatřepálek

  55. Matěj Baťha

Přidat recenzi