Hrajeme.cz

Manga Manga

Originální název:
Manga Manga
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– BoardGameGeek
– Funagain Gameweb

Recenze

  1. murphy

  2. Jersey


    Design: Není špatný, až na ty obrázky na kartách. Nemám téměř žádnou zkušenost s Mangou, ale jestli by mě tohle mělo přilákat, tak by to určitě nefungovalo. Naopak vítězné a útěšné žetony jsou výborné, jak tvarově, tak zpracováním symbolů.
    Pravidla: Jednoduchá, snadno vysvětlitelná. Nepamatuji se na žádný zádrhel, jen na jednu humornou situaci, kdy jsme začali hrát bez toho, aniž by jedna z hráček znala pravidla. Hra byla v plném proudu, já jsem jí dokonce bral karty z ruky a pomáhal jí (a sám hrál za sebe) s blahosklonným výrazem ve tváři a slovy, že jí to určitě za chvíli půjde, a teprve pak nám řekla, že ona ty pravidla nezná.
    Popis hry: Jedná se o akční hru typu Ligretto, Cink!, Jungle speed. Všichni hráči hrají naráz. Důležité je sledovat barvy a co nejrychleji se zbavit šesti karet v ruce. Hraje se na devět kol (pevně daný konec hry), vítěz získává vítězný žeton, nejvíce poražený (hráč s největším počtem karet v ruce) žeton útěchy. Na vítězných žetonech jsou body (meče), na žetonech útěchy akce, které mohou pomoci vyhrát hru (zahození karty, výměna karet, zahození dračích karet z rukou oponentů).
    Délka hry: Asi dvacet minut, doba hry je poměrně stálá díky pevně danému počtu kol.
    Oblíbenost v HHK Elysium: Velká. Hra zastínila ostatní akční hry. Je jednodušší než Jungle Speed, ale má v sobě i kapku taktiky (je dobré hrát na vítězství, ale při špatných kartách včas zabrzdit a skončit úplně poslední). Není tak nebezpečná jako Cink! či Jungle Speed (žádné rozdrápané ruce či přibouchnuté prsty) a je rychlejší než Ligretto. Oblíbenost hry se nejlépe odráží na stavu karet (životnost je asi největší slabinou této hry).
    Hodnocení: Velmi pěkná akční hra, ideální do klubu. Pro jednotlivce a rodiny nemá takové kouzlo, protože je třeba hrát ve větším počtu (nejlépe šest hráčů) a možnost střídat spoluhráče.

Přidat recenzi