Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraA Game of Thrones (Hra o trůny)

A Game of Thrones (Hra o trůny)

Originální název:
A Game of Thrones
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
3 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny

Katalogové číslo: 11735 Kategorie: ,

Popis

Tato desková hra je inspirována knihou „A Song of Ice and Fire“ od George R. R. Martina. Umožňuje hráčům získat kontrolu nad jedním z největších hrabství Westerosu a svádět velké bitvy o železný trůn.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Výrobci

, , , , ,

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. k.a.tu.li.nka

    Hra o trůny je příjemná herní záležitost na motivy slavné předlohy. Na hře se mi líbí zpracování, systém plánování akcí a veliká míra konfrontace s ostatními hráči. Ve hře se dá vskutku hodně strategizovat, uzavírat spojenectví (a následně je nedodržet a vrhnout se na spojence) a především bojovat o území. Náhoda je minimální, zastoupena kartami Divokých. Lze použít i karty náhody upravující síly při soubojích, avšak musím říct, že osobně upřednostňuji hrát bez nich. Pravidla jsou krapet složitější a hůře čitelná, nicméně, dá se skrz ně prokousat a během prvních pár her se vše vyjasní. V 6 hráčích luxusní záležitost na dlouhé zimní večery (závisí na nerozhodnosti hráčů, ale obvykle 3-4 hodiny), v menším počtu hráčů však dochází k nepoměru sil mezi hráči (neobsazená spodní část mapy je hlídaná jen málo jednotkami – což zvýhodňuje sousedící hráče, mají možnost expandovat a s nikým se nepřetahovat o nově nabytá území). Určitě bych hru doporučila hráčům, kteří už mají s deskovkami nějakou zkušenost a nevadí jim dlouhá hrací doba.

    + grafika, námět, malý podíl náhody
    – horší hratelnost v malém počtu hráčů, pro někoho herní doba

  2. chajim

    Hra, která je plná nečekaných zvratů a u které do poslední chvíle nevíte, jak dopadne. Hru jsem hrál vždy ve skupině zkušených hráčů a při plném obsazení. Mechanismus hry je příjemně jednoduchý, takže hru pochopíte po prvních několika kolech. Herní materiál je nádherně zpracovaný a příjemně přispívá k atmosféře hry. Nedokážu posoudit na kolik je hra zajímavá pro hráče, kteří neznají seriálovou předlohu, ale pro naši herní skupinu bylo velmi zajímavé vžít se do role seriálových hrdinů a zkusit si pro ně získat převahu na herním plánu. Osobně mám rád dlouhé hry, takže herní doba kolem 6 hodin mi naprosto vyhovuje. Pro zatím jsem nenašel žádný nešvar, který bych hře mohl vytknout, takže hodnotím jednoznačně pěti hvězdičkami.

  3. zdenekstefan@gmail.com

    Velmi dobrý nápad, jak fanouškům stejnojmenné knihy a seriálu umožnit dobýt si vlastní trůn. Hra vyžaduje dobrou dobyvatelskou a intrikářskou strategii, což věrně kopíruje předlohu. Hru jsem hrál párkrát, nikdy ne v plném počtu hráčů. A právě tento faktor dle mého názoru hru velmi ovlivňuje. Při hře v menším počtu hráčů mají velkou výhodu hráči, kteří kolem sebe mají volné země, a ne protihráče. Osobně se mi moc nelíbí ani intrikaření, které poměrně pravidlově jednoduchou hru (očekával bych délku hry max na 2 hodiny) natahuje na dobu hraní kolem 4 hodin, což mi přijde zdlouhavé.

    + kvalitní zpracování předlohy
    – dlouhá herní doba
    – nevyvážená v menším počtu hráčů

  4. TondaJ

    Hra je super. Hezké zpracování, součásti poměrně odolné. Pravidel je sice hodně, ale když se tím prokoušete, zjistíte, že nejsou příliš složitá. Kromě dobré taktiky jsou hodně důležité intriky (bez ukecávání a ovlivňování spoluhráčů se často neobejdete). Síla jednotlivých rodů je poměrně vyrovnaná. Při hře v menším počtu hráčů jsou pozice některých rodů zvýhodněny větším manévrovacím prostorem (útok na žeton místa ti nikdo neoplatí), o to se musí postarat ostatní. Hru jsme hráli s kamarády několikrát a budeme hrát určitě znovu.

  5. Orel91

    Intriky, předstírání, strategie, spojenectví, zrada. Tak tohle vše by v kostce vystihovalo Hru o trůny, jelikož o tom všem tato hra je. Na pěkně zpracovaném herním plánu, zobrazujícím celé Západozemí se utká 3-6 (dle počtu hráčů) stěžejních rodů ságy Píseň ledu a ohně a už od samého začátku hry musí hráči vymýšlet strategii, jak co nejlépe rozšířit své území, ale zároveň, jak ho taky udržet. V této hře není moc na co čekat, neboť kdo na začátku zaspí, bude se pak jen velice těžko vracet do bitvy o první místo.
    Hra je náročná na strategii a předvídavost a s každým rodem musí hráč volit odlišný způsob hry. Díky propracovanému hernímu mechanismu a poměrně velkému množství možností pak Hra o trůny nabízí hodně hodin kvalitní zábavy.

    + Velký prostor pro vymýšlení strategií, jak dosáhnout vítězství
    + Každý rod nabízí uplatnění různých druhů strategií jemu vlastních
    + S různým počtem hráčů hra dostává zcela odlišný charakter
    + Krásné grafické zpracování herního plánu a karet

    – Poměrně náročná na herní prostor a čas
    – Hra se může stát velice rychle nevyváženou, v případě, že mezi zkušenými hráči hraje nováček

  6. Kentril

    Paradni hra na mototivy stejnojmenne sagy. Jedna se o strategickou hru plnou prekvapeni, intrik, spojenectvi a zrady. V teto hre jsou skvele zakomponovane intriky, vyjednavani a pak mozna i zrada, tak jak je to v serialu ci knize. Ve hre je snad jen jediny prvek nahody, cili hra je urcena prevazne pro strategicke hrace. Dle poctu hracu si volite mezi jednotlivymi rody. Stavite armadu, zivite ji a pomoci niz dobyvate uzemi a ziskavate cenne body. Vyborne je na teto hre blafovani a uzivarani nepsaneho spojenectvi mezi hraci. Hra je uplne jina ve 2, tak v 5 hracich.

  7. XiQiX

    Jedna z mých nejoblíbenějších her. Hra má velmi hezké grafické zpracování a skvěle propracovaný herní mechanismus. Hra je postavena na intrikánství, což jí činní velmi zábavnou, ale občas může vyústit až i ve vyostřené konflikty mezi spoluhráči. Což jí samozřejmě činní ještě zábavnější.
    Hra je sice náročnější na čas a také na pochopení všech nuancí jemného herního mechanismu ale o t více bude každého zkušeného hráče bavit.
    Hru doporučuji všem nadšeným hráčům. Věřím, že jakmile jednou tuto hru pochopíte, naprosto jí propadnete jako já a mnoho dalších hráčů.
    Ideální herní sestava jsou 4 nebo 6 hráčů, neboť v takovéto sestavě si intrik a konfliktů užijete nejvíce.
    Těším se až si k této skvělé hře pořídím i rozšíření, abych zjistila, da jde tuto herní lahůdku ještě vylepšit.

  8. P.

    Strategická, tématická a graficky velmi dobře zpracovaná hra. O strategii jde především, proto je poměrně zdlouhavá – je však hodně interaktivní a zapojí se všichni hráči. Po několika hrách jsme bohužel zjistili, že některé role jsou poměrně znevýhodněny, takže daný hráč může po několika kolech ztratit motivaci hrát dál.

  9. koly

  10. Hraničář

  11. silenypavel

  12. Agrael

  13. Gothalgo

  14. strelec

  15. Sionn Latharn

  16. Vlad

  17. Duhamuz

  18. Guelin

  19. spokosin

  20. julo

  21. dudo147

  22. Jose

  23. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  24. Bruno

  25. Peregrinator

  26. Shaddy

  27. Ladik81

  28. Malaria

  29. David

  30. jakub

  31. Malicka


    Hru o trůny jsem si měla možnost párkrát zahrát v pěti lidech a považuji ji za jednu z mnoha strategicky náročných her. Je graficky moc pěkně udělaná (spousta karet, žetonů a dřevěných figurek). Obsahuje cizojazyčný materiál, takže trocha angličtiny je zapotřebí.
    Samotné hraní vyžaduje naprosté soustředění a pokud nemáte promyšlenou strategii (na každý královský rod jiná), tak je hra pro Vás těžší. Je teda hodně náročná, ale za to velmi zajímavá.
    Cílem hry je ovládnout určitý počet měst a tzv. „dobýt si trůn“. Na začátku máte určitou část území, kterou ovládáte a i určitý počet figurek (pěšáky, rytíře, lodě). Dále máte na ruce karty, na kterých jsou vyobrazeni Vaši hlavní bojovníci (charakterové) a jaké speciální vlastnosti mají. Pak už jen záleží na Vás kam takticky zamíříte, a které území zaberete.
    Také velmi záleží na komunikaci mezi hráči a s kým se spojíte a proti komu. Spojenectví nejsou závazná a kdykoli se Vám to bude hodit, tak ji můžete porušit.
    Je tam malý podíl náhody a to jen v podobě karet, které se na začátku každého kola (je jich celkem 10) odkrývají (jsou rozděleny na tří období) a určují, co se událo a udá.
    To by tak asi bylo zhruba vše k samotnému hraní.
    Tuhle hru bych doporučila všem těm, co už mají zkušenosti s hraním deskovek, libují si ve fantasy světech a mají samozřejmě rádi náročné hry na přemýšlení, neboť v téhle hře dojít k vítězství je otázkou chyb soupeřů, v propracovanosti zvolené strategie a předvídavosti tahů soupeřů.
    Opravdu doporučuji!!!

    PS: Hrála jsem i rozšíření k Hře o trůny a je to ještě zajímavější. Spousta dalšího materiál navíc, atd.:-)

  32. Supp

  33. MUDrSauron

  34. Shako

  35. Gally

  36. Adam

  37. jayjay

  38. Michal

  39. WillBlack

Přidat recenzi