Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéRunebound Second Edition

Runebound Second Edition

Originální název:
Runebound Second Edition
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
1 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Přisluhovači temnot se spojují, probouzí se tajemná síla a na zemi se snesla mlha. Je to doba plná strachu a bezmoci. Právě tady a teď musí hrdinové čelit temnotě a přinést lidem naději.
Runebound je magický a nebezpečný svět mocných čarodějů, vznešených hrdinů a strašlivých nestvůr. Přichází doba velkých činů. Právě tady a teď se začínají psát legendy a je čas se připojit.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

,

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. Desdi

    Před lety jsem sháněl nějakou dobrodružnou fantasy deskovou hru a nakonec jsem vybíral mezi hrami Runebound a Talisman. Vybral jsem Runebound a určitě doporučuju všem co touží zažít dobroduržství plné soubojů, draků, příšer, mečů, seker apod. Hra mě baví netradičním pohybem po mapě, kdy si hážete kostkami a pohybujete se podle toho jaké terény vám padnou na kostkách. Máte na výběr ze spousty hrdinů za které můžete hrát. Každý hrdina má své unikátní schopnosti. Líbila se mi možnost hrát i za orky, gobliny a jiná jim podobná verbež :-). Hrá zabere alespoň dvě hodiny. Hru lze hrát, oficiálně dle pravidel, doplněnou o prvek jistého časového presu, kdy se postupně zvyšuje v zemi zkáza způsobená draky, dochází k ničení jednotlivých měst a nakonec i ke konci hry a hráči se musí okamžitě postavit proti nejsilnějším červeným kartám. Pokud se nestihli na toto pořádně připravit, tak mají smůlu. Tyto pravidla tedy hru rozhodně urychlují. Za mě tedy výborná dobrodružná hra, krásně zpracovaná, nádherné figurky, existuje spousta rozšíření, které hru modifikují. Takže si naostřete meče, sekery nebo cokoliv chcete používat a hurá vstříc dobrodružství!

  2. Sparkmage

  3. Shade

  4. SSZGSA

  5. muffen

Přidat recenzi