Hrajeme.cz

High Bohn Plus

Originální název:
High Bohn Plus
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
3 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Rozšíření oblíbené hry přináší nové herní varianty a nové typy fazolí – Koňakovou fazoli a Polní fazoli. V této variantě stavíte budovy, které vnáší do hry nové prvky taktiky a plníte speciální úkoly, které vám přinesou peníze.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

,

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. tondakolik

  2. Gandalf


    Myslím si, že se jedná o nejlepší rozšíření Bohnanzy, které jsem hrál. Princip hry zůstává stejný. Jen je obohacen o možnost nakupování staveb.

    Ke každému druhu fazole je jeden druh stavby. Stavbu lze koupit za 1-4 fazolary. Ale pozor. K nákupu lze použít pouze ten fazolar, který má z druhé strany fazol stejného druhu, jako je stavba. Důležité je, že nakoupené stavby se počítají do celkového zisku fazolí. A tedy nákupem stavby nic neriskuji. Naopak můžu vydělat.

    Nemá smysl zde popisovat všechny stavby. Některé se používají hned: sklad pro odkládání fazolí, farma pro vykládání 3 karet místo dvou, další pole pro pěstování fazolí. Jiné se použijí až na konci: za teepee dostanu několik fazolí navíc. Výborná je fazolačka, tedy vysazení od každého druhu jedné fazole.

    Jako bonus dostane každý hráč navíc několik fazolarů podle počtů staveb, které si koupil.

    Rozšíření je to výborné a vřele ho doporučuji. Dnes už prakticky nehrajeme obyčejnou Bohnanzu, ale vždy použijeme toto rozšíření. Jediné minus jsou německé popisy jednotlivých staveb. Jelikož německy neumím, musím neustále nahlížet do českého překladu, abych věděl, co která stavba umí.

Přidat recenzi