Hrajeme.cz

BattleLore

Originální název:
BattleLore
Rok vydání:
2006
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12225 Kategorie: ,

Popis

Hra, kde se mísí prvky historie a mytologie. Ve velké bitvě tak proti sobě stanou hrdinové, legendární rasy a mnohé nestvůry. Povely svým jednotkám udílíte pomocí karet.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. jarmuk

    Být to v češtině, tak jedna z nejlepšejších her pro dva

  2. Kentril

    Dle krabice jsem ocekaval uplne jinou hru, avsak dle doporuceni kamaradu, jsem si hru zapujcil a zahral. Rozhodne zajimava tahovka, jez ovlinuje teren, druh vojska a jine aspekty. Me teda hra moc nezaujala, protoze tento typ her nehraju. Nicmene Kdo ma postreh a ma strategicke mysleni tohoto smeru, verim, ze hra muze zaujmout.

  3. Kubis

  4. Teferi

  5. karci

  6. Sierpe

  7. Noni

  8. Savager

  9. vojta_f

  10. Guelin

  11. raistlin

  12. the_mole

  13. dudo147

  14. kosi bratr

  15. MartiN8029

  16. Honzék

  17. c00p3er

  18. filipes

  19. speedy

  20. No.10

  21. Bruno

  22. Koki

  23. Viktor

  24. The Hammer


    Za svou vysokou cenu vám tato hra nabídne spoustu hodin skvělé zábavy.
    Posledním přírůstkem do rodiny mých deskových her se stala hra BATTLELORE.Tato hra stojí kolem 2300 Kč,což jistě mnohé odradí(mimochodem u nás si tuto hru koupily děti za své ušetřené penízky),ale za své peníze dostanete spoustu kvalitního herního materiálu.
    Začnu od krabice:nádherná ,jako ostatně všechny od DAYS of WONDER,všechny karty,žetony,bojovníci,kostky mají v krabici své místo,takže žádná změť různých komponentů,jak to často známe od jiných vydavatelů.
    Pravidla:originál pravidel v Aj je nádherná 80-ti stránková kniha plná vše vysvětlujících obrázků.Český překlad ovšem silně pokulhává-strojopisem přepsaná pravidla bez jakýchkoli obrázků.Tady ovšem musím ocenit práci a poděkovat jistému CAULYMU od něhož najdete na internetu přeložená pravidla s původními obrázky.A nejen to.Přeložil a vytvořil i české přelepky k hracím kartám.Velké díky pane CAULY.
    Herní materiál:Velké množství kvalitně provedených plastových miniatur,graficky velice zdařile vyvedené hrací karty,speciální hrací kostky,různé žetony a hexy(podobné jako třeba u Osadníků nebo Tikalu),velký hrací plán.
    Herní systém:
    Tato hra umožňuje několik variant a systémů hry.Můžete hrát pravou středověkou bitvu na základě historických událostí(jednotlivé scénáře bitev najdete v knize scénářů,která je pouze v Aj,ale graficky tak zpracována,že znalost Aj není vůbec nutná).Vaše armáda se skládá z rytířů,lučišniků a jezdců různé síly a schopností.Nebo můžete nakouknout i do světa fantasy a přibrat do hry jednotky trpaslíků a goblinů,kteří hru ozvlášťňují svými speciálními vlastnostmi.Nakonec se můžete zcela ponořit do Lore světa,kde kromě všeho již uvedeného vstupuje do hry moc kouzel a tajemných příšer.
    Tato hra je vyloženě bojová.Nic netěžíte, nic nebudujete,jen se snažíte zvítězit v právě probíhající bitvě.Taky asi nebude ta pravá pro ty,kteří nemají rádi prvek náhody.Zde,v této hře jde náhoda ruku v ruce s plánováním a strategií.Je důležité nejen dobře plánovat a strategicky uvažovat,kde a jak a na kterou jednotku nepřítele zaútočit,ale je taky zároveň důležité mít štěstí v boji i při přibírání velitelských i lore karet.Tato hra je rychlá a svižná,takže do hodiny ale někdy i mnohem dříve máte bitvu odehranou a můžete se směle pustit do nového dobrodružství.Vlastním také například hru Attack! A to je proti této hře neskutečná nuda!Zvláště když hrajete s nějakým obranářem,který 2 hodiny pouze posiluje své pozice a nezaútočí a nezaútočí.To v této hře nehrozí.V bitvě totiž můžete nejen zasadit smrtelnou ránu,ale také můžete soupeře zahnat na útěk,a v případě ,že už nemá kam ustupovat,znamená každý hozený ústup ztracenou jednotku!Oba hráči jsou nuceni hrát aktivně a proto má hra spád.
    Po počátečním šoku z 80-ti stránkových pravidek,zjistíte,že jsou v podstatě jasná a jednoduchá!Během dvou her se je v pohodě naučí desetileté dítě.Díky panu CAULYMU stačí ovládat Aj na úrovni 5 třídy ZŠ.Karty si ani nemusíte přelepovat,stačí si vytvořit jednoduchý seznam a v případě potřeby nahlédnout.
    Hráli jste si jako děti na rytíře?Pak neváhejte a staňte se opět rytířem,postavte armádu a vyražte do bitvy!

  25. Shaddy

  26. dajo

  27. SSZGSA

  28. HomeBoy

  29. Yuri

  30. oplprokop

  31. jakub

  32. pospa

  33. Shako

  34. jerry1989

  35. Darn

  36. yodle

  37. murphy

  38. Tacud

  39. karel

  40. belisar

  41. REM

Přidat recenzi