Hrajeme.cz

Umí prase létat?

Originální název:
Konnen Schweine Fliegen?
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Umí prase létat? No to se ví, že ne!!! Ale vědět o zvířatech všechno není tak úplně jednoduché: Má ježek ocásek? Je medvídek Panda zvířetem volně žijícím v Evropě? Hráči si užijí hodně zábavy při odhalování charakteristických vlastností 38 domácích i exotických zvířat. Při hře jsou důležité nejen vaše znalosti, ale i rychlé reakce. Ale pozor: kdo nepřemýšlí, toho snadno přistihnete při chybě – ne všechny charakteristiky zvířat jsou totiž zcela jasné a ne každý pták umí létat…

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.
– Pravidla hry Umí prase létat?

Recenze

  1. Betty

    Na chvilku nás s dcerou zabaví.

  2. deskovky

    Umí prase létat to je ta nejlepší hra na světě. Je to vynikající hra,i pro rodinu, i návštěvu či pro kamarády,a myslím si, že doopravdy umí létat.

  3. Trauma_Zero

  4. kroksmrti

  5. Alanna


    Dnes jsme s dcerou (6let) hrály poprvé a musela jsem přiznat, že ač jsem ji vybrala sama, nebyla jsem spokojená. Třeba obrázek želvy. Říkala jsem si, která želva to asi je? Mořská? Bahenní? Suchomořská? Zobák to nemá, to by musela být kareta… No hádejte, ano, je to kareta. Bylo to naše druhé vytažené zvíře, pak už jsem byla opatrnější. Takže z obrázků není vždy patrno, o jaký druh se jedná. Netopýr – to samé. Jedná se o netopýra, co žije v EU, nebo o nějakého kaloně z jižní Ameriky? A ta koza, to je kozoroh.
    Věřím ovšem, že dceři pomocí hry pomůžu, aby se víc vyznala ve zvířatech a rysech, které je „“definují““, abysme mohli hrát Myslím si zvíře, aniž bych musela znovu opakovat, co že to ten savec je;-)

  6. Tramvaj

  7. vladous

  8. slavice

  9. Radka


    Všem rodičům s dětmi doporučuji! Se synem, kterému je 8 let jsem jí hrála nepřetržitě 2 hodiny. Podstatou hry je správně přiřadit vlastnosti k jednotlivým zvířatům a to co nejrychleji. Kdo zaváhá, ten nevyhraje!.Zvířátka jsou vyobrazená na jednotlivých kartičkách, takže je pozná i malé dítě. Teda kromě obrázku kozy, která bohužel spíše vypadá jako daněk, takže jsem jí k radosti svého syna označila jako zvíře žijící v lese 🙂
    Hra má také kartičky, které zobrazují vlastnosti. To je 17 kartiček, které zobrazují, zda zvíře žije v tlupě, je savec, líhne se z vajíček, má srst, zuby, kde žije atd. Na tyto kartičky vlastností se pak co nejrychleji musí umístit žetony. Pokud možno, tak správně 🙂 Naštěstí je součástí hry také návod, kde si můžete překontrolovat podle jednotlivých zvířátek jejich vlastnosti. Přiznám se, že někdy jsem byla překvapená i já! Pravidla jsou jednoduchá a přehledně napsaná. Hru doporučuji i pro předškolní děti. Je možné jí hrát ve dvou, ale lepší je pokud jí hraje více dětí! To je pak teprve správná bitva!

  10. stega

  11. zuzka

  12. Droll

  13. REM

  14. Agáta


    Podstatou hry je přiřadit náhodně vybranému zvířeti správné vlastnosti (má peří, létá, žije na/ve vodě, žije v EU, žije ve skupině…celkem 16 vlastností). Hodí se pochopitelně pro menší děti, ale i pro postpubertální mládež do 99 let, pokud ji tedy vyhecujete ke hraní něčeho tak „“primitivního““. Ta ostuda, když univerzitně vzdělaný člověk pokládá netopýra za lesního býložravce…
    Nevýhoda je, že hra se brzy ohraje – k dispozici je pouze 38 zvířátek. Pak nezbývá než si namalovat další živočichy na vlastní kartičky a důkladně prostudovat encyklopedie, co kdo žere a kde bydlí a má-li ocas nebo ne.

Přidat recenzi