Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéPárty Alias – velká sázka

Párty Alias – velká sázka

Originální název:
Párty Alias – velká sázka
Rok vydání:
2012
Počet hráčů:
4 až 20
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Párty Alias Velká sázka navazuje na hru Párty Alias. Ve Velké sázce si budete moci vsadit na spoluhráče z týmu soupeřů, že nedokáže splnit určitý úkol. Slovní úkoly procvičí vaši slovní zásobu a paměť, kreativní zase otestují tvůrčího ducha. Díky pohybovým úkolům rozhýbete doslova celé tělo a tím i bránice všech spoluhráčů.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů
Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Pravidla hry

Recenze

  1. Gelf

    Zábavná akční hra pro jakoukoliv párty nebo silvestrovskou oslavu, u které si navíc i protáhnete svoji ztuhlou kostru… 😀
    Jedná se o týmovou hru typu Activity s klasickými úkoly jako mluvení, pantomima, kreslení, ale navíc tu jsou ještě další podkategorie, jako modelování z plastelíny nebo úkoly prověřivší vaši fyzičku, namátkou třeba klik na jedné ruce nebo ležení na zádech a držení rukou a nohou ve vzduchu pod daným úhlem po dobu časového limitu (zatímco vás samozřejmě škodolibí soupeři rozesmívají).
    Druhou vychytávkou navíc tu je sázení, kdy soupeři sázejí na to, jak moc věří že zadaný úkol splníte nebo nesplníte, a o tolik tahů navíc se pak společně s vámi posunou na herním plánu.

  2. katemar

    Alias je taková řekla bych zábavnější verze světoznámé hry Activity. Proč zábavnější? Kromě popisování, pantomimy a kreslení se nám totiž přidává asociace, loutkohra, fyzické úkoly a také modelování. Moje nejoblíbenější je právě modelování i když někdy je vážně těžké (zkuste si vymodelovat s jednobarvou modelínou bramborový salát!). Pak se také přidává prvek sázení na schopnosti protihráče, což je ale prvek, na který soutěžící často zapomínají (zapomenou si prostě vsadit). Nejzábavnější mi hra připadala ve 4 nebo 6ti hráčích, jak už jich je víc, tak to trvá dlouho než se prostřídáte a hra plyne trochu moc pomalu. Musim také říct, že se mi hra hrála mnohem lépe s lidmy co znám, než s náhodnými hráči, ono pak některé úkoly typu přenést minci mezi půlkama přes místnost se vám nemusejí chtít před takovými lidmi dělat. Což mě také přivádí k tomu, proč jsem odebrala z hodnocení jednu hvězdičku – fyzické úkoly. Zatímco některé jsou celkem jednoduché, jiné nemusí někteří hráči prostě zvládnou. Já například už prostě neudělám stojku. A to se zvlášť projeví když by hráli rodiče s dětmi. Přesto pokud se například dohodnete na nějaké vzájemné toleranci fyzických možností, jedná se o naprosto perfektní párty hru.

  3. Agrael

  4. paulhunter

  5. Monca09

  6. Smith-g

  7. Brisco

  8. Radobyhrac

  9. Tarenor

Přidat recenzi