Hrajeme.cz

Isla Dorada

Originální název:
Isla Dorada
Rok vydání:
2010
Počet hráčů:
3 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

V polovině 30. let expedice hledačů pokladů narazí uprostřed neznámého a tajemného ostrova na místo, kde by mohla najít luxusní poklady.

Každý hráč je jedním z těchto statečných průzkumníků, kteří se připojili k výpravě, která se snaží sp omocí staré mapy najít poklad. Nicméně je jasné, že země je neprozkoumaná a nebezpečná, a tak se všichni průzkumníci se rozhodnou cestovat společně v jedné skupině. Pronajmou si tažná zvířata ve vesncii domorodců a snaží se vyhnout mnoha nebezpečím z nehostinné země Isla Dorada …

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

, , ,

– BoardGameGeek

Recenze

  1. Svob

    Cest a cílů je mnoho, bohužel každý máte cíle jiné, ale cestujete společně. Krásně vypadající hra s vzhledem kooperace je ve skutečnosti boj o vůdcovství skupiny dobrodruhu cestující po ostrově za poklady a vyhnutí se prokletí. Přehazující mechanismus pro výběr cesty je velice zajímavý. Bohužel to je tak vše. Hra je vcelku plochá. Obsahuje velké množství tajným úkolů a akčních karet které můžou leckdy zamotat hráčum plány.

    Hru jsem hrál vždy v plném počtu a s mladými hráči. Bohužel jedine o čem hra je, je: Já chci jít sem za 2. Ne já chci jít sem za 4. Já tam chci jít taky takže přidávám další dvě. No já už to nepřehodím takže jdeme tam. Dojdete tam a kdo může odhalí kartu z ruky že na daném místě našel poklad. A znovu se dohadujete kam pujdete.

    Velkým plusem hry je grafické zpracovaní hry. Stejně tak kvalita komponent. Hra obsahuje 3 velké, krásné figurky – totem značící dobrodruhy, yettiho blokující suchozemské cesty, mořského draka blokující vodní cesty.

  2. cSf.Loser

    Další originální počin. Jste součástí velké expedice, která ztroskotala na ostrově. Na herním plánu je spoustu míst z nesrozumitelnými názvy, které jsou různě propojeny. Každý z hráčů má náhodně a tajně vylosovaná místa kam se chce podívat a kam se naopak podívat nechce. Problém je, že jste všichni reprezentování jednou herní figurkou a přetahujete se o to, kdo je vůdce výpravy a ten rozhoduje kam se jede a to zahozením cestovních karet. Většinu hry tedy čekáte na svůj čas, kdy se ujmete vedení a dojdete si kam potřebujete. Jsou zde i speciální karty, vodní příšery a další legrácky. Na poprvé se mi hra nelíbila (asi únava a špatná skupinka), ale dal jsem ji ještě šanci a nelituji. Od té doby mám hru hrozně rád. Graficky je hra nádherná. Jediná nevýhoda je, že člověk věci nemá vůbec pod kontrolou.

Přidat recenzi