Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraMalá velká království

Malá velká království

Originální název:
Tiny Epic Kingdoms
Rok vydání:
2013 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 13004 Kategorie: Štítek:

Popis

Hráči během hry rozšiřují svá království, učí se novým kouzlům a bojují s ostatními o území. K tomu potřebují nezbytné zdroje, jídlo, manu ke kouzlení a rudu na stavbu hradu. Všichni jsou neustále zapojeni. Aktivní hráč si vybere jednu akci a ostatní si zvolí, zda vykonají stejnou akci, nebo dají přednost získání zdrojů. Během půlhodinky si užijete rozpínání svého království i nelítostné boje se soupeři, protože říše je malá, ale „kohoutů“ mnoho. Hra je zasazena do fantasy světa, na výběr máte ze 13 různých národů, které mají specifické vlastnosti, takže do každé hry vnášení jiné podmínky.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Svob

    Koncept Malých velkých her se mi velice líbí bohužel jsem zatím jedinou která by mě zaujala a bavila.
    Malé velké království má dobrou myšlenku, bohužel jednotlivé rasy nejsou vyvážené. Ve chvíli kdy se jeden z hráčů dostane do špatné situace ať už vlastním špatným rozhodnutím nebo přičiněním jiného hráče, tak se z toho spodku nedostane a prakticky už nemusí hrát. (mnohokrát odzkoušeno). Toto mi přijdou jako veliké nedostatky hry, které snad byli odstraněny ve verzi 2.0.

    Ale abych jen nehanil:
    krásná minimalistická grafika
    vyřezané dřeveně dílky – velice neobvyklé na tak malou hru.
    velká variabilita díky různým plánkům a rasám

  2. SFINGO

    +velké množství herních možností
    +velký výběr národů
    +hezké grafické zpracování
    +malá krabice, takže lehce se hra přibalí pokud jedete na dovolenou či někam s přáteli
    +jednoduchá pravidla
    +kratší herní doba
    -dochází k málo konfliktům mezi hráči
    -systém boje, mohl být propracovanější

    výborná hra, která za málo peněz nabídne hodně zábavy. Navíc oplývá jednoduchými pravidly, takže i hráči, kteří nemají takové herní zkušenosti se ji naučí velmi rychle. Osobně se mi velice líbí velký počet národy a jejich rozdílných vlastností, do toho lze stáhnou i další dva bonusové národy. Do toho již vyšlo rozšíření a asi nebude poslední. Takže se můžeme těšit hodiny další další zábavy

  3. cSf.Loser

    Název hry vystihuje mnohé. Malá bytelná krabice, je napěchovaná variabilní hrou s více možnostmi jak vyhrát. Hráči jsou neustále zapojeni ve hře i v tahu soupeře a snažíte se buď využívat jeho akce nebo těžit až 3 druhy surovin. Můžete vylepšovat svůj národ, množit lidi, stěhovat se, budovat věž a hrad nebo útočit. Moc se mi libí jak je vše malé, ale přitom funkční. Velice oceňuji variabilitu hry a její přenosnost. K čemu mám výhradu tak je takový trochu podivný souboj a cesta k vítězství přes tavbu hradu mi přijde až moc lehké (ale to opravuje rozšíření). Hru doporučuji.

  4. jarmuk

    Rychlá verze small worldu, nesedne asi každému.

  5. SarkaB

    Tuhle hru jsem pořídila svému příteli k vánocům a z počátku jsem měla lehké obavy, zdali se mu bude líbit. Nakonec hra slavila úspěch 🙂
    Malá velká království je vlastně taková spíše odpočinková lehčí hra. Sem tam u toho člověk musí trochu zapřemýšlet, ale nic náročného. Celá hra je krásně zpracovaná, s pěknými obrázky a vtipnými popisky. (Vždycky jsem si přála být trpaslíkem z Absurdistánu :D)
    Ve dvou hráčích mi hra přišla spíše defenzivní, kdy nedocházelo k příliš válkám mezi jednotlivými hráči, ale ve čtyřech už to bylo akční dost a tu a tam došlo i na nějaké aliance.
    Celkově byla hra rychlá a utíkala v příjemném tempu, což ocenil jak můj přítel, tak já.

  6. Orel91

    Malá, skladná, nenáročná hra, která dokáže zabavit jak mladší, tak i starší hráče a díky lehkým pravidlům ji pochopí během krátké chvilky prakticky každý. Krásné grafické zpracování doplňují vtipné popisky.
    Cílem každého hráče je získávat postupem hry co nejvíce surovin, abyste mohli na herní plán přidávat nové figurky, zvyšovat si magickou úroveň, budovat větší hrad a v neposlední řadě také válčit se soupeři! Každý navíc hraje za jedinečnou rasu, která mu propůjčuje různé schopnosti. V průběhu hry hráči volí jednotlivé akce, které se budou v daném kole provádět a postupně se tak kráčí ke konci, který nastává ve chvíli, kdy někdo dosáhne maximální úrovně magie/hradu nebo když má všechny figurky na plánu. Poté se sečtou body a jako obvykle, kdo má nejvíc, vyhrává.
    Hru jsem hrál ve dvou, třech a čtyřech hráčích s různě zkušenými hráči. Nejvíce mě bavila hra ve čtyřech, neboť zde bylo nejvíce prostoru pro kombinace a také více soupeřů, kteří hru ovlivňovali.

    + Skladná, nenáročná, jednoduchá na pravidla
    + Hra má rychlý spád a hráči mají stále co dělat
    + Díky spoustě různých ras a velkému množství hratelných zemí je hra variabilní
    + Krásnou grafiku doplňují vtipné texty

    – Nic mě nenapadá

  7. ladyarcher

    dalo by se říci – Malá hra s VELKOU zábavou.
    Hráli jsme zatím jednou ve čtyřech a byla velká zábava.
    každý má před sebou jen malou kartičku, na které jsou smíchány různé typy krajiny.
    Musíte se svými figurkami snažit obsadit co nejvíce různých typů, aby vá nechybělo jídlo pro množící se lidičky, nebo mana potřebná pro boj, či ruda potřebná ke stavbě hradu.
    Možná to bylo tím, že to byla naše první sehrávka, ale pořád nám chybělo zrovna to, co jsme potřebovali.
    Nápad hry je super a vyhovuje velmi dobré přenositelnosti.
    Pravidla nejsou nijak složitá, když je člověk zvyklý číst i jiná pravidla.Pro začínajíčí hráče to asi zas úplně med nebude.
    Jednu věc jsme tam nenašly – a to kdo vyhrává souboj pokud jeden nabídne mír a druhý ne.Určili jsme si tedy že ten co nabídl mír, prohrál.
    Boj je v této hře vyřešen zajímavě a to tak, že se 12ti stěnnou kostkou nehází, ale určí si sám hráč o kolik je ochoten přijít. Přitom musí vzít v úvahu kolik může ztratit jeho soupeř a zda má další suroviny na to, pokud by se na něj vzápětí vrhl další neprítel. (což se s největší pravděpodobností stane.)

Přidat recenzi