Hrajeme.cz
DomůKatalog herPárty hraSuperšpión (Spyfall)

Superšpión (Spyfall)

Originální název:
Spyfall
Rok vydání:
2014 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
3 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut

Katalogové číslo: 13035 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Superšpión je to konverzačně deduktivní hra na špiony. Princip hry je velmi jednoduchý, poskytuje však hodně prostoru pro hráče, jejich konverzační schopnosti i fantazii. Hraje se na několik kol. Na začátku každého kola obdrží všichni hráči tajně kartu, která říká, kde se právě nacházejí. Mohou být například v kasinu, v cirkusu, na pirátské lodi nebo také na vesmírné stanici. Kromě toho získají určitou roli. Jeden z hráčů ale zjistí, že je špion. Nikdo tedy neví, kdo je kdo.

Úkolem hráčů je odhalit, kdo je špion. Špion má zas poznat, na kterém místě se nachází. Jak na to přijdou? Jednoduše, kladou si otázky, povídají si. Kdykoliv během kola může jeden hráč někoho obvinit, že je špion. Pokud ostatní souhlasí, kolo končí a dotyčný hráč odhalí svou totožnost. Špion zas musí dobře poslouchat, o čem si všichni povídají, aby správně odhadl místo. Každý má svou roli, takže můžete rozehrát skvělé dialogy.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajem.cz:

Odkazy:

Video:

Videopředstavení hry (Planeta her, délka videa: 4:46 min.):

Recenze

  1. cinan

    Výborně vymyšlená konverzační deduktivní párty hra. Chce to víc her a správně naladěnou skupinu lidí – pak člověk teprve ocení její krásu

  2. cSf.Loser

    Dosti specifická záležitost. Jedná se o vyloženě konverzační hru. Ve hře je několik prostředí. Jedno se náhodně skrytě vybere a k obrázkům z daného prostředí se nalosuje karta špióna. Karty se pak hráčům tajně rozdají. Jeden tedy ví, že je špión, ale neví kde je a ostatní ví kde jsou (například supermarket nebo ponorka) a mají svou roli (například zákazník), ale neví kdo je špión. Následně někdo položí někomu otázku a ten odpovídá a pak se ptá dál někoho. Ale odpovídat musí tak, aby pokud není špión nedal špiónovi moc informací, ale pokud je špión, aby nedal znát, že vůbec neví kde je. A to je vše, hra stojí a padá na hráčích a jejich improvizaci a schopnost pohotově reagovat. Zažil jsem nudné partie, ale zažil jsem i partie legendární. Je to zajímavý koncept a mě moc baví.

Přidat recenzi