Hrajeme.cz

Star Wars: Rebelie

Originální název:
Star Wars: Rebellion
Rok vydání:
2016 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 4 (primárně pro 2 hráče)
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – 180–240 minut

Katalogové číslo: 13150 Kategorie: , , Štítky: ,

Popis

Star Wars: Rebelie je je výpravná desková hra ze světa filmové ságy Star Wars. Je to velká epická hra pro náročné hráče. Primárně je určena pro dva hráče, ale můžete si zahrát i týmově. Ne jedné straně vždy stojí Galaktické impérium a na druhé rebelové. Každá strana má své cíle a podmínky vítězství. Zatímco impérium musí najít a zničit tajnou základnu rebelů, rebelové se staví na odpor impériu a zasazující mu své údery. Rebelové zvítězí, pokud jejich odpor vydrží dostatečně dlouho. Důležitou roli ve hře mají velitelé, kteří zajišťují většinu akcí. Setkat se můžete se známými postavami, například Lukem Skywalkerem, Dart Vaderem, Hanem Solem.

Hra obsahuje velké množství miniatur jednotek i lodí. Nechybí ani hvězda smrti či stíhačky X-Wing.

 

Další informace

Počet hráčů

,

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Míra složitosti

Rok vydání

Autoři

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. Svob

    Star Wars Rebellion prvně vyšlo roku 1998 jako hra na PC, strategie v realném čase. Hra kladla hlavně na celogalaktické tažení, s důrazem na mise hrdinu. Už tehdy jsem u ní strávil hodiny hraní s nejistým výsledkem za obě strany. Desková hra Star Wars Rebelion je skvěla adaptace PC verze i původní trilogie Star Wars.

    Nutnost tedy každého fandy star wars, stejně tak i všech milovníků strategických her. Hra je sice poněkud drahá, přesto obsahuje velkou škálu karet a hlavně propracovaných figurek, včetně rozpracované hvězdy smrti i dokončených hvězd smrti a hlavně obřím plánem galaxie a tak i universa star wars. Budete potřebovat opravdu velký stůl.

    Herní systém využit ve hře, dělá hru interaktivní, tudíž prostoje vznikají jen zřídka a jen v obtížných rozhodnutích. Hra právě klade důraz na závod s časem, obzvláště pro stranu rebelů, které hrozí časem odkrytí jejích tajné základny. Díky tomu ve hře není určující soubojový systém, i tak je větší síla výhodou. I tak je soubojový systém vyvážen jelikož klade důraz na typy jednotek, přesto je kostkový. I výroba jednotek je časově náročná, tedy realistická a tak vás hra nutí dobře volit co udělat či radši neudělat. První hry doporučuji hrát bez znalosti všech karet v balíčku.

    +
    Jednoduchá pravidla i princip hry
    komplexnost a variabilita her je velká
    figurky
    vyváženost hry – ikdyž strany jsou asymetrické


    není ani tak mínus, ale hra využívá momentů příběhu, ale příběhová není, na což lákali vydavatelé v trailerech
    systém 4 hráčů je nadbytečný.

  2. marektomas98

    Moje hodnocení je ovlivněno tím, jak jsem se na hru těšil. Hra se povedla, ale čekal jsem ještě trochu více. Navíc na hru pro dva je dosti zdlouhavá. Strany mi nepřijdou tolik vyvážené.
    + Figurky
    + Kartami řízená hra
    + Asymetrická hra
    – Jen pro dva (ačkoliv se dá hrát až ve čtyřech, jen se dělí povinnosti)
    – Délka.

  3. Aendil

    SW Rebelie je skvelá hra pre dvoch hráčov. Krásne komponenty, výborne spracovaná atmosféra sveta Star Wars. Rebeli sa bránia a podnikajú diverzantské úlohy, impérium je „všade“ ale nie a nie nájsť základňu rebelov. Hra môže byť VEĽMI dlhá (kľudne 4hodiny). Pravidlá sú zrozumiteľné, miestami by si ale zaslúžili spresniť (karty taktiky sa po boji zahadzujú? dá sa zničiť rozostavaná hviezda smrti?). Celkovo je to skvelá hra s atmosférou, ktorá drží a nepustí.

  4. Lebda

    + Splněný sen SW fanouška
    + množství figurek a grafické zpracování
    + vyváženost
    + rozmanitost plánování

    +/- herní doba (min. 3 hodiny)
    +/- rozloha hry (při hře je třeba stůl aspoň 2×1 metr)

    – špatně napsaná pravidla
    – cena

    Miluju Star Wars a tuto hru jsem koupil v anglické verzi hned, jak byla u nás k dostání. Investice dvou a půl tisíce korun jsem nelitoval – atmosféra původní trilogie dýchá z každého komponentu.
    Při hraní je nespočet možností jak dosáhnout daného cíle – u Rebelské Aliance hrají hlavní roli spíše mise snažící se získat podporu, u Impéria naopak dobývání galaxie tvrdou silou za pomocí nespočtu jednotek. Vzhledem k tomu, že nelze jasně říci, jak daleko k úspěšnému cíli hry bude hra trvat (impérium musí najít a zničit rebelskou základnu, zatímco rebelové musí přežít dostatečně dlouho) není jasné, kdo vede a výsledek je nejistý do posledních kol. I díky tomu je každá bitva plná nervů a každá mise natřikrát zvažována. Pokud k těmhle krásných strategickým orgiím připočteme události příběhového charakteru, které mohou nastat (za mých pár her se přihodilo: zajetí Wedge Antillese a jeho přetáhnutí na temnou stranu, Lando přesvědčený Hanem se přidává k rebelii, rebelská základna na Tatooine byla zničena druhou hvězdou smrti společně s planetou… ) jedná se, jak jsem psal výše, dokonalá hra pro fanouška Star Wars.

  5. Riwi

    Hra pro 2-4 hráče.
    Hra obsahuje dvě tradiční strany. Rebely a Imperium. Ve více hráčích se pak o ovládání dané frakce dělí. Hráno ve všech variantách počtu hráčů. Osobně doporučuji nováčkům hrát ve více lidech. Zkušenost ukázala, že pro nováčky je objem sledovaných informací docela zahlcující a tak je lepší, když si to ve dvou rozdělí (pravidla přímo říkají jak).

    Hra jako taková je silně asymetrická. Kdy Imperium zahltí galaxii množstvím svých jednotek, a naopak Rebelové se krčí někde v koutě a provádějí diverzní akce, jež podkopávají morálku Imperia. Ve skratce cílem Imperia je najít a zničit tajnou základnu rebelů (v časovém limitu počtu kol) a naopak rebelové plní různé úkoly a tím ten čas Imperiu ubírají.

    Herní doba kolem 3 hodin sedí, ale při hře 4 nováčků jsme se jednou dostali i s vysvětlováním pravidel na 6 hodin, což považuji za extrémní výstřelek.

    Modely obsažené v krabici jsou opravdu pěkné a až překvapivě detailní.

    I když většina upřednostňuje hraní 1v1, mě se více líbí 2v2, kdy je do hry zapojen faktor komunikace a týmového plánování. Samozřejmě pokud se objeví silně dominantní hráč, tak strhne veškeré rozhodování na sebe (hlavně pokud je zkušenější), ale to je již riziko týmových her.

  6. xZdenis

    Skvělá asymetrická hra pro dva hráče. Krabice sice udává počet hráčů 2-4, ale ve třech tři čtyřech hráčích hra dost ztrácí a ani jeden z hráčů si pořádně nezahraje (ve více hráčích hrají dva hráči za jednu stranu).

    Na hři mi přijde, že po několika hárch může začít být trochu stereotypní, vzhledem k délce hry ale rychlé ohrání nejspíš moc nehrozí (přece jenom, čtyhodinový epos není na každodenní hraní 🙂

    Pro milovníky strategií a Star wars nutnost.

  7. loix1

    Super hra pre dvoch

  8. KladivoCZ

    Já hru koupil a přitom znám SW jen asi z 10 procent 🙂

    Protihráči a fandove SW se usmívaji když při hře říkám vem si tady toho bitevního slona ( At-At 🙂
    nebo nechápou proč si vybírám méně zajímaveho hrdinu atd.

    Ale jsem spokojený za ty peníze jsem dostal hromadu figurek a taky pro mě dost graficky parádních karet.
    Pravidlově je hra celkem lehká, jen bude asi těžší se ji naučit dobře hrát.

    Herní doba je poněkud delší, seděli jsme u toho cca 3,5h, ale uteklo to pěkně ani jednou ze 3 her jsem se nenudil.
    Já jako nefanda SW (neříkám, že SW je špatny.. jen mě ta filmová trilogie nejak nechytla) tak jsem se u této hry bavil a veřím, že ještě dlouho budu..

    U mě zatím Top 2 z mé herní sbírky

  9. Senjorota

    Vynikající hra pro dva hráče. Pokud jste fanoušek hvězdných válek, naprostá povinnost 🙂

Přidat recenzi