Hrajeme.cz

Carcassonne Město

Originální název:
Carcassonne Die Stadt
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 11669 Kategorie: Štítek:

Popis

Carcassonne Město je samostatná hra vycházející z Carcassonne. Jedním z nových prvků je stavba hradeb okolo města, které v průběhu hry vzniká.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Recenze

  1. Cermakov1

    Byla to pro mne příjemná změna. Dosud jsem hrála jen klasický Carcassone

  2. Jiří Aberle

    Je to samostatná hra, ve které se postupně buduje město Carcassonne. Pokládají se k sobě ulice, městské bloky, trhy a vše se obklopuje hradbami. Hráč se stává měšťanem, správcem městské čtvrtě, trhovcem a nebo strážcem na hradbách. Bodují se uzavřené trhy, ulice a čtvrtě. Z dřevěných prvků se kolem města budují hradby, kde se umísťují strážci a strážní věže. Strážci na hradbách získávají pak body na konci hry. Hra přináší do Carcassonne nové zajímavé prvky a díky hradbám Vám vždy vznikne jiné město. Je svižná, přiměřeně dlouhá a nenáročná. Dobře se hraje ve dvou, třech i čtyřech hráčích. Oproti klasickému Carcassonne je trochu slabší grafické provedení.

  3. Baliend

  4. Veronika

  5. Vašek

  6. Malleus

  7. Jan

  8. fleurette

  9. Petpo

  10. Kuba

  11. Chmelda

  12. PesBobes

  13. Rillanon

  14. Hrabě z Carcassonne

  15. saver

  16. Akilian

  17. Pete

  18. akat

  19. Jose

  20. omas

  21. tondakolik

  22. slonik

  23. sehes

  24. hurak

  25. Marty

  26. danielraska

  27. MM

  28. Matej

  29. Kristýna

  30. jakub

  31. Umar

  32. RionMerist

  33. modrasek01

  34. modrasek0077

  35. royal_blue

  36. modrasek007

  37. modrasek1

  38. blueboys4

  39. blueboys3

  40. blueboys2

  41. pompo2

  42. blueboys

  43. brad1

  44. pompo

  45. brad24

  46. karolína

  47. zuznana

  48. karolína

  49. Zu

  50. karolina

  51. karol

  52. chrobak

  53. Shako

  54. Honza

  55. Asindor

  56. karel

  57. tučňák

  58. Michal

  59. REM


    Tento týden mi známá přivezla z Anglie Carrcassone město. Je to samostatná hra, ve které hráči budují město Carcassonne s ulicemi, městskými bloky, trhy a hradbami. Hráč se stává měšťanem, správcem městské čtvrtě, trhovcem a nebo strážcem na hradbách. Hra je na rozdíl od předchozích her Carcassonne v poněkud luxusnějším provedení. Je dodávaná v dřevěné kazetě v přírodní barvě se zaklapovacím zámkem a zdobené kaligrafickými nápisy a siluetou města Carcassonne vypálené ve dřevě. Součástí hry je 75 karet s motivy domů, cest a trhů ve městě, 32 figurek ve 4 barvách, 72 dřevěných prvků hradeb, 1 městská brána a 12 dřevěných věží. Vše je možno uzavřít do kazety ve dvou textilních váčcích. Hra začíná podobným způsobem jako ostatní hry Carcassonne – přikládáním karet s různými motivy města k sobě tak, že se budují ulice, městské čtvrtě a trhy s rybami, obilím a dobytkem. Bodují se uzavřené trhy, ulice a čtvrtě. V průběhu hry se pak začínají kolem města budovat hradby z dřevěných prvků a hráči mohou na hradby umísťovat strážce. I během budování hradeb se sbírají body umísťováním strážních věží. Strážci na hradbách získávají body na konci hry podle počtu historických a veřejných budov v jejich blízkosti. Hra přináší do Carcassonne mnoho nových zajímavých prvků a to jak fyzická stavba skutečných hradeb, tak některé zajímavosti v získávání bodů. Například uavřený trh získává body nejen za velikost (počet karet) ale i kolik druhů trhů je v oblasti uzavřeno – počet bodů je násobkem počtu karet a druhů trhů. Na rozdíl od hry Carcassonne hrad, kdy jsou hradby jen ploché a jsou pro každou hru neměnné je na závěr této hry vybudováno vždy jiné město obklopeno jinými hradbami. Přestože mám doma všechny dosud vydané hry a rozšíření Carcassonne, hra mne zaujala. Na jedné straně se není třeba učit nějaký výrazně nový herní systém, ale na druhé straně je to přeci jen něco nového. Motivy domů a trhů jsou graficky pěkně propracované, škoda jen, že podklad není tak graficky zajímavý jako krajina u základního Carcassonne. Graficky pak působí postavené město poněkud „“ploše““ – za toto dávám půl bodu v hodnocení dolů. Je to však vynahrazeno zase „“3D““ hradbami.

  60. Gandalf

  61. Pepik

  62. Tygr

  63. Luko

  64. Matěj Baťha

Přidat recenzi