Hrajeme.cz

Patchwork

Originální název:
Patchwork
Rok vydání:
2014 (české vydání 2015)
Počet hráčů:
2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut

 

Katalogové číslo: 13031 Kategorie: Štítek:

Popis

Hra Patchwork je určena pro dva hráče. Jejich úkolem je vytvořit na hrací desce co nejhezčí látku složenou z různobarevných dílků. Ty se skládají na plochu 9 x 9. Látky nakupujete za knoflíky, které představují také vítězné body.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. marektomas98

    Velké překvapení. Přes zvláštní téma opravdu povedená hra. Líbí se mi mechanika s posunem dále, za lepší dílek.

    + Zpracování
    + Mechaniky
    + Cena
    – Téma

  2. Svob

    Jste náročný hráč těžkých dlouhých velkých deskových her, přesto máte manželku, přítelkyni, milenku? Jestli jste si odpověděli ano, pak jsem překvapen a blahopřeji Vám. No a vřele zrovna Vám doporučuji tuhle hru. Hra svým tématem, složitostí, rychlostí a samozřejmě i možností škodit (ve hře pro pár nechce nic víc než škodit) je ideální právě pro páry.

    +
    cena
    rozměry
    variabilita
    jednoduchost, přesto potřeba přemýšlet
    kvalita zpracování
    rychlost hry

  3. klapinka

    Bezva hra pro milovníky tetrisu, pravidla jsou jednoduchá, příprava hry ani samotná hra nejsou dlouhé. U hry se musí přemýšlet, aby se herní plán zaplnil co nejvíce dá se skončit i se záporným skóre.

  4. eMdzeJ

    Tuhle hru mám velmi rád a proto jí často hraji s manželkou. Je povedená, rychlá, dostatečně se v ní dá taktizovat a zároveň i škodit. Výsledkem může být pěkná dečka nebo silně abstraktní dílo a každá hra tak nabízí na konci originální výtvor. 🙂 Hra velmi rychle odsýpá a to je hodně super. Ve chvíli, kdy hraje protihráč je akorát čas promyslet co dál a najednou už zase hraji já. Škoda, že je jen pro dva hráče, naproti tomu, kdo s tím počítá, tak to nevadí. Hra by neměla chybět ve sbírce.

  5. Slado42

    Momentálně moje nejoblíbenější abstraktka. Je extrémně rychlá, zábavná a pěkně naplňuje téma. Cest k vítězství vede opravdu hodně, na to, jak málo se toho v krabičce nachází. Moc pěkně rozvíjí tvarovou představivost a ten pocit, když se vám povede přikrývku zaplnit je skvělý.

  6. jerrrycek

    Patchwork – všichni o tom mluví, všude se to hraje, ale.. když se podívám na obrázky tak je to vlastně jen tetris na stole. Pak se ale podívám líp a vidím nějaké knoflíky, zjistím, že jednotlivé dílky „tetrisu“ mají svou hodnotu, že hra má hezký oboustranní herní plán a že to vlastně zdaleka není jenom tetris. Kupujete záplaty, tyto záplaty vám časem vydělávají další knoflíky a po celou hru se snažíte natetrisovat co nejvíc dílků na vaši hrací plochu. Na hře se mi moc líbí jeden lehce netradiční princip – hráči se v tazích nestřídají, ale vždy je na tahu ten zadní. To vám umožňuje lépe naplánovat kupování dílků a vnáší do hry trochu víc strategie.

  7. Betty

    Výborná hra – autor opět nezklamal. Něco mezi náročnými taktickými hrami a naprostými oddychovkami, pravidla člověk pochopí rychle, partie nejsou příliš dlouhé, tahy také ne. Jen tedy trochu demotivující, že se dá skončit i se záporným skóre. Líbí se mi mimo jiné i skladnost a menší náročnost na herní plochu.

  8. sheva

    Rychle nachystané, rychle odehrané, přesto dostatečně variabilní a náročné.

  9. Xaws

    Chytlavá hra nejen pro děti. Pěkné zpracování. Ve hře není moc prostoru pro taktizování. Partie se odehrává docela rychle, ale hra ani po pár odehraných partií nenudí. Vyzkoušené, že ji zvládnou i mladší děti (6+).
    + jednoduchá pravidla
    + spád
    + zpracování

  10. columbo

    Snadná, ale docela chytlavá hra pro dva hráče. Před první hrou jsem ocenil jednoduchá pravidla, která jsem pochopil během čtvrthodinky klidného prolistovávání manuálem (což je přesný opak např. Arkham hororu  ) Díky snadno pochopitelnému systému si tak hru užijí i děti.
    Hra se podobá starší počítačový hře Tetris, ze které podle mého i vzešla původní inspirace. Přesně jako v Tetrisu, na hrací desku se hráči snaží co nejskladněji složit herní dílky, které si vybírá z dostupné nabídky. Samozřejmě platí, čím méně skladný dílek, tím víc bodů, popřípadě peněz hráč získá.
    Po několika hrách se mi libí:
    + jednoduchá pravidla. Snadno vysvětlitelná komukoliv, kdekoliv.
    + Rychlá hra, která neunaví svou délkou.
    + Holčičí téma, takže na partičku přemluvíte klidně i manželku, tchýní, možná i babičku.
    + Docela dobrý poměr cena výkon. Hra se prodává za docela dobrou cenu.
    + Na konci hry máte něco vybudované. Sice to není stejný pocit jako například v Agrikole, ale je to stále lepší, než v jiných hrách. Kdy končíte třeba jen s virtuálními body, s kartami v ruce, atd.
    Jako mínus bych viděl jen to, že je hra pouze pro dva hráče. Na párty si ji tedy neberte.

Přidat recenzi