Hrajeme.cz
DomůKatalog herVálečná hraSummoner Wars: Základní sada (Války vyvolavačů)

Summoner Wars: Základní sada (Války vyvolavačů)

Originální název:
Summoner Wars: Phoenix Elves vs Tundra Orcs
Rok vydání:
2009 (česky 2014)
Počet hráčů:
2 (až 4 se dvěma sadami)
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouho trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Doporučujeme vyzkoušet.
Doporučení hráče:
Doporučujeme vyzkoušet.

Katalogové číslo: 13039 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Jedná se o kombinaci karetní hry s pohybem na bojišti. Hráči představují mocné mágy (vyvolavače), kteří povolávají jednotky a zároveň je vedou do bitvy, pohybují s nimi a bojují. Jejich cílem je zničit vyvolávače toho druhého. Nejlépe si totiž zahrajete ve dvou, případně ve čtyřech hráčích.

Základní sada obsahuje dva balíčky národů (Fénixoví Elfové, Orkové z tundry). Hru si můžete doplnit o rozšiřující balíčky dalších národů: Pralesní elfové, Padlé království, Rebelové, Strážci, Žoldnéři, Zatracení.

Pokud vás hra zaujala, je k dispozici také samostatná edice Summoner Wars: Mistrovská sada s šesti novými národy a herní deskou z pevného kartonu:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Videopředstavení hry (délka videa 1:16 min.)

Videonávod (délka videa: 17:52 min.):

Pravidla hry (připravil MindOK, délka videa: 7:34 min.)

Recenze

  1. Svob

    Summoner Wars jsou mojí srdcovkou, skvělé grafické provedení nenechá jedno oko vklidu a zaujme každého procházejícího kolem. Vyvážené balíčky ras, kde každá rasa má silné stránky v různých aspektech a tak za žádné dvě rasy nenajdete možnost hraní stejné taktiky. Ve hře sice nakonec všechny zásahy určují kostky, ale šance jsou vysoké, protože velkou část této náhody právě můžete eliminovat vašim rozmístěním na herním plánu a akcemi provedenými před samotným útokem. Tím vzniká výborná strategická hra bez nutnosti velkých počtů a s jistým prvkem náhody, který je v každé bitvě. Možné hraní 2 vs 2. Potřeba ale dvou sad nebo dvou plánů a více ras.

    Doporučuji jak za sebe tak i za všechny kterým jsem dal hru vyzkoušet a všechny zaujala i bavila.

  2. Storm

    Jedná se o základní sadu s pouze dvěma národy které se samozřejmě rychle ohrají. Kombinace fénixových elfů a orků z tundry, kdy jedni mají přesný zásah (100% na hit) a druzí neohrabanost (100% že hit dostanou), asi není nejideálnější. Tohle samozřejmě řeší koupě rozšíření s dalšími národy. Ona „šachovitost“ o které se mluví ve hře sice je ale kromě ní také mnohem více věcí, které z běžného šachu udělají pořádnou fantasy řežbu s kouzly. Papírový plán se taky po několikerém hraní začíná v ohybech ničit a kary se zadrhávají.

  3. Slado42

    Tato hra mě velmi překvapila. Moc jsem od ní nečekal a dlouho jsem ji obcházel, ale musím říct, že po prvním vyzkoušení mě docela chytla. Za pár korun s ní užijete hodně zábavy. Nejzajímavější je asi poznávání silných a slabých stran jednotlivých ras. Co mi na ní trochu vadí jsou ilustrace, ale to je na oku každého hráče. Nicméně po čase je určitě potřeba dokoupit pár rozšíření, protože objevování nových ras je vskutku to, co žene SW dopředu.

  4. cSf.Loser

    Hra mě osobně hodně zklamala. Asi jsem od ni měl přílišné očekávání, ale tohle prostě není pro mě. Grafika mi přijde vyloženě odpudivá. V podstatě se jedná o abstraktní záležitost, která si hraje na něco víc a na abstraktní záležitost je to pro změnu hrozně překombinované. Prostě v tom to téma nevidím. Tohle prostě ne. Zkusil jsem zahrát 2 partie u obou jsem trpěl a chtěl jsem, aby hra už skončila. Nicméně chápu, že to někoho může bavit, mě bohužel ne.

  5. valchy

    Války vyvolávačů je karetní hra ve které se ujmete některého z národů a budete se znažit zničit vašeho protivníka. Zničíte ho tak že mu zabijete vyvolávačů. V základní sadě najdete dva národy Orky z tundry a Fenixovimi elfy. Dále si můžete koupit také rozšiřující balíčky rozhodně doporučuji balíček Rebelů a Žoldnéřů. Ale ostatní taky nejsou špatné. Já Války vyvolávačů rozhodně doporučuji jelikož si je vždycky rád zahraji.

  6. Miaou Driver

    Ahoj. Před koupí jsem si načetl a nakoukal několik recenzí, které hru dost chválily a možná proto jsem byl při hraní maličko zklamán. Hra mi připomíná šachy, kdy se také na začátku hraní skoro nic neděje, protože sbíráte body do magického balíčku, aby jste něco kloudného zahráli. Navíc se mi nelíbí, že body sbíráte i za ničení vlastních jednotek. Asi jsem ve hře nenašel veškerý potenciál, ale věřím, že pro ty, co mají podobný typ her rádi, je to dobrá volba.

  7. Scurra

    Souboj dvou magických vyvolàvačů na hrací desce podobné té šachové. Hráči postupně vyvolávají bojovníky ze svého balíčku a snaží se zničit protivníkova vyvolávače. Krásně graficky zpracovaná hra s kartami které když vám nechodí jak mají toužíte obětovat pánovi ohně. Ale to již ke karetním hrám patří.

  8. Tindo

    Karetní hra Summoner Wars na první pohled připomíná karetní šachy. A jsou to velmi povedené karetní šachy s hodně zajímavým systémem magie. Je velká škoda, že základní sada neobsahuje pevný herní plán, ale jen jeho náhražku z tenkého papíru, protože s ním vypadá hra nejméně třikrát krásněji a lákavěji.

  9. Orel91

    Summoner wars je něco jako takové fantasy šachy, zkřížené s velice zjednodušenou variantou her typu Magic. Každý hráč má vlastní balíček národa (buďto předem poskládaný, tak jak se dá koupit v obchodě, nebo vlastní, poskládaný podle konkrétních pravidel), který obsahuje vyvolávače, tři karty hrdinů, mnoho karet běžných jednotek a karty událostí (které v průběhu hry poskytují různé jednorázové výhody). Každá jednotka, hrdina a vyvolávač má unikátní schopnost, počet životů a způsob útoku. Vaším cílem je zabít soupeřova vyvolávače. Schopnosti jednotlivých jednotek, hrdinů a vyvolávačů se pak liší u každého národa, takže je třeba dobře znát nejen svůj národ, za který hrajete, ale i ten soupeřův, abyste mohli vědět, co od něj čekat, neboť s každým národem se mění i strategie, jak za něj hrát.
    Summoner wars je dobrá strategická a logická hra za pár peněz, která se dá navíc hrát i ve čtyřech (2vs2) a jen tak se neohraje, takže bych ji doporučil všem nadšencům tohoto žánru. Menším zádrhelem je však hod kostkami na určení zranění nepříteli. Když nemáte štěstí, tak soupeře nezabijete ani s tou nejlepší strategií.

  10. Kjuba

    Jedná se o strategickou hru, kde je úkolem hráče zabít soupeří vyvolavače. Vyvolavač přivádí nové jednotky herní plán pomocí karet v magickém balíčku. Zde karty může dostát pouze dvěma způsoby, zabitím soupeřových jednotek nebo odhozením karet z ruky. Druhý způsob obnáší riziko, když vám dojdou karty z dobírajícím balíčku nové již nedostanete. Hru jsem hrál s kamarádem a velmi se nám líbila. Za cenu kolem 300,- obdržíte 2 národy, papírový herní plán, 5 kostek a žetony zranění. V případě zájmu můžete dokoupit další národy, pevný herní plán a v budoucnu jistě i další rozšiřující balíčky.

Přidat recenzi