Hrajeme.cz

Mňam (Mmm!)

Originální název:
Mmm!
Rok vydání:
2015 (česky 2016)
Počet hráčů:
1 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 5 let.
Doba hraní:
Krátká hra – do 30 minut

Katalogové číslo: 13192 Kategorie: , Štítek:

Popis

V této kooperativní hře představujete myšáka, který chce ukázat kocourovi, kdo je skutečným králem spíže. Hodíte kostkami, umístíte je na odpovídající jídlo. Zvítězíte, pokud shromáždíte všechno jídlo dříve, než vám loupeživou výpravu překazí protivný černý kocour. Na herním plánu i na kostkách najdete bagetu, rybu, okurku, sýr a mrkev.

Zvolit si můžete jednodušší nebo náročnější variantu – herní plán je oboustranný.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Herní systém

Rok vydání

Autoři

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. Montes27

    Je to pěkná hra, ale plně si ji užijí spíše děti.

  2. Xaws

    Jednoduchá kooperatvní hra pro malé i velké. Hrajete za myšky, které se snaží dostat jídlo z lednice do pelíšku. Hrací plán je rozdělen na 2 části. Jedna zobrazuje potraviny umístěné v lednici. Ty jsou různě velké a jsou rozděleny na různý počet polí. Druhá část zobrazuje pole, po kterých se k vám plíží kocour. Kolo hry probíhá pomocí hodu třemi kostkami se syboly potravin. Podle toho co vám padne, berete kousky potravin, minimálně jednu nebo všechny tři. To se děje pomocí umisťování žetonu myšky na políčko potraviny. Můžete házet až třikrát, ale po každém hodu musíte sebrat nějaký kousek potraviny. To znamená, že házíte 3 – 2 – 1 kostkou. Ale pozor na kostkách je i X a to neberete nic. Pokud po kole neseberete ani jednu potravinu celou, kocour vás slyšel jak ji porcujete a posune se o jedno pole blíže k lednici. Pokud vyžerete celou lednici než vás nachytá kocour, vyhráli jste. Pokud je kocou u lednice dřív…..Mmmm!
    Hra má i těžší variantu. Po umístění prvního kousku potraviny můžete zabíratdalší pouze v kolmých směrech (jako věž v šachu). To je pak mnooohem těžší.

  3. cinan

    číňan

Přidat recenzi