Hrajeme.cz

Costa Rica

Originální název:
Costa Rica
Rok vydání:
2016 (česky 2017)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 13276 Kategorie: Štítek:

Popis

Na území Costa Ricy se rozkládají deštné lesy, které jsou se hemží vzácnými živočichy. Přidejte se k expedici a vydejte se na dobrodružnou výpravu a vyfoťte je. Není to tak snadné, jak se na první pohled zdá, prales se totiž hemží také nebezpečnými živočichy, kteří mohou celou výpravu zhatit. Hra Costa Rica kombinuje riskování s logikou, kterou využijete především při plánování, kudy povedete expedici.

Jako vedoucí expedice se musíte rozhodnout, kterým směrem se vaše skupina vydá, ale pozor – pokud budete chtít pokračovat v cestě dál, mohou si ostatní dobrodruzi přivlastnit slávu za vaše objevy. A hlavně – pokud se střetnete s příliš mnoha nebezpečenstvími, může vaše expedice rychle skončit. Získávejte body za všechna zvířata, která vyfotíte, a hlavně se pokuste najít od každého druhu alespoň jeden exemplář. Hráč s nejvíce body se stane světoznámým fotografem a také vítězem hry.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Délka videa: 1:35 min. (Albi)

 

Recenze

  1. Xaws

    Ve hře představujete vedoucí expedice cestovatelů-fotografů, kteří se snaží na území Kostariky najít vzácná zvířata a vyfotit je. Herní plán sestává z šestiúhelníkových políček sestavený náhodně do velkého hexagonu. Políčka představují deštný prales, mokřady a hory. V každé oblasti žijí jiná zvířata. Celkem jich je ve hře šest. Hra začíná rozmístěním figurek cestovatelů do vrcholů hexagonu. Začínající hráč rozhodne táhnout jednou z expedic (na začátku jich je 6) a otočí pole, na které postoupí. Tím odhalí zvíře žijící v té oblasti. V tuto chvíli se musí rozhodnout zda chce zvíře do své sbírky (vezme si políčko) nebo pasuje. Pokud pasuje přejde rozhodnutí na dalšího člena expedice. Pokud pasují všichni, vedoucí expedice vybere postup na další volné sousední políčko. Teď se rozhoduje zda vezme všechny již odhalené pole nebo pasuje. Hráč který si rozhodne vzít otočená pole, se ale se svým cestovatelem „vrací na základnu“ a přichází tak o člena své expedice. Takto hra probíhá dále dokud některý z hráčů má své cestovatele. Ale pozor v krajině žijí i nebezpečná zvířata, zde zobrazena jako moskyt přenášející nemoci. Pokud v tahu odhalíte dvě pole s moksyty kolo okamžitě končí, políčka s moskyty jsou odložena mimo hru, vedoucí expedice si bere všechny odhalené pole a svého cestovatele z expedice. Když nikomu už nezbývá žádný cestovatel je konec hry. O vítězi rozhoduje počet bodů za získané zvířata či spíše jejich fotky. V pravidlech je tabulka za kolik fotek zvířat je kolik bodů. Navíc jako úspěšný cestovatel, který získal od každého zvířete alespoň jednu fotografii má další bodový bonus.
    Hra je jednoduchá, rychle odehraná, díky náhodnému rozmisťování políček na začátku i docela variabilní. Není to žádná bomba, ale několik her si určitě zahrajete.

Přidat recenzi