Hrajeme.cz

Sagrada

Originální název:
Sagrada
Rok vydání:
2017 (česky 2018)
Počet hráčů:
1 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra – do 30–45 minut

Katalogové číslo: 13425 Kategorie: , Štítek:

Popis

Sagrada je jednoduchá, ve které se stáváte umělci, kteří vytváří barevné vitráže katedrály Sagrada Familia v Barceloně. Okenní sklíčka ve hře představují barevné kostky. Vkládáte je do okenních rámů se vzory. V každém z 10 kol si vyberete až dvě kostky, které umístíte do své vitráže. Musíte přitom dodržet několik podmínek. Sousední kostky nesmí mít stejnou hodnotu ani barvu. Další podmínky vám určuje zvolený vzor. Na konkrétní místo musíte umístit konkrétní hodnotu nebo barvu. Zpočátku to není tak složité, a pro umístění najdete správné místo lehce. Jak se vitráž zaplňuje, začne to být náročnější. Pomoci vám pak mohou řemeslníci, které máte k dispozici. První kostku přitom pokládáte do rohu nebo na okraj, ostatní musí sousedit rohem nebo hranou s dříve položenou kostkou.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

 

 

Recenze

  1. Atik-Dick

    Zatím jsem hrál jenom ve čtyřech a v posledních třech kolech hraje velkou roli i možnost poškodit soupeře. Ve hře míň hráčů je to horší, protože ne všechny kostky jsou pak vytaženy. Velice potěšující je možnost solo hry.
    Hra je velice svižná, není potřeba složité přípravy na začátku hry. Jediné mínus bych dal za ne příliš zřetelné barevné rozšíření.
    …a pro Misuplika… „Odstín“ je jenom technický termín.Máš karty společných úkolů „světlé odstíny“, kde máš umísťovat kostky s hodnotami 1 a 2. „Tmavé odstíny“ naopak 5 a 6. Ale pro karty osobních úkolů je potřebné umísťovat kostky dané barvy v co nejvyšších hodnotách – tedy „technicky“ ve tmavých odstínech, protože za ty hodnoty jsou vítězné body.

  2. Betty

    Moc pěkná hra, vhodná pro ty, kteří nemají rádi škodění ostatním. Zde si hraje každý na svém písečku a tvoří si své. Vyhodnocení až na konci, takže není důvod vzdávat předčasně. Není zdlouhavá, náhoda přiměřená. Pravidla jsou vysvětlena velmi rychle. Chystání není také příliš náročné, místa je potřeba tak normálně. Devítiletá není proti dospělým nijak znevýhodněná. U nás se chytla.

  3. misuplik

    Velmi pěkná hra. Velmi dobrý nápad, vysoká (znovu)hratelnost, pěkná grafika, prostá pravidla. Někomu může vadit relativně vysoký prvek náhody. Hra je překvapivě dobře mobilní (jistě bereme na letošní silvestr :-)).

    Rád bych se zeptal na jedno: Jak mám rozumět větě „Okenní sklíčka jsou ve hře představována barevnými kostkami, jejichž hodnoty vyjadřují odstín (čím vyšší hodnota, tím tmavší barva)“ v pravidlech na s. 1? Připadá mi, že to prostě nedává smysl (hodnotu přece vyjadřuje číslo kostky a odstín barva kostky)… Příbuzný problém nacházím na Boardgeek: „… as well as bonus points for dark shades of a particular hidden goal color.“ Copak jsou tmavé barvy kostky opravdu nějak zvýhodněny oproti světlým?

    Díky a všem hráčům tuto báječnou hru doporučuji.

Přidat recenzi