Hrajeme.cz

Archa Nova

Originální název:
Ark Nova
Rok vydání:
2021 (česky 2022)
Počet hráčů:
1–4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Delší hra – 60–150 minut

Katalogové číslo: 13752 Kategorie: Štítek:

Popis

Archa Nova je strategická hra, která za krátkou dobu stačila nasbírat řadu herních ocenění. plánujete a budujete moderní zoologickou zahradu. Usilujete o to, aby se právě ta vaše zoo stala tou nejlépe fungující a zároveň nejvyhlášenější. Musíte proto stavět výběhy a voliéry pro zvířata, které budou odpovídat jejich potřebám, zabydlovat je rozmanitými zvířaty. Nesmíte ale zapomínat ani na podporu ochranářské projektů na zachování rozmanitosti živočišných druhů, jak se na moderní zoo sluší. Ve výsledku se snažíte získat body, které rozhodnou o úspěchu ve hře.

Zásadní ve hře je práce s pěti akčními kartami, které máte seřazené pod svou hráčskou deskou. Ve svém tahu můžete využít kteroukoliv z nich, její umístění pak určuje sílu dané akce. Po vyhodnocení ji položíte na první místo a ostatní karty posunete. Tím získají větší sílu pro další tahy. V průběhu hry si také akce můžete vylepšit.

Základem hry je více než 230 karet zvířat, sponzorů a projektů, každá s různým speciálním efektem. Jejich důmyslným využitím budete zvyšovat atraktivitu a vědecký věhlas svojí zoo i svůj status v oblasti ochrany zvířat.

Další informace

Počet hráčů

, , , ,

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Výrobci

Rok vydání

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

 

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Archa Nova“