Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraMalé velké galaxie (Tiny Epic Galaxies)

Malé velké galaxie (Tiny Epic Galaxies)

Originální název:
Tiny Epic Galaxies
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 minut

Katalogové číslo: 13091 Kategorie: Štítek:

Popis

Hra o mezigalaktickém soupeření od Scotta Almese na 30 minut. Malá krabička skrývá poměrně komplexní hru, která je určena až pro 5 hráčů od 14 let (zvládnou ji ale i mladší). K dispozici jsou i scénáře pro sólo hraní. Ve hře budete rozvíjet svou flotilu, kolonizovat nové planety a soupeřit s ostatními o vliv ve vesmíru.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Videa:

Recenze

  1. Plastík

    Velice důmyslná hra v příjemném balení, které si bere sice svoji daň v tom, že hraní je trochu neohrabané. Jenže herní systém, stvárnění a celková myšlenka hry tento nedostatek ohledně neohrabanosti hravě přebije.

  2. Svob

    Koncept Malých velkých her se mi velice líbí bohužel jsem zatím jedinou která by mě zaujala a bavila.

    Jednoduché pravidla +
    Dobrá hratelnost +
    Zajímavý nápad zabírání galaxie a plnění úkolů +
    Jistá možnost rozvoje +

    Bohužel ale průběh hry, je hodíte kostkami, pak je přehodíte v případě potřeby. A nakonec je vyhodnotíte. Hru jsem hrál ve 3 a 4, v obou počtech jsem neměl pocit přeplněnosti galaxie a jakého si tlaku snažit něco získat co nejdříve. Asi je to těmi kostkami, hra mi přijde plochá.

  3. BigDeal

    Plnohodnotná strategická hra v malej krabičke. Ideálna na cesty, no tak dobrá, že sa radi zahráme aj doma. Čo všetko sa nám zmestilo do krabice: krásne drevenné komponenty (najmä minirakety sú úplne roztomilé), kopec kariet misií a rôznych planét a kvalitné kocky. Každý hráč má za úlohu zozbierať ako prvý 21 bodov. Robí tak rozširovaním svojho impéria, kolonizovaním dostupných planét a plnením svojej tajnej misie. Hrá sa spomínanými kockami. Poznám ľudí, ktorí hru automaticky zavrhnú kvôli prvku náhody prinášanému kockami (a zahrajú si hru v ktorej sa náhodne ťahajú karty). Prvok náhody tu však vôbec nie je tak výrazný. Áno, občas sa môže stať, že za ten svet hráč nehodí čo by chcel, no takmer nikdy to neznamená koniec sveta. Pre mňa osobne sú na hre náhodné kocky to najlepšie, pretože nedovoľujú hráčovi ísť si svojou naplánovanou cestičkou, ale ho neustále nútia premýšľať o inom spôsobe víťazstva: Zaplatím za prehodenie? Použijem nechcené symboly a skúsim inú stratégiu? Obetujem 2 kocky a využijem konvertor? Jediné negatívum ktoré vidím na hre, je dĺžka hrania pri piatich hráčov. Pamätám sa, že raz sme hrali 90 minút a ľudia už začínali byť netrpezliví. Pri menšom množstve hráčov funguje hra výborne. Dokonca aj sólo mód prináša kopec zábavy, rozmýšľania a napätia.

  4. Tomy35

    Malá krabička, velká hra. Tento mezigalaktický souboj řízený kostkami nemá chybu!
    Nasedněte do rakety, doplňte energii, naložte nějákou kulturu, připravte si ´diplomatický proslov, vytiskněte ekonomické grafy, zabezpečte základnu a hurá přesouváme se…
    Těchto šest akcí až na sedmi kostkách dokáží příjemně poškádlit mozkové buňky v podobě ideálního tahu, rozmanitost planet a skvělé zpracování hry za malou cenu? Co víc si přát…

  5. Gingi

    Super, skladná, strategická hra. Název přesně odpovídá. Hra se dá celkem dobře ovlivnit, i když je kostková, ale má velkou variabilitu (hodně karet planet). Co bych hře vytkla je (povětšinou) velký nedostatek kultury, který má za následek malé sledování ostatních hráčů, co vlastně dělají. Navíc se může při hře stát, že není žádná planeta na kulturu, což hru ještě víc zpomalí a stane se hrou – každý si něco šudlá na svým písečku. ALE tohle je detail, který jde jednoduše vyřešit pravidlem, že vždy musí být aspoň jedna vyložená planeta, která dává kulturu a hned se ze hry stává skvělá, svižná hra, kterou vřele doporučuji!

  6. Slado42

    Malé velké galaxie naprosto dostávají svému názvu. V malé krabičce se skrývá vcelku velká hra. Nejdříve jsem si myslel, že pro naši skupinu to bude jen filler mezi většími hrami, ale již ve 4 hráčích se dokáže poměrně protáhnout a musíte se hodně snažit, abyste něco nepromeškali na začátku, protože později dobře rozjetého soupeře už těžko doženete. A možná i z tohoto důvodu jsem krapet na vahách s jejím hodnocením. Není to filler, není to velká hra, je to takové mezi. Na setkání s naši skupinou ji už tedy příliš neberu, ale například jako hra na cesty je báječná.

  7. wraith

    Pěkná zábavná hra, akorát herní desky jsou fórové, prohýbají se a kloužou na nich figurky, lepší by byl pevný karton.

  8. cSf.Loser

    Výborná hra z této skvělé série. Oproti MVkrálovstvím jsou zde kostky a manipulace s nimi. Hra je poměrně hodně jiná, ale drží se koncepce malých krabiček, velké variability a smysluplného hraní a to já osobně považuji za velké plus.

  9. matrosh

    Na tak malou krabičku a cenu, řekl bych luxusní zaležitost. Jen si to vemte budovatelská hra založena na kostkách. Budovaní je obvykle velkou doménou euro hráču, kde nefiguruje žádná náhoda. Spojení slov kostky a budovatelská strategie dokáže nejednoho euro hrače donutit skočit z okna. Ale vážení ono to opravdu jde. Vy sice totiž kostkami hážete, ale je jen na vás které z nich použijete, popřípadě které vy použíjete a ostaní hrači je od vas okopírují. Taky je jen na vás kterou planetu jen navštívíte, abyste okamžitě využili její schopnost, nebo kterou se rozhodnete kolonizovat, aby její schopnost patřila jen vám. Kostky se dají využívat opravdu různorodě a jsou i hodně designově přijemné, jako skoro všechno v této hře. Navíc se do vozit všude sebou a nevzžaduje mnoho prostoru, kdybyste to chtěli hrát třeba na pařezu v lese neni to problém. Výborné.

  10. Pundlich

    Jednoduchá krásná hra. Líbí se mi postupný rozvoj základny.

  11. AlexMatulek

    moc dobrá sólovka pro samotáře

  12. zdenda

    Velmi povedená kostková hra. Baví ve více hráčích i sólové hře!

Přidat recenzi