Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraPort Royal: Rozšíření

Port Royal: Rozšíření

Originální název:
Port Royal
Rok vydání:
2015 (česky 2016)
Počet hráčů:
1 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 13129 Kategorie: , Štítek:

Popis

Toto rozšíření obohacuje hru Port Royal o nové varianty. Kromě nových karet postav a lodí, přináší karty kontraktů, jejichž plněním mohou hráči získat body vlivu navíc. Kromě toho si můžete zahrát kooperativní variantu hry, která umožňuje také hru pro jednoho hráče.

Co nové postavy dovedou:

  • Kupec vám umožní vzít si z nabídky v přístavu další kartu v případě, že jste si brali loď v jeho barvě.
  • Kanonýr vám zajistí mince za lodi v přístavu, když jste na řadě (jen o jednu méně mincí, než je lodí).
  • Viceadmirál vám dá minci v případě, že jsou v nabídce 3 nebo 4 karty, když jste na řadě.

Popis vydavatele:

Podnikat výpravy už nestačí, teď musíte navíc plnit kontrakty! V tom můžete s ostatními soutěžit, nebo můžete všichni spolupracovat v neúprosném závodě s časem. Partii své oblíbené hry si nyní můžete dopřát i sami! Při všech těchto nových výzvách vám pomoc nových postav přijde jistě náramně vhod…

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Výrobci

Rok vydání

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. zdenda

    Toto rozšíření zvedá kvalitu a hratelnost hry o řád výše. A vlastně původní hru mění na další dvě jiné hry!
    Kooperativní hra potěší všechny hráče, kteří nemají rádi konflikt a sólová hra určitě udělá radost samotářům.

  2. BigDeal

    Rozšírenie k (i mnou) obľúbenej hre Port Royal je čiastočne zásah do čierneho aj minutie. Tak si to rozoberme:
    Verzia súperenie – výborný dodatok ako v nových kartách lodí či posádky a ešte lepšie rozšírenie vo forme kontraktov. Hra vďaka nim získava ďalšie možnosti v stratégii na výhru. Už to nie je len o tom, kto ako prvý zoberie výpravu, už sa dajú body a peniaze získať aj inak. Navyše posádka, ktorá predtým všetkým pripadala zbytočná a neschopná je vďaka kontraktom žiadúca.
    Sólo a kooperatívna verzia – pre mňa osobne to žiadna výhra nie je. Sólo a kooperatívne hry by v sebe podľa mňa mali mať aspoň nejakú dávku hlavolamu – čo a kedy musím spraviť, aby som sa dostal sem a vyhral. Toto rozšírenie bohužiaľ ponúka sólo a kooperatívnu hru, ktoré sú príliš o náhode. Zmizol mechanizmus budovania si svojho motora (kartičky, ktoré pomáhajú pri výhre), zostal len „push your luck“ mechanizmus (risknem a otočím ďalšiu kartu?) a ten na dobrú hru nestačí.
    Takže ak chcete variabilitu k vašej obľúbenej hre – choďte do toho. Ak sa chcete zahrať spolu, či sami – vedzte do čoho idete.

  3. Plastík

    Koment k původní hře Port Royal:
    Hra je nádherná. Hlavně ve své přípravě. Neuvěřitelně snadná příprava a úklid. S manžulou hrajeme téměř 5x týdně. Na dva vítězný. Někdy do tří vítězných bodů.
    Dodatek k rozšíření:
    Žádný není třeba. Jen, že se hra posunula o další vítězné stupně výš. Zkrátka pecka.

  4. Caesar

    Doporučuji rovnou pořídit i s rozšířením, které pěkně rozšiřuje mechanismy hry, takže se jen tak neobehraje. Mám rád „push your luck“ hry a Port Royal je krásným zástupcem tohoto žánru. Kdo by taky nechtěl otočit o kartu navíc a získat přesně to, co potřebuje. Hrozba dvou stejných lodí visí nad hráči jako Damoklův meč.
    Není problém zkusit vícero strategií – plnění questů, nábor hodně bodovaných postav, plnění podmínek z rozšíření, každý může hrát něco jiné, to je super.

  5. Pepogn

    Rozšíření ke skvělé hře Port Royal přináší řadu nových možností a protože hru hrajeme velmi rádi, s koupí rozšíření jsme neváhali. Přesto jsme možná čekali ono pověstné „o něco víc“. Především co se týče nových karet postav. Kontrakty jsou bezesporu zajímavá myšlenka, která rozšiřuje možnosti jak dojít k vítězství

Přidat recenzi